Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиер и кмет търсят 53 млн. лв за щетите от наводненията в карловско

Осигуряването на 52 639 155 лева за преодоляване на щетите от наводненията в карловските села преди две години ще бъде обсъдено на среща тази вечер в Клисура между кмета на община Карлово Емил Кабаиванов и премиера Димитър Главчев, който ще присъства на проявите за годишнината от Априлското въстание.

Преди разговорите Кабаиванов отново предупреди, че започнатите вече строителни дейности ще бъдат спрени, ако не се намерят средства за завършването им, и че социалното напрежение ще ескалира, защото хората разчитат на помощта на държавата. 

Той ще настоява и за тристранна среща в присъствието на вътрешния министър Калин Стоянов, който е председател на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към правителството, за да бъдат намерени необходимите средства за пълното възстановяване на разрушената от наводнението инфраструктура.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Започна изграждането на моста между Богдан и Московец

Започна изграждането на разрушения от водното бедствие в Карловско през септември 2022 година мост на пътя между селата Богдан и Московец. Движението ще се извършва по обход, от северозападната страна на досега съществуващия път, съобщават от Община Карлово.

публикувано на 17.05.24 в 16:18

Майстори от цялата страна си дават среща на Панаира на занаятите в Пловдив

Откриха пролетното издание на Панаира на занаятите в Пловдив. В продължение на три дни майсторите демонстрират уменията си в Стария град. Акцент в тазгодишното издание е занаят с близо 5000-годишна история – художествено плетиво, като плетките се правят на една, две и пет куки.  Своя занаят показват и майстори на данателата, на плъстенето на..

публикувано на 17.05.24 в 13:42

Мъж поруга храм и нападна с тухли свещеник и полицай

32-годишен е привлечен като обвиняем за повреждане на храм, заплахи, хулиганство и причинена телесна повреда на полицай, съобщиха от районната прокуратура  в Пловдив.  Четирите обвинения към него са заради инцидент, станал  в четвъртък сутринта в пловдивския храм „Свети пророк Илия“.  По време на сутрешната литургия мъжът започнал да се..

публикувано на 17.05.24 в 13:39

Зрелостниците в Пловдив предпочетоха есе за мълчанието, вместо Смирненски

Над 50 хиляди зрелостници в цялата страна се явиха днес на първата задължителна матура по български език и литература, от Пловдив и региона те бяха повече от 4500. Дванайсетокласниците, избрали да пишат интерпретативно съчинение, разсъждаваха по темата "Цената на компромиса" по "Приказка за стълбата" на Христо Смирненски . Вторият..

публикувано на 17.05.24 в 13:04

Бившият полицай Венцеслав Караджов e вече в затвора

Бившият полицай Венцеслав Караджов от Пловдив, който получи доживотна присъда за убийство на родителите си, вече е в пловдивския затвор. Рано сутринта той се предаде на полицията, след като повече от 11 часа се беше барикадирал в дома си. Адвокатът на Караджов Зоя Тошкова, която вчера му е съобщила за окончателното решение на ВКС за доживотната..

публикувано на 17.05.24 в 10:38