Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трети опит за старт на делото „Дебора“ в Пловдив

В Районния съд в Пловдив следобед предстои трети опит за старт на делото срещу Георги Георгиев, обвинен за насилието над Дебора Михайлова от Стара Загора. Миналия месец то бе отложено поради отсъствие на адвокатите на Георгиев, а по-предния път – заради върнатия на прокуратурата за поправка обвинителен акт спрямо него. 

Делото „Дебора“ беше разпределено в Пловдив от ВКС, след като всички районни съдии в Стара Загора си направиха отвод.  Тъй като ход на процеса в края на март не бе даден, 26-годишният Георги Георгиев остана в ареста. 

Спрямо него са повдигнати три обвинения – за побой, обезобразяване на момиче и заплаха за убийство. За тях той може да получи до 10 г. затвор.  

Жестокото престъпление бе извършено в края на юни миналата година, но придоби широк обществен отзвук месец по-късно. Тогава се разбра, че насилникът е бил задържан за кратко и освободен от старозагорския съд, чийто състав преценил, че извършеното е само "лека телесна повреда". На 31 юли Георгиев вече бе задържан за постоянно в ареста.  

Случаят с насилието над Дебора Михайлова предизвика серия от протести в цялата страна.


По публикацията работи: Антоанета Петричанска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

2000 лв парична гаранция за Капитана, блъснал жена

Гаранция в размер на 2000 лв. Тази мярка определи Окръжният съд в Пловдив за рокера Иван Капитана, който причини средна телесна повреда на жена, след като седна зад волана с 3,3 промила алкохол в кръвта. Рокерът е признал вината си и по двете обвинения - за управлението след употреба на алкохол и за причинената телесна повреда.

публикувано на 30.04.24 в 17:19

В Брестовица започна изграждането на 8-километровия водопровод

С първа копка и водосвет започна обновяването на ВиК мрежата на село Брестовица, чиято вода от 4 години е негодна за пиене заради съдържание на манган. На церемонията в местност между селата Брестовица и Йоаким Груево присъстваха директорът на ВиК – Пловдив инж. Антон Гълъбов и кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов, както и жители на селото и..

обновено на 30.04.24 в 16:58

Съдът остави в ареста ало бандата, завлякла с 30 000 лв пенсионерки

И тримата ало измамници остават за постоянно в ареста, реши Районният съд в Пловдив. 46-годишният Пламен Тодоров от Габрово, Мартин Величков - 25-годишен от София и 40-годишният Недко Генчев от Полски Тръмбеш имат постоянни адресни регистрации в родните си градове, но съдът реши да им наложи най-тежката мярка за неотклонение, тъй като има вероятност да..

публикувано на 30.04.24 в 16:00

Нов предавател в Асеновград излъчва програмата на Радио Пловдив

Още един предавател  излъчва от днес програмата на Радио Пловдив. На 99.0 MHz може да ни слушате в Асеновград. Предавателят е с мощност 50 W и решава проблема с качеството на сигнала в района.  Днес се извършва планова техническа профилактика от 9 до 17 часа на предавателите на ултракъси вълни на предавателя на Радио Пловдив 94.0 MHz, който излъчва..

обновено на 30.04.24 в 15:55

Оставиха в ареста турския шофьор, пренасял дрога за милиони левове

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Хасково, с което турски шофьор на камион е задържан под стража заради пренасяне на наркотик.  Шофьорът е задържан на 19 април тази година на граничния пункт Капитан Андреево. При проверка в матраците, които камионът пренася, са откррити пакети с общо близо 402 килограма хероин за..

публикувано на 30.04.24 в 15:43