Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В „Радио Варна представя” – магията на ритъма латино

| обновено на 25.11.17 в 05:40

Няма по-добър начин да се разтовариш от проблемите от това да се пренесеш в света на танца, макар и за малко. Чрез него можеш да изразиш всичките си емоции при това красиво. Когато човек танцува, не мисли за друго, а просто се отдава на ритъма на музиката. Всеки танц носи уникално усещане, но има танци като латиното, които докосват сърцето ти по особен начин. Така ли е? Това ще разберем в следващите минути от Деница Скулева и Пламен Иванов, инструктори в школата “Let’s Dance” и нейни основатели:





Снимка   Снимка  

Латино танците са красива гледка за нас като зрители, мнозина обичат да ги гледат, а не са малко и онези, които се престрашават да ги танцуват. С какви мотиви хората се записват ? Отговорът от двама от танцуващите в школата на Деница и Пламен -Пламена и Мариян:




Снимка   Снимка  


Когато говорим за латино танци някак съвсем спонтанно се сещаме за Алфредо Торес, кубински танцьор, хореограф, преподавател по латино-танци и от 2001 г. живее в България. През 1985 г. на 18-годишна възрасттой е приет да учи в Националната школа по танци в Куба , където в продължение на 2 години изучава модерни танци – джаз балет, капоейра, популярни танци, сон, румба. След завършването на школата кандидатства в школата към най-престижното кабаре в Хавана – „Тропикана“, и печели сред конкуренция от хиляди кубинци.   От випуска от 40 души само двама са избрани в края на двугодишното обучение да работят в кабарето и един от тях е Алфредо. Само след 6 месеца той вече е солист на „Тропикана“, което е признание за професионалните му възможности. В „Тропикана“ Торес снима 2 филма, в единия от които – „Рай под звездите“ (Paradise Under The Stars), изпълнява главната роля. Ритъмът на латиното е в кръвта му:






Снимка   Снимка 
Ако все още се чудите дали ще откриете вашия танц сред богатата латино палитра, както и дали това е нещото което ще ви направи щастливи, можете да отидете в някоя зала за танци и да опитате .


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

НОВИЯТ ДЕН на 3 юли с Мариела Димитрова

П ризив за бързо въвеждане на депозитна система за преработване на еднократни опаковки за напитки от стъкло, метал и пластмаса , ще отправят днес от екологично сдружение „За Земята” . В 8:30ч. Днес те се събират пред Министерството на околната среда и водите , за да внесат п одписка , подкрепена от почти пет хиляди българи ...

публикувано на 03.07.24 в 06:10

НОВИЯТ ДЕН на 2 юли с Иван Барбов

„Денят ми започва с това, че ми се спи и завършва със същото“, гласи мисъл на неизвестен автор в социалните мрежи. Ако и вие се чувствате все едно сте гледали мач на Англия на европейското и ви се спи толкова рано, най-добрият начин да се ободрите е да превключите на честотите на Радио Варна. Иван Барбов, Александър Йорданов и..

публикувано на 02.07.24 в 06:33

Радио Варна на 90 - епизод 5

В петия епизод от новото предаване, излъчен на 29 юни 2024 г., се фокусирахме  върху музиката през 50-те и 60-те години на миналия век. Каква музика е звучала в ефира, кои музикални предавания са били най-популярни, как са се правели записи на концерти, как са откривали талантливи певци и инструменталисти? Разгледахме документи по темата, чухме и..

публикувано на 01.07.24 в 16:23

На 1 юли в "От другата страна" по Радио Варна

На 1 юли в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Richie Faulkner (JUDAS PRIEST, ELEGANT WEAPONS). Специално интервю с Oscar Dronjak (HAMMERFALL). Разговор с Мартин Събков за новия сингъл на ROADWIRE "Back on Track". Йордан Караджов за варненската премиера на "СИГНАЛ Symphonic" (8 юли, Летен театър). В предаването ще..

публикувано на 01.07.24 в 14:25
Тримата митрополити, от които ще бъде избран Българският патриарх (от ляво надясно): Гавриил Ловчански, Григорий Врачански и Даниил Видински.

НА СВЕТЛО на 1 юли с Мариела Димитрова

Новият Български патриарх се казва се казва Даниил, досегашен Видински митрополит. Изборът е факт след изключително оспорвано гласуване, в два тура. Какви ще са първостепенните му задачи, познат със своите по крайни възгледи, ще смекчи ли позициите си и ще съумее ли да бъде да бъде обединител на църквата? Коментираме в 14.20 часа с Иван Йовчев..

публикувано на 01.07.24 в 13:56

"Новият ден" на 1 юли

Живеещи в района около Варненския свободен университет и м.Ален мак се събраха в неделния почивен ден, на среща, за да обсъдят бъдещите си действия срещу безкрайните ремонти - нов протест или блокиране на пътя. Когато се включи и кметът на Варна Благомир Коцев, те поискаха от него ясна визия за инфраструктурните намесив района и отговор на въпроса..

публикувано на 01.07.24 в 06:25
Chart

#769 ТОП 20 (28.06-05.07.2024)

публикувано на 28.06.24 в 18:47