Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестът от Цалапица блокира с чадъри пътя между Пловдив и Пазарджик

| обновено на 26.08.23 в 21:37
13
Снимка: Живка Танчева, Радио Пловдив

С чадъри, за да се премахнат чадърите от разследването на убийството на 24-годишния  Димитър Малинов, започна тази вечер протестът на жителите на Цалапица.  На плакатите им пише "Справедливост за Митко".

За пореден път те изразяват недоволството си от бавното разследване на жестокото престъпление с пътна блокада. 

В 17 часа близките, роднините и приятелите на Митко излязоха на пътя между Пловдив и Пазарджик. Първо блокираха едното, а после и другото кръгово кръстовище. Първата блокада бе на 6-я километър в посока Пазарджик, втората от 19 часа се премести на кръговото кръстовище на Орта хан. Предвижда се до 21 часа трасето да остане затворено.  

Образуваха се колони с автомобили вече от Пловдив за Пазарджик и в обратна посока. Протестиращите пропуснаха пожарна. Трафикът се отбива към автомагистрала "Тракия" и околовръстното шосе на Пловдив. Чакащите в колите подкрепят исканията на протестиращите. Имаше и такива шофьори, които настояха да преминат през блокираните зони.

"Долу чадърите!"  и "Убийците - на нас!", скандират протестиращите. Майката Атанаска Бакалова набира средства за адвокати, които да защитават тяхната позиция пред съда. С падане на колене отново бе запазено едноминутно мълчание в памет на Митко. 
Хората искат час по-скоро соченият за убиец Рангел Бизюрев да бъде доведен от Германия, а близнаците Валентин и и Борислав да получат присъди. 
Утре отново ще има блокиране на пътя от Пловдив за Пазарджик, като началната точка е кръстовището при Орта хан, от 17 часа. Следващата седмица, на 31 август недоволството ще се премести в Пловдив, пред Водната палата.
По публикацията работи: Димитър Владимиров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Едно закрито училище и по- малко първолаци в област Смолян

С едно закрито основно училище и с по-малко първокласници ще започне новата учебна година в Смолянска област. Към момента в 14 училища и 5 детски градини все още текат ремонтни дейности. Никола Запрянов - началник на Регионалното управление на образованието в Смолян, коментира: "От тези 14 училища в 6 ще продължат ремонтите и след учебната година,..

обновено на 11.09.24 в 15:21

Атака от съпартийците и подкрепа от кмета получи зам- кметът Савина Петкова

Кметът на Пловдив Костадин Димитров защити от атаките на "Браво, Пловдив" заместника си по транспорт Савина Петкова. Днес общинските съветници на сдружението, които я предложиха за поста, се разграничиха от нея и поискаха оставката й. "Браво, Пловдив" се отрекоха от Савина Петкова, искат оставката й като зам.- кмет „ Имаме..

публикувано на 11.09.24 в 15:18

"Браво, Пловдив" се отрекоха от Савина Петкова, искат оставката й като зам.- кмет

От „Браво, Пловдив“ ще предложат смяната на заместник-кмета по транспорт Савина Петкова .  Обвиненията срещу нея са, че е задълбочила проблемите в градския транспорт и системата за паркиране в града. Общинският съветник Ерол Садъков обвинява Петкова в нерегламентирани връзки с представители на превозвачите, целящи пазене на управителя на „Хеброс..

обновено на 11.09.24 в 14:06

Тъжно ми е за досегашните ми колеги от „Браво, Пловдив“

В коментар за критиките към нея , отправени от бившите й съпартийци от "Брано Пловдив" заместник - кметът по транспорта на Пловдив Савина Петкова каза: „Тъжно ми е за досегашните ми колеги от „Браво, Пловдив“. Видимо  изпълняват чужда воля и чужда поръчка“ . Тя не конкретизира за чия поръчка става дума.  "Браво, Пловдив" се отрекоха от Савина..

обновено на 11.09.24 в 14:06

Държавата даде на Пловдив управлението на Римския стадион и Одеона

Министерският съвет предостави на Пловдив два археологически обекта, които са публична държавна собственост - Римския стадион  и „Одеон”- а, който е част от Форумния комплекс комплекс на Филипопол. Общината ще ги управялава безвъзмездно за срок от 10 години, гласи правителственото решение. Дейностите, свързани с опазване на недвижимите..

публикувано на 11.09.24 в 14:04