Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драмата приключи - Венцеслав Караджов се предаде

| обновено на 17.05.24 в 08:33

Приключи драмата с барикадиралия се в дома си бивш полицай Венцеслав Караджов, който снощи се заключи в дома си в Пловдив. 

По информация от пловдивската полиция,  малко преди 6 ч. тази сутрин Караджов е склонил да се предаде без съпротива и така инцидентът е завършил без пострадали.  

Той не е бил въоръжен, в дома му не са открити и взривни вещества, каквито подозрения имаше в началото на кризата.

Напрежението, ангажирало целия капацитет на силите на реда, продължи 12 часа. 

Дотук се стигна, след като Върховният касационен съд постанови с окончателно решение най-тежката присъда - доживотен затвор - за това, че на 15 май 2016 година е застрелял родителите си.   

При тази вест Венцеслав Караджов се е барикадирал с думите, че  "няма да лежи невинен в затвора и е решен на всичко". Това е станало към 17.30 ч. снощи, когато екип на Съдебна охрана е пристигнал, за да задържи Караджов за изпълнение на присъдата. 

Тогава той е скъсал гривната, с която бе под домашен арест и заплашил полицаите, след което се барикадирал в дома си. 

Полиция жандармерия и специални полицейски части бяха обградили къщата и района през цялата нощ. 

Делото на Караджов се гледа за трети път от Върховния касационен съд. С последното си решение обаче, върховните магистрати потвърдиха окончателно, че именно той е убил родителите си.

Чуйте пълен разказ за случилото се от ръководството на пловдивската полиция в звуковия файл. 
По публикацията работи: Севдалин Палаузов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Сушата изпразни "Пясъчник", търсят се пари за дигите по Стряма

Областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева свика спешна среща във връзка с постъпили множество сигнали за състоянието на язовир „Пясъчник“ и необходимостта от аварийно почистване и укрепване на част дигите на р. Стряма на територията на община Марица. „Обемът на водата в яз. „Пясъчник“ е два пъти и половина по-малък в сравнение със същия..

публикувано на 23.07.24 в 16:55

Още трима пловдивски лекари в схема за точене на Здравната каса

Още трима лекари са привлечени като обвиняеми за документна измама  по случая източването на Здравната каса с фиктивните прегледи и физиотерапия.  Обвинението към тримата лични лекари е повдигнато заради това, че помагали на  двамата арестувани по-рано медици да изготвят неверни електронни отчети, както и за това, че карали свидетели да дават..

публикувано на 23.07.24 в 15:49

Съдът попречи на Гергов да стане едноличен собственик на Панаира

Решение на Софийския градски съд попречи на Георги Гергов да стане едноличен собственик на Международния панаир Пловдив. Делото беше заведено от министерството на икономиката срещу решението, с което Варна прехвърли акциите с в панаира на дружеството „Пълдин туринвест“, в което бизнесменът е мажоритарен собственик. Сделката осигуряваше на Гергов..

публикувано на 23.07.24 в 14:55

Бурята събори дървета и клони в Пазарджик

12 сигнала за последствия от силния дъжд в Пазарджик са получени на спешния телефон 112 в ранния следобед, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов. Повечето сигнали са за паднали дървета и клони по улиците в града.   Повредени са и седем паркирани автомобила.  По сигналите работят екипи на пожарната и общината – за..

публикувано на 23.07.24 в 14:38