Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Чергов е новият директор на полицията в Пловдив (обновена)

| обновено на 11.08.23 в 16:56
4
Снимка: Радио Пловдив, Иванка Петкова

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов представи новия директор на ОДМВР - Пловдив. Това е Георги Чергов, който е бил ръководител на „Междуведомствен координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари“ в ГДБОП. 

"Категорично заявявам, че в МВР няма политическа чистка", заяви в Пловдив вътрешният министър Калин Стоянов. Той припомни думите на премиера Николай Денков, че министърът има право да си подбере екип, с който да работи.

„В МВР кадрува министърът на вътрешните работи“, заяви Стоянов в отговор на въпроса на бившия служебен министър на МВР Иван Демерджиев кой кадрува във вътрешното ведомство.

„Там, където ще  има смени, поставям хора, на които имам доверие  и които смятам, че ще се справят по-добре. Това е избор на екипа, с който аз ще работя по-добре“, каза министър Стоянов и отрече смените да са свързани с предстоящите местни избори.

На въпрос защо не е избрал пловдивски кадър да оглави ОД на МВР – Пловдив, министър Стоянов заяви: „Считам, че понякога да дойде човек отвън, за да се избегнат някои зависимости, които евентуално има тук. Затова предпочетох да дойде човек от София, с когото съм работил в ГДБОП“. 

Припомняме, че след убийството на Димитър Малинов в Цалапица и възникналото недоволство от разследването на случая министър Стоянов уволни и досегашният титуляр на поста ст. комисар Васил Костадинов. Временно задълженията му бяха поети от неговия заместник комисар Радослав Начев.

Министър  Стоянов коментира в Пловдив и напрежението в Цалапица. Той каза, че засиленото присъствие на жандармерията в селото днес е по повод належащото извършване на процесуално-следствени действия, които се правят на терен. "Ще се извършва следствен експеримент, за който повече информация ще дадат от прокуратурата". Продължават да текат проверките в РУ-Стамболийски, след убийството на 24-годишния Димитър Малинов, допълни министър Стоянов:

"Има тотално скъсана връзка между областната дирекция на МВР - Пловдив и РУ - Стамболийски. След като са готови резултатите от проверките, всички служители, които са бездействали или не са работили както трябва, ще понесат своята отговорност, включително наказателна. Според мен нарушенията на началника на РУ - Стамболийски Ангел Керпиев са много и той вероятно няма да се върне на работа", коментира министърът. 

Стоянов допълни: "Работим в тясно взаимодействие с партньорските служби, на територията на която предполагаме, че се намира извършителят на убийството Рангел Бизюрев. В ежедневна комуникация сме и се надяваме в най-скоро време той да бъде задържан и доведен тук". 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Кабинетът на ГЕРБ не мина, оставаме без редовно правителство

След три часа дебати депутатите отхвърлиха кандидатурата на Росен Желязков за министър-председател.  Предложението на ГЕРБ-СДС беше подкрепено от 98 депутати. Против глсуваха 138 народни прествители, двама се въздържаха. Всички депутати от ГЕРБ-СДС - 68, гласуваха "за".  Общо 38 депутати от ПП-ДБ бяха против, а един се въздържа. От "Възраждане"..

публикувано на 03.07.24 в 16:46

Медицински хеликоптер превози пострадала от Велинград до София

Жена в тежко състояние е транспортирана с хеликоптер от Велинград до София. От Министерството на здравеопазването уточняват, че 70-годишната пациентка е с черепно-мозъчна травма, получена по-рано днес, вследствие на падане. Първоначално жената е настанена в Многопрофилна болница за активно лечение - Велинград, но след преценка на медицинските..

публикувано на 03.07.24 в 16:06

Тежка катастрофа между Пазарджик и Панагюрище

Камион и лек автомобил се сблъскаха тежко на пътя между Пазарджик и Панагюрище в  село Левски този следобед.  При катастрофата тежко пострада шофьорът на автомобила, който беше е затиснат в колата и се наложи да бъде изваден с помощта на пожаникарите, повикани на място. Пострадалият е настанен в болница в Панагюрище с временна опасност за живота, с..

публикувано на 03.07.24 в 14:51

Медици се борят за живота на дете, блъснато от кола в Раковски

10-годишно дете е в тежко състояние след като е било блъснато от преминаващ  лек автомобил „Мерцедес“  в Раковски. По предварителни данни, детето е изскочило внезапно на пътя с колелото си  в зоната на кръстовище, без да види знака „Стоп“ и е било пометено от колата.  То е откарано в  болницата с множество травми, където лекарите се борят за..

обновено на 03.07.24 в 13:23

32 сигнала са подадени в пожарната след снощната буря в Пловдив

Огнеборци и спасители от Пловдив са реагирали на 32 сигнала за произшествия през изминалата нощ. В 7 от случаите са отстранени паднали дървета и клони от бурята. Един автомобил е с нанесени щети. На две места е оказана помощ при премахването на паднали дървета върху пътното платно - на околовръстния път при разклона за Златитрап  и на..

обновено на 03.07.24 в 12:54