"Новият ден" на 17 май 2018 г. с Димитрина Дончева

септемврийско море
Снимка: Тони Петрова

Днес е 40 ден след Възкресение Христово – денят, в който се отбелязва празника Възнесение господне или Спасовден. Спасовден е професионален празник на хлебари и сладкари, както и на шофьори.

В „Новият ден” очаквайте разговор с Георги Михалев, който повече от 10 години прави хляб и сладкиши. Има ли хляб на празничната трапеза на хлебарите и какво е качеството на насъщния в магазините у нас? 

Шофьорът никога не трябва да прави умишлени нарушения на пътя! В това вярва и на това учи своите ученици варненският преподавател и инструктор Цвятко Цвятков. Очаквайте разговор с него след 8.30 часа.

Сграда в старата турска махала във Варна осъмна изрисувана. Кой е авторът и каква е идеята? Разказваме след 9.00 часа.

И днес продължават безплатните генетични изследвания за непоносимост към глутен, които провеждат специалисти в МБАЛ „Света Марина” във Варна. Разговаряме с проф.Людмила Ангелова, ръководител на  лабораторията по медицинска генетика.

Ансамбъл "Българе" се включват в благотворителна акция в помощ на завършването на новостроящия се храм "Св. Прокопий Варненски". На 17 май от 19 часа, в Двореца на културата и спорта във Варна те ще представят  своя спектакъл "Осмото чудо". Повече за каузата – от Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.

Варненски музиканти на свободна практика организират концерт тази вечер от 19 часа на сцена „Раковина” в Морската градина в подкрепа на колегите си от съставите на Българското национално радио. Интервю с Антоанела Петрова, член на управителния съвет на Българската музикална асоциация и координатор за Варна.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Новият ден" в Деня на Варна с Доротея Николова

Варна посреща своя празник - 15-ти август, Св. Успение Богородично, с богата програма. Точно в 9 ч. започва тържествената архиерейска Света литургия в Катедралния храм „Св. Успение Богородично“, последвана от тържествено издигане на флага на града и литийното шествие с чудотворната икона на Света Богородица. Краят на празника по традиция ще бъде..

публикувано на 15.08.18 в 07:09

НА СВЕТЛО на 14 август със Светлана Вълкова

“Драго ми е на Драгоман!” – 9 пространства с обща програма в Деня на Варна Омбудсманът Мая Манолова се среща с майките на деца с увреждания Фалшиви банкноти: за какво да внимаваме? – съвети на експерти Беседка с пейки са изградили доброволци в квартал „Успех” във Варна БРЕГЪТ НА МЛАДОСТТА: Фестивал на хвърчилата..

публикувано на 14.08.18 в 13:21

"Новият ден" на 14 август 2018 г. с Димитрина Дончева

Увеличи ли се интересът към шопинг екскурзиите до Турция, заради срива на турската лира? Интервю с Георги Пейчинов, собственик на туристическа агенция. Продължават проверките на НАП в заведения и хотели по Черноморието. Какво установяват данъчните? Изпълнението по проекта за водния цикъл в Добрич оставя хиляди жители без вода всеки..

публикувано на 14.08.18 в 05:05

"На светло" на 13 август с Емилия Николова

Тази година Варна остава без почетен гражданин. Дали след днешното извънредно заседание на Общинския съвет ще настъпят промени в списъка с отличените? Репортаж от зала „Пленарна” Ден първи след гратисния период на „синята зона” във Варна - в ход са скобите за неплатилите паркомясто. Ще има ли други изненади? Десета Международна..

публикувано на 13.08.18 в 13:35

"Новият ден"на 13 август с Мариела Димитрова

Плажът на Карадере - безплатен къмпинг или все още диво място за отмора на плажа? В 8.10 часа ще чуем анкета с почитатели на мястото, които срещна там репортерът ни Мартин Николов. Днес стартира платеното паркиране в центъра на Варна. Какъв е ефектът на влязлата в действие синя зона – репортаж в 9.10 часа. Гостува арх.Живко Железов от..

публикувано на 13.08.18 в 06:11

"НА СЕЛО" на 12 август - "Оазисът на река Батова - Орешак"

Две села в страната носят името Орешак – в Ловешка и Варненска област. Спорно е кое е по-известно, защото ако едното е на километри от Троянския манастир и организира панаири на занаятите, другото местните искат да го направят резерват за гагаузите, а за варненци то е познато и като капитанското село. Красива природа, чист въздух, далеч..

публикувано на 11.08.18 в 18:15
Николай Стоев, живопис

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 10 август със Светлана Вълкова

Изобразително изкуство: Албена Коева – „Пет елемента”, живопис Николай Стоев – „Един следобед в Малката Райска градина”, живопис Румен Нечев с награда от III Международен екслибрис конкурс, Варна Театър, кино „Магьосническо езеро” – премиера в Драматичен театър „Стоян Бъчваров” Актрисата Яна..

публикувано на 10.08.18 в 13:30