Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Време е службите да бъдат реформирани, заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков

Румен Радев не може да е и президент, и лидер на партия

"За думите на г-н президента - едно нещо, което ми направи впечатление е, че той каза - "ще сезирам органите". И моят въпрос е кои органи? Ние отдавна искаме да има реформа в ДАНС. Акад. Денков предложи смяна на шефа на ДАНС, но то беше блокирано от президента". 

Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков по време на посещение в Пазарджик, цитиран от БНТ. Коментарът му беше по повод думите на Радев, че "Кирил Петков е опитомен от Делян Пеевски".

По време на срещата с медиите той каза, че не се притеснява от заявката на Румен Радев за политически проект. "Не може да си политически лидер и президент. Трябва да си избереш едно от двете", настоя Петков.

Съпредседателят на "Продължаваме Промяната" отбеляза, че преди да бъдат сезирани органи, те на първо място трябва да бъдат реформирани. "Ще започнем отново кампания за силна реформа в службите. Когато има реформи в службите няма само по медиите да се говори само от едната или от другата страна, да има въпроси за съветници, и за други корумпирани истории, ще има реално разследване", отбеляза Петков.

Кирил Петков акцентира върху това, че е "време службите да бъдат реформирани". "А дотогава сезиране на нереформирани органи е нищо повече от едно нищоговорене", посочи Петков.

По публикацията работи: Иванка Петкова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Пловдив продължава делото за насилието над Дебора

В Пловдивския районен съд с разпит на свидетели продължава делото срещу Георги Георгиев, упражнил насилие над Дебора Михайлова от Стара Загора. Процесът започна в петък, когато показания в съдебната зала даде и самата Дебора. Очаквам справедлива, но тежка присъда, заяви Дебора в съда Освен днешното, предстоят още две заседания, на които ще..

публикувано на 03.06.24 в 08:15

Откриват обновената улица "Д-р Георги Странски" в "Източен"

Кметът на Пловдив Костадин Димитров и районният кмет на „Източен“ Емил Русинов ще открият обновената улица „Д-р Георги Странски“ в Пловдив – в участъка от улица ул. "Генерал Радко Димитриев" до улица „Тодор Гатев“.  Това е първият етап на проекта, за който бяха отпуснати 1 милион и 300 хиляди лева от общинския бюджет. Припомням, че в края на..

обновено на 03.06.24 в 06:51

Жълт код за проливни валежи и градушки в Пловдив и Пазарджик

Оранжев код за обилни валежи и гръмотевични бури е в сила днес в 4 области от Северна България, съобщава Националният институт по метеорология и хидрология.  Жълт код за валежи и градушки е обявен в други 7, сред които Пловдив и Пазарджик.  Очакват се количества на валежите до 20-25 mm.   Преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след..

обновено на 03.06.24 в 06:51

Кръгла маса "Българистиката в Унгария" се открива в ПУ

Кръгла маса „Българистиката в Унгария днес – между традицията и новата опитност на дигиталната ера“ ще бъде открита днес в 16:00 часа в Заседателната зала на Ректората на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.  Събитието е част от работната програма на екипа на Пловдивския университет с ръководител проф. д.ф.н. Любка Липчева-Пранджева,..

публикувано на 03.06.24 в 06:31

Урсула фон дер Лайен: Благодаря за подкрепата за Украйна!

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен пристигна  в Пловдив.  Тя бе посрещната с голям интерес от пловдичани, които изпълниха Античния театър.  Там започна срещата с плвдивската общественост, която откри  кметът на Пловдив Костадин Димитров.    Урсула фон дер Лайен е придружена от известни европейски и български политици.  Визитата е  част от..

обновено на 02.06.24 в 20:54