"Новият ден" на 17 май 2018 г. с Димитрина Дончева

септемврийско море
Снимка: Тони Петрова

Днес е 40 ден след Възкресение Христово – денят, в който се отбелязва празника Възнесение господне или Спасовден. Спасовден е професионален празник на хлебари и сладкари, както и на шофьори.

В „Новият ден” очаквайте разговор с Георги Михалев, който повече от 10 години прави хляб и сладкиши. Има ли хляб на празничната трапеза на хлебарите и какво е качеството на насъщния в магазините у нас? 

Шофьорът никога не трябва да прави умишлени нарушения на пътя! В това вярва и на това учи своите ученици варненският преподавател и инструктор Цвятко Цвятков. Очаквайте разговор с него след 8.30 часа.

Сграда в старата турска махала във Варна осъмна изрисувана. Кой е авторът и каква е идеята? Разказваме след 9.00 часа.

И днес продължават безплатните генетични изследвания за непоносимост към глутен, които провеждат специалисти в МБАЛ „Света Марина” във Варна. Разговаряме с проф.Людмила Ангелова, ръководител на  лабораторията по медицинска генетика.

Ансамбъл "Българе" се включват в благотворителна акция в помощ на завършването на новостроящия се храм "Св. Прокопий Варненски". На 17 май от 19 часа, в Двореца на културата и спорта във Варна те ще представят  своя спектакъл "Осмото чудо". Повече за каузата – от Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.

Варненски музиканти на свободна практика организират концерт тази вечер от 19 часа на сцена „Раковина” в Морската градина в подкрепа на колегите си от съставите на Българското национално радио. Интервю с Антоанела Петрова, член на управителния съвет на Българската музикална асоциация и координатор за Варна.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Новият ден" на 22 октомври 2018 г. с Димитрина Дончева

Световни дигитални лидери ще бъдат лектори в едногодишен курс по предприемачество във ВСУ. Репортаж. Не достигат сестри и акушерки в отделението по неонатология в АГ-болницата във Варна. Каква е причината? Колко е важно в училище да има предмет за обучение по безопасност на движението и колко е важно децата да имат добър пример в..

публикувано на 22.10.18 в 06:00

НА СЕЛО на 20 октомври - село Падина

Красива природа, чисти улици, парк със спортни съоръжения на открито и детска площадка – това е част от село Падина, община Девня. Едно от малките селища в региона – около 200 души постоянни жители. На 12 километра от Девня и на около половин час път от Варна. Повечето хора са възрастни и затова естествено там няма безработни. Няма и бебета - още..

публикувано на 19.10.18 в 18:15

"Позиция" с Жоро Бекяров, 20 октомври

Темите и гостите в предаването "Позиция": Главният архитект на Община Варна Виктор Бузев в отговор на въпросите за визията на Варна, за паспортизацията на сградите културно наследство, скъпа ли е "дупката" и с какво ще я "пълним", както и за неспазените срокове на инфраструктурните проекти в града. Мария Габриел – еврокомисар по цифровата икономика..

публикувано на 19.10.18 в 15:30

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 19 октомври със Светлана Вълкова

Къде растат добрите мисли?: „Оранжерия за мисли“ – инсталация на художничката Велина Гребенска Детската писателка Нуша Роянова се завърна от 70-ия Панаир на книгата във Франкфурт Цигуларят Ара Маликян скоро във Варна „След лятото“ – изложба живопис на Долорес Дилова „Завой“ – Иван С. Вълев представи дебютната си..

публикувано на 19.10.18 в 13:30
Chart

#514 ТОП 20 (19.10.2018-26.10.2018)

публикувано на 19.10.18 в 10:27

НЮАНСИ на 19 октомври

Понякога не можеш да премълчиш нуждата си от почивка със семейството или от най-романтичната сватба на света, или просто от няколко часа време само за себе си сред природата и безкрая на морето. Представяме ви Аква хотели – Варна и Бургас, и ваканционен комплекс „Топола Скайс”– част от групата хотели, разположен над един от най-красивите Черноморски..

публикувано на 19.10.18 в 06:10

"Новият ден" в петък, 19.10.2018г.

Днес предстои последната от цикъла „АРХИТЕКТУРНИ СРЕЩИ“ във Варна от 18ч. Какъв е смисълът на градския център в 21 век, за пешеходството и велотранспорта, са само част от темите, на които ще се беседва тази вечер. Специален фокус ще бъде поставен върху темата за публичните градски пространства и публичния живот, за това как процесите в градския живот..

публикувано на 19.10.18 в 06:00