Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ИТН ще внесе разума в 50-я парламент

"В листите за предстоящите избори са колеги, с които сме работили от началото ни като създаване на политическа формация ИТН, като отдавна сме се очистили от хора, които искаха да използват платформата ни за други цели. Абсолютно обединени сме като отбор и устремени към много добрите резултати, които ще постигнем със сигурност в Пловдив на 9 юни." Това заяви Станислав Балабанов, водач на листите за Пловдив град и Пловдив област за предстоящите парламентарни избори на 9 юни.

По думите му, промените в Конституцията са "огромна глупост по заслуга на колегите от ПП-ДБ. Недопустимо е в нашето съвремие да допуснеш ясно независими власти изведнъж да стават обединени и зависими. И понеже не харесваш фигурата на човека, изпълняващ ролята на президент, по такъв грозен начин да объркаш Конституцията.  Кашата е пълна, но виновниците обичаха да пият мазно турско кафе в  стаята на Делянн Пеевски, докато  пишеха Конституцията и българските граждани трябва да им потърсят сметка".

Балабанов заяви, че всеки нормален гражданин, станал свидетел на порочната сглобка, обединявала страната, трябва да си вземе поука. 

"На тези абсурди трябва да се сложи край и ИТН ще бъде алтернативата на всичко това."

Той обаче уточни, че и в редиците на ПП-ДБ има нормални и свестни хора, както и добри експерти, на които обаче не им се дава възможност да се изявят.

Между ИТН и "Възраждане" няма нищо общо като позициониране в бъдещ Европейски Парламент, бе категоричен Балабанов. 

"По време на европейския химн в Парламента  Партия "Възраждане" дори сяда, неизвестно е как искат да участват в него, като не уважават традициите му и институционалността. Те ще търсят приемственост в крайно дясното пространство, а ИТН, като част от бъдещото консерваторско семейство в Европа, което ще постигне завидни резултати на тези избори, ще се опитаме да върнем нормалността в човешките взаимоотношения, традиции и ценности".

Балабанов подчерта, че ИТН ще се борят за предоговаряне на зелената сделка, за битката с мигрантите и е убеден, че много хора в Европа искат нормалност в собствената си страна и в съюза, в който тя участва. "Ще върнем този разум на хората".

"Пловдив е изпълнен с проблеми на административно ниво и нищо не се е променило с новоизбрания кмет на една политическа форммация, която по-скоро ни връща към миналото и която изпълнява повелята на партийния си вожд, но така са раздали картите и ще трябва да го изтърпим още няколко години".

Балабанов бе категоричен, че "като политическа формация, ИТН ще донесе разума в 50-я Парламент с цел да бъде алтернатива на всичко досега. Депутатските места ще бъдат толкова, колкото ни отредят българските граждани, но със сигурност - много повече, отколкото досегашните."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Безплатен диспут за приоритетите в 50 НС по Радио Пловдив

В Радио Пловдив се проведе безплатният диспут от кампанията за избор на народни представители за 50 НС на 09 юни. В него заявиха участие девет партии и коалиции, регистрирали свои листи с кандидати за депутати, но се явиха осем кандидат- депутати от Пловдив град и Пловдив област.  Съгласно Споразумението с БНР, участниците бяха разпределени на две..

публикувано на 16.05.24 в 11:45

Подготовката за изборите бе обсъдена в областната управа

Подготовката, координацията и провеждането на изборите две в едно бе тема на срещата на областния управител на Пловдив Илия Зюмбилев с ръководителите на прокуратурата, полицията и двата РИК-а. Обсъдени бяха действията по осигуряване на обществения ред в изборния ден, недопускане на нарушения на  изборния процес и предотвратяването на..

публикувано на 14.05.24 в 16:25

Безплатен предизборен диспут за бъдещето на ЕС по Радио Пловдив

В Радио Пловдив се проведе безплатният диспут от кампанията за избор на членове на Европейския парламент от Република България на 09 юни. В него заявиха участие шест партии и коалиции, регистрирали свои листи с кандидати за евродепутати, но се явиха само четирима техни представители.  Те дискутираха по темата  „Европа в свят на предизвикателства,..

обновено на 14.05.24 в 05:46
Стоил Цицелков

Отново проблем ще е слабата подготвеност на членове в СИК

Имаме точно четири седмици до изборите две в едно. На 9 юни ще гласуваме за български парламент и за евродепутати. За кампанията, за технологията на изборите в подготовка и провеждане, говорим със Стоил Цицелков , от Обединението за честни избори и член на Обществения съвет на ЦИК. Стоил Цицелков отбеляза, че има известни притеснения за машинното..

публикувано на 13.05.24 в 09:26

Кампания за "Избори 2в1 2024" по Радио Пловдив

По време на кампанията за избор на Европаламент и 50 Народно събрание БНР Радио Пловдив дава възможност за провеждането на  три платени и един безплатен дис п ут за евроизборите , както и на три платени и един безплатен дис п ут за предсрочните парламентарни избори в часовете от 10.00 до 11 /12 .00 часа . 1.   За..

обновено на 12.05.24 в 13:45