Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите решават по казуса с акциите на Община Варна в Пловдивския панаир

| обновено на 07.06.23 в 10:19

Народното събрание ще обсъди в петък проект на решение, внесено от „Продължаваме промяната – Демократична България“, за възлагане на министъра на икономиката да впише акциите на Община Варна в Пловдивския панаир в полза на държавата. 

Съгласно решението, новият министър на икономиката и индустрията Богдан Богданов ще е задължен да предприеме всички необходими действия пред "Централен депозитар" АД по вписване на безналичните акции от община Варна в полза на държавата от капитала на "Международен панаир Пловдив". 

Акциите на община Варна в Пловдивския панаир са на стойност 17 милиона лева.

С решение на местния парламент на морската столица от 2021 година акциите за 17 милиона лева бяха внесени като апорт в "Пълдин туринвест". 

След проведено извънредно общо събрание на "Пълдин туринвест" през ноември 2022 година акциите на община Варна от Международен панаир - Пловдив бяха придобити от дружеството. В него участие имат бизнесменът Георги Гергов с 50,36 на сто и Община Пловдив с 25 на сто. Община Варна притежаваше 29 на сто от акциите на Панаира. Така бизнесменът Георги Гергов вече управлява 79,36 процента от дяловете му.

По публикацията работи: Антоанета Петричанска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Горещо в цялата страна, в Пловдив 37°

Новата седмица започва със слънчево време, а максималните температурите ще са с няколко градуса по-високи от последните дни и ще са между 34° и 39°. Жълт код за високи температури днес издаде Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението важи з а цялата страна . Днес времето ще е слънчево. Ще духа слаб, в източните райони -..

публикувано на 12.08.24 в 08:41

Протест пред парламента срещу политизацията на МВР

Полицаи от цялата страна се събират на протест в София. Пред сградата на Народното събрание те ще изразят недоволството си от: „безпрецедентен опит за употреба на министерството на вътрешните работи.“  Служителите на реда са категорични, че "МВР не е и няма да бъде маша в политическите битки".  Очаква се на площада да се съберат не само служители..

обновено на 12.08.24 в 08:29

Военно занятие по алпийска подготовка в центъра на Смолян

101-ви алпийски полк от състава на Сухопътните войски ще проведе отворено занятие по алпийска подготовка. Военнослужещите ще разиграят занятието от 9 часа пред Родопския драматичен театър в Смолян.  Ще бъдат демонстрирани алпийски техники за спускане по алпийски „тролей”. Ще бъде показано алпийско оборудване и на въоръжение: АК, ПК, пистолет „SIG..

обновено на 12.08.24 в 08:28

Предстои зрелищен звездопад, днес е пикът на метеорния поток "Персеиди"

Днес е максимумът на метеорния поток "Персеиди" за тази година. Той ще настъпи от около 16 до 19 часа. Луната е едва в първата си четвърт, няма да свети силно и звездният дъжд ще може да се наблюдава добре. Специалистите съветват наблюдението да бъде сред природата, далеч от светлините на населените места. "Персеиди" е интензивен поток с..

публикувано на 12.08.24 в 08:22

Панагюрище ще чества 75 години от откриването на златното съкровище

Община Панагюрище подготвя специална програма, посветена на 75-ата година от откриването на тракийското златно съкровище край средногорския град. Честванията ще се проведат от 2 до 8 декември под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова, съобщи пред БТА кметът на Община Панагюрище Желязко Гагов.  Програмата започва с Дионисиеви празници - фестивал..

публикувано на 11.08.24 в 15:59