Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черно море надигра Локомотив на "Тича" с 1:0

Черно море победи Локомотив (Пловдив) с 1:0 в мач от 31-ия кръг на елитното ни футболно първенство, първа шестица. Единственият гол в мача вкара Васил Панайотов през първата част. С успеха си варненският тим остава на третото място с актив 65 точки, с точка по-малко от втория ЦСКА София. Локомотив остава четвърти с 55 точки, с една повече от петия Левски.

Първият удар към една от двете врати беше дело на Мартин Райнов. Халфът стреля с глава след центриране от корнер във 2-ата минута, но прати топката над вратата. "Смърфовете" продължиха да са по-опасни в атаките си. В 7-ата минута Кристиян Пешов получи извеждащ пас отдясно от Мартин Петков. Крилото напредна и отправи удар от малък ъгъл, който беше спасен от Иван Дюлгеров. Топката отново се озова в играча с №16, който пак отправи удар, но този път беше блокиран.

Минута след това Андреяс Калкан получи отляво и намери Атанас Илиев на точката за изпълнение на дузпа. Нападателят отправи слаб удар, с който не затрудни Кристиан Томов.

В 11-ата Черно море поведе. Мазир Сула получи подаване от Цветомир Панов отляво. Алжирецът се справи с Ефе Али, навлезе леко навътре и центрира към далечната греда, където Васил Панайотов с глава не остави шансове на вратаря за 1:0.

В 33-ата минута пред варненци се откри нова добра възможност. Мазир Сула подаде към Андреяс Калкан, който навлезе на скорост в наказателното поле и отправи удар, но над вратата. Две минути след това пред Васил Панайотов се откри корирдор за стрелба пред наказателното поле. Халфът нанесе удар, но топката беше блокирана от противников защитник.

В края на първата част удар на Мазир Сула от далечна дистанция мина покрай вратата. След последния съдийски сигнал за първата част Оливер Камдем и Атанас Илиев се сдърпаха, за което получиха жълти картони.

В 49-ата минута пред "смърфовете" се откри отличен шанс за изравнителен гол. Мичи Нтело проби през центъра и пусна извеждащ пас към Кристиян Пешов. Халфът отправи удар, с който Иван Дюлгеров се справи.

В 59-ата минута Виктор Попов отне топката отдясно и навлезе в наказателното поле. Крайният защитник подаде към Атанас Илиев, който на два пъти не успя да нанесе удар. Топката се озова в Мазир Сула, чийто шут от трудна позиция беше спасен от вратаря.

Десетина минути по-късно гостите изпълниха заучено свободен удар. Бабакар Дион пусна към оставения непокрит в наказателното поле Ивайло Иванов, но ударът на халфа премина над вратата.

В 71-ата минута Мазир Сула беше изведен от Васил Панайотов зад отбраната на гостите. Халфът навлезе в наказателното поле, където Мартин Паскалев с майсторски шпагат успя да избие в корнер. Пет минути по-късно гол на "моряците" беше отменен. Резервата Уеслен се извиси след центриране на Сула от свободен удар и нанесе удар с глава. Топката срещна гредата, след което тупна зад голлинията. Попадението обаче не беше зачетено заради засада на бразилеца.

В 80-ата минута Черно море организира много опасна атака. Мазир Сула напредна на скорост, навлезе в наказателното поле, но реши да действа технично и подаде лошо с пета към Едгар Пашеко. Португалецът все пак успя да нанесе удар, който Тодор Павлов блокира.

В 82-ата минута Сула опита да изненада Томов с шут от далечна дистанция, но вратарят демонстрира отличен рефлекс и изби в корнер. Четири минути след това варненци можеше да решат всичко в своя полза. Уеслен напредна през центъра и пусна към Едгар Пашеко отляво. Крилото нанесе удар в близкия ъгъл, но вратарят спаси.

С тази победа Черно море събра актив от 65 точки и остава на трето място във временното класиране, като варненци само на точка от втория ЦСКА. Локомотив пък заема четвъртата позиция с 55 точки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Финалът за Суперкупата ще е на стадион "Христо Ботев" на 3 юли

Финалът за Суперкупата на България между шампиона Лудогорец и носителя на купата Ботев Пд  ще се проведе на 3 юли, сряда на стадиона на канарчетата в Пловдив. Двата отбора са дали принципно съгласие пред Спортно-техническата комисия към БФС сблъсъкът за трофея да се изиграе седмица преди старта на участието им в евротурнирите. От Разград пък са приели и..

публикувано на 17.05.24 в 18:02

Първа аула не побра желаещите да видят Стефка и Глушков

Легендарната ни лекоатлетка и президент на БОК Стефка Костадинова и служебният министър на спорта и легенда на баскетбола Георги Глушков станаха важна част от честването на Деня на спорта в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Първа аула в новата сграда се оказа твърде малка за тълпящите се студденти, които искаха да видят и да чуят..

публикувано на 17.05.24 в 15:09

MOVE WEEK 2024 предстои в края на май

В периода 27 май - 2 юни в Пловдив и на територията на цялата страна ще се проведе 13-о издание на Европейската седмица на движението и спорта, разпознаваемо като MOVE Wеек. Активната седмица е ежегодно събитие и част от кампанията NowWeMOVE, която има цел да промотира ползите от физическата активност и да повиши информираността относно опасностите,..

публикувано на 17.05.24 в 13:43

Шествие с Купата от стадион "Христо Ботев" до общината

Пред многохилядна публика тимът на футболен клуб „Ботев“ показа четвъртата Купа на България от балкона на Община Пловдив. Точно в 19,12 часа – годината на създаване на отбора, многобройните привърженици, събрани на площад „Стефан Стамболов“ аплодираха бурно традиционното вдигане на трофея от победителите. Пищна заря, на моменти заглушавана..

обновено на 16.05.24 в 22:22

Габриела Петрова спечели тройния скок на "Самарско знаме"

Габриела Петрова постигна най-добрия си резултат в тройния скок на открито от 3 години насам. Лекоатлетката на Локомотив  (Пловдив) победи на турнира "Самарско знаме" с 14.19 м, въпреки студеното време в Стара Загора. Възпитаничката на Атанас Атанасов регистрира четири успешни опита, всички над 14 м. Това бе своеобразно завръщане за Петрова, която е..

публикувано на 16.05.24 в 18:10