Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 4000 кутии нелегални цигари иззе полицията

Над 4000 кутии цигари без бандерол са иззети от полицията.

При процесуално-следствените действия под наблюдение на Районна прокуратура - Пловдив са иззети 81 хиляди къса фабрични цигари без български бандерол

Специализираната операция е осъществена вчера от служители на Трето РУ като част от активните мерки за пресичане на незаконна дейност с акцизни стоки на територията на областния град. В хода й са задържани двама пловдивчани, непосредствено след сделка помежду им с 50 стека  контрабандни цигари. При претърсване в условията на неотложност на адреса на купувача в квартал „Шекер махала“ са намерени още 77 подобни опаковки тютюневи изделия, без български бандерол. Да превозват в автомобилите си от нелегалната стока – общо 278 стека, са засечени и двама водачи. 

Четиримата извършители са задържани за срок до 24 часа в рамките на започнати бързи производства по чл. 234, ал. 1 от НК. Трима от мъжете са с криминални регистрации и присъди. Работата по документиране на случаите продължава според указанията на наблюдаващите прокурори от Районна прокуратура – Пловдив. 


По публикацията работи: Стоян Терзиев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Съдът остави в ареста ало бандата, завлякла с 30 000 лв пенсионерки

И тримата ало измамници остават за постоянно в ареста, реши Районният съд в Пловдив. 46- годишният Пламен Тодоров от Габрово, Мартин Величков -25 годишен от София и 40 годишният Недко Генчев от Полски Тръмбеш имат постоянни адресни регистрации, но съдът реши да им наложи най- тежката мярка за неотклонение, тъй като има вероятност да се укрият...

публикувано на 30.04.24 в 16:00

Нов предавател в Асеновград излъчва програмата на Радио Пловдив

Още един предавател  излъчва от днес програмата на Радио Пловдив. На 99.0 MHz може да ни слушате в Асеновград. Предавателят е с мощност 50 W и решава проблема с качеството на сигнала в района.  Днес се извършва планова техническа профилактика от 9 до 17 часа на предавателите на ултракъси вълни на предавателя на Радио Пловдив 94.0 MHz, който излъчва..

обновено на 30.04.24 в 15:55

В Брестовица започна изграждането на 8-километровия водопровод

С първа копка и водосвет започна обновяването на ВиК мрежата на село Брестовица, чиято вода от 4 години е негодна за пиене заради съдържание на манган. На церемонията в местност между селата Брестовица и Йоаким Груево присъстваха директорът на ВиК – Пловдив инж. Антон Гълъбов и кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов, както и жители на селото и..

публикувано на 30.04.24 в 15:53

Оставиха в ареста турския шофьор, пренасял дрога за милиони левове

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Хасково, с което турски шофьор на камион е задържан под стража заради пренасяне на наркотик.  Шофьорът е задържан на 19 април тази година на граничния пункт Капитан Андреево. При проверка в матраците, които камионът пренася, са откррити пакети с общо близо 402 килограма хероин за..

публикувано на 30.04.24 в 15:43

Катастрофа с две коли и камион блокира по обяд трафика по АМ "Тракия"

Пътен инцидент на 84-я километър на магистрала „Тракия“ в платното в посока Бургас затрудни движението по обяд днес. Сблъскали са се два леки и един товарен автомобил, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.  Няма сериозно пострадали. За час и половина в района на катастрофата се образува тапа в платното за..

обновено на 30.04.24 в 14:49