Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общината прави "трезор за умове" за новите сгради на 3 училища

Община Пловдив прави „трезор за умове“ за идейни концепции как да изглеждат новите сгради на 3 големи училища – Математическата гимназия „Акад. Кирил Попов“, ОУ „Княз Александър І“ и СУ „Св. Патриарх Евтимий“.

На специално създаден сайт са качени информация, конкурсна документация и история на 3-те знакови за Пловдив училища, обясни зам.-кметът Владимир Темелков. Има и награден фонд, като първа награда е 20 000 лв., втора – 15 000 лв. и трета – 10 000 лв. за всяко от 3-те училища.

Парите за наградите са осигурени, те бяха заделени още предишни години, но не бяха усвоени и се прехвърляха за следващи години, уточни той.

Идейните концепции за Математическата гимназия се подават до 19 юни, а за другите 2 училища – до 9 юни. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Очаквам справедлива, но тежка присъда, заяви Дебора в съда

С думите "Очаквам справедлива, но тежка присъда" Дебора Михайлова от Стара Загора влезе в залата на Пловдивския районен съд, където днес започна по същество делото срещу нейния насилник Георги Георгиев. В Пловдивския районен съд започва по същество делото "Дебора" "Шокът от станалото не е отминал, но не се притеснявам да разкажа всичко",..

обновено на 31.05.24 в 12:08

Пуснаха от ареста учителката, следствието в ДГ "Фантазия" продължава

Учителката от детска градина „Фантазия“ във Велинград, която вчера бе задържана за 24 часа, е освободена от ареста, обяви районният прокурор на Пазарджик Радослав Бакърджиев.  Тя бе арестувана, след като в социалните мрежи бяха публикувани видеоматериали, на които се вижда как възпитателят удря и дърпа за косите дете.  По случая е образувано досъдебно..

публикувано на 31.05.24 в 12:08

90 акта и 220 фиша на шофьори при масирана акция в Пазарджик

Пазарджишката полиция състави близо 90 акта и издаде над 220 фиша при масирана акция за противодействие на престъпността в региона. Разкрити са общо 23 престъпления, като в арестите на районните управления с полицейско задържане от 24 часа са 6-има души. В акцията са проверени над 1200 шофьори и над 1100 моторни превозни средства...

публикувано на 31.05.24 в 12:02

Арменското училище в Пловдив чества своята 190-годишнина

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост тази вечер на 190-та годишнина от създаването на Арменското училище „Виктория и Крикор Тютюнджиян“. Честването е от 19.00 ч. на Античния театър. Програмата включва както изпълнения на вокалната група към училището, така и български и арменски танци и балет, а специални гост-изпълнители от Армения и..

публикувано на 31.05.24 в 09:09

В Пловдивския районен съд започва по същество делото "Дебора"

В Районния съд в Пловдив започва по същество делото срещу Георги Георгиев, обвинен за насилието над Дебора Михайлова от Стара Загора.  След няколко неуспешни опита, днес то най-сетне стартира по общия ред, с призовани близо 40 свидетели и вещи лица. Заради това са насрочени заседания и в следващите дни - 3 и 5 юни.  Делото „Дебора“ беше разпределено в..

обновено на 31.05.24 в 06:40