Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приключи блокадата на магистрала "Тракия" при Гелеменово

| обновено на 08.02.24 в 11:12
6
Снимка: Фейсбук / Десислава Кабурова

В 14 часа протестиращите земеделски производители от региона на Пазарджик освободиха движението при пътен възел “Гелеменово” на магистрала "Тракия" при  разклона за село Сарая. Отсечката беше блокирана четири часа и не се пропускаха автомобили и в двете посоки. 

Напълно е възстановено движението към магистралата и от нея към Пазарджик. По кръстовищата остават екипи на "Пътна полиция" и Районното управление в Пазарджик, съобщи говорителят на полицията в областния град Мирослав Стоянов. 

В 10 часа тази сутрин близо 100 производители на зърно и оранжерийни зеленчуци блокираха подстъпа към АМ“ Тракия“ в района на пазарджишкото село Сарая. Към тях се присъединиха и животновъди.

Животновъдите заявиха, че са един от най-натоварения и ощетен сектор в земеделието.

"Млякото е с цена от 1,20 до 1,80. Имат пазар тия, втората ръка", каза протестиращ. 

"Работим 365 дни, почти денонощно и затова се борим за втора категория труд. Борим се и да отпадне бумащината. Днес съм си направила труда да разпечатам и да донеса списък с документите, които ни искат, когато дойдат на проверка - 37 дневника. Ние животни ли да гледаме, ще ги пасем ли или ще приготвяме документи", добави друга протестираща.

Снимки: Мирослав Стоянов, ОДМВР-Пазарджик.

По публикацията работи: Антоанета Петричанска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Административният съд гледа жалба на бивша кметица на Горнослав

Дело в Административен съд Пловдив този следобед ще гледа жалбата на Ели Корбетова срещу проведено общо събрание на Горнослав в началото на месеца. На него жителите решиха да не допускат концесия на кариера над Горнослав, за фирма „Запрянови-03“.  В началото на месеца 50 от участващите в събранието 53 жители с право на глас гласуваха „против..

обновено на 23.07.24 в 08:14

Жълт код за валежи и гръмотевици важи за 21 области

Жълт код за интензивни валежи и гръмотевична активност е обявен за 21 области на страната за днес, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) на сайта си. Предупреждението е в сила за областите Благоевград, Бургас, Велико Търново, Враца, Габрово, Кърджали, Ловеч, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен,..

публикувано на 23.07.24 в 07:12

Издирваните мъж и дете в Стара планина са починали, оцелялото дете е в УМБАЛ "Св. Георги"

Мъжът и детето, поразени от мълния в Стара планина в района на връх Купен, са починали, спасено е 13-годишно момче, съобщиха от Планинската спасителна служба.  В Стара планина издирват баща и дете, ударени от мълния Военен хеликоптер от 24-та авиобаза Крумово се включи в спасителната операция на пострадалите.  Оцелялото дете вече е..

публикувано на 22.07.24 в 18:10

В Стара планина издирват баща и дете, ударени от мълния

В Стара планина мълния е ударила баща и син в района на връх Купена, който се намира до връх Ботев.  Мъжът е на 47 години, детето е на 11. Сигналът за инцидента е подало 13-годишно момче. В ход е спасителна акция, като планински спасители от Троян почти са стигнали до пострадалите, каза дежурният в Планинската спасителна служба. В издирването на..

публикувано на 22.07.24 в 17:00
Пожарът между селата Овчеполци и Цар Асен е локализиран, няма опасност за населените места.

Локализираха пожара до Овчеполци

Локализиран е пожарът, който избухна по обяд в сухи треви, храсти и стърнища в землището на пазарджишкото село Овчеполци. Работи се за пълното му потушаване, съобщи говорителят на пазарджишката пожарна Мирослав Стоянов.  Три екипа гасят пожар на сухи треви край Овчеполци Той допълни, че в района на пожара е завалял дъжд, който много е..

публикувано на 22.07.24 в 14:22