Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ спечели балотажите в Смолян, Чепеларе и Златоград

| обновено на 06.11.23 в 09:49

Николай Мелемов (ГЕРБ) печели с 48,63% от гласовете на балотажа за кмет на Смолян, сочат данни на ОИК – Смолян от 100% обработени секционни протоколи. Мелемов печели втория изборен тур и четвърти мандат като кмет на Смолян. 

С втори резултат е кандидатът на „Движение „Нашият град“ Стефан Сабрутев, за когото са гласували 47,47 на сто от гласовете.  На балотажа за кмет на Смолян гласуваха 12 955 избиратели от общо 31 905 гласоподаватели. Гласовете за Николай Мелемов са 6258, а за Стефан Сабрутев – 6109. 


Преизбрани са също кметовете на общините Златоград и Чепеларе от ПП ГЕРБ. 

Мирослав Янчев от ГЕРБ спечели пети мандат като кмет на Златоград с 55,21 %. На балотажа той се изправи срещу Величко Сидеров от ПП- ДБ (43,70 %)

"Заедно с вас ще надграждаме града, ще разкриваме и потенциала на всички населени места! С благодарност и отговорност поемам дълга да продължа да ви служа, да бъда вашият кмет! За мен е чест!", написа Янечв във ФБ.

Постът си в Чепеларе запазва досегашният кмет Боран Хаджиев от ГЕРБ. Той победи на втория тур с 54,91 % срещу Анета  Пашалиева от коалиция "Новото време", която получи 43,37% от гласовете.  

Така ГЕРБ запазва всичките си кметове на пет от 10-те общини в областта.



По публикацията работиха: Димитър Владимиров, Даниела Добрева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Екатерина Захариева води листата на ГЕРБ-СДС в Пазарджик

ГЕРБ-СДС в Пазарджик регистрира листата си с кандидат депути. Водач за пореден път е Екатерина Захариева. На второ място е общинският съветник инж. Валери Вълков, а на трето адв. Дафинка Семерджиева, която е гражданска квота. Сегашният депутат Стефан Мирев е на 4-то място. Сред кандидатите седем са юристи, включени са още икономисти, педагози,..

публикувано на 02.05.24 в 11:45

В Бачковския манастир багрят 2024 червени яйца

2024 яйца, дарени от христолюбиви хора, започнаха да боядисват в червен цвят доброволци и жените, помагащи в Бачковския манастир.  Така те спазват християнската традиция, според която на този ден се боядисват яйцата – символ на Христовото Възкресение.  Велики четвъртък започна в светата обител с отслужване на Василева света литургия за здраве..

обновено на 02.05.24 в 11:19

Деца боядисват яйца с митрополит Николай

На Велики четвъртък - денят на Тайната вечеря, Пловдивският митрополит Николай ще приеме деца от пловдивските детски градини и училища, в двора на митрополитския храм „Света Марина“.  Заедно те ще боядисат яйцата за Великден.  Децата са подготвили празнична програма с песни, музика, танци и рецитал.  В Белащица и Браниполе също са организирани..

обновено на 02.05.24 в 11:19

Трус от 3 по Рихтер е регистриран в района на Пазарджик

Слабо земетресение с магнитуд от 3 по Рихтер е регистрирано минути преди 9.00 ч. в района на Пазарджик, показват данните на Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН.  Епицентърът на труса е на 6,2 км на запад от Пазарджик и на 96 км от София – между селата Звъничево и Мокрище.  Дълбочината е била 12.2 километра, сочат данните..

публикувано на 02.05.24 в 09:42

Всенародно поклонение събор ще се състои в местността Оборище

Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова ще участва във всенародното поклонение - събор до паметника в историческата местност Оборище от 11:30 часа. Кирова ще произнесе слово и ще положи венец след тържествения молебен водосвет. Всенародното поклонение - събор на местността Оборище ще продължи пред хижа „Оборище“ с народно..

публикувано на 02.05.24 в 07:35