Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Иванов подаде оставка като лидер на ДаБг и като депутат

След заседание на Изпълнителния съвет на "Да, България", на което анализирахме картината, която още не е пълна, но е достатъчно ясна, реших да си подам оставката и колегите подкрепиха това решение.

Това заяви лидерът на "Да, България" Христо Иванов, предаде репортер на БГНЕС.

Иванов направи уточнението, че решението му засяга само "Да, България", а не коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" - партиите в нея сами ще направят своята равносметка.

Декларирам, че няма да се кандидатирам за лидер нито на "Да България", нито на някакви други формации.

Няма да стана народен представител в 50-ото Народно събрание. Това отново е мое решение. Изключително важно е да започнем на ново, нов разговор с избирателите. Трябва да се стигне докрай. Ще се посветя на семейството ми. 

Оставам на терен, ще работя, но няма да се кандидатирам отново за лидер, уточни Христо Иванов и каза, че приема присъдата на избирателите, издадена на изборите в неделя.

Не търсете ревизия на коалиционния формат, отвърна Христо Иванов на въпрос дали отказът му от участие в бъдещия парламент е и излизане от ПП-ДБ.

Той информира, че е разговарял за решението си и с Кирил Петков, и с Атанас Атанасов. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Гергов ще обжалва решението на съда за варненските акции в Панаира

Бизнесменът Георги Гергов ще обжалва решението на Софийски градски съд, който определи за нищожен апорта на варненските акции от Панаира в доминираното от него дружество „Пълдин туринвест“. По думите му съдебните решения трябва да се изпълняват, но след като има право на обжалване, той ще се възползва от него. Гергов акцентира върху..

публикувано на 25.07.24 в 15:35

След август ще има масови фалити в туристическия бранш

"Шокира ме високата цена на електроенергията след 16ч., която достигна между 1500 и 2000 лв. мгвт/ч. И то - без ДДС и пренос на енергия.  Това вече го изпитахме през август 2022 г., когато обаче имаше компенсации за бизнеса и той понесе поскъпването сравнително леко. Сега обаче в пиковите два месеца на туристическия сезон - юли и август, тази цена я..

публикувано на 25.07.24 в 11:49

Сушата и жегата са причината за пресъхването на яз. "Пясъчник"

Масовото измиране на риба в яз. "Пясъчник" и ниското ниво на водата коментира в предаването "Точно днес" директорът на Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" Васил Узунов. "Пясъчник" пресъхва, умира риба. Има ли риск и за поливния сезон? По време на срещата при областния управител преди дни той уточни, че обемът на водата е 2,5 пъти..

публикувано на 25.07.24 в 10:20
Борис Попиванов

Политиците са се примирили, че отиват на нови избори

Летните кризи в политическия живот у нас - разговор с доц. Борис Попиванов , политолог и преподавател в Софийския университет, за невъзможните ходове, които циклят в спиралата кабинет-избори-партии. Доц. Попиванов смята, че няма сигнали за положителен сценарий за реализация на правителство с третия мандат. "Би трябвало след провала на втория мандат..

обновено на 24.07.24 в 10:24

Българите избират между Турция и Гърция за почивки в чужбина

Изборът на българите, които почиват в чужбина, традиционно е разпределен между Гърция и Турция.Това зая ви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив Весела Гюрова, учредител на сдружението "Бъдеще за туризма", която работи в голяма пловдивска туристическа агенция. „Последните няколко години се наблюдава изключително засилен..

публикувано на 24.07.24 в 10:10