Ваня Славова

В радиото съм от 2006-та година. Минах през въртележката на графика: била съм водеща и новинар, но най-вече съм репортер по призвание. В тази роля се изявявам основно сега, макар да водя често предаването на БНР „По първи петли” с морски теми от Варна и да правя предаване „За селото” – нашенското, от Североизтока, което вече е европейска екзотика. Така между морето и селото се изявява родопската ми душа!

Репортерството ми дава простор: да летя навън, да споделям емоции, да срещам хора. Да имам реално нов и ярък ден. Студиото ми е тясно, стерилно и без живителен кислород.

Завършила съм Българска филология в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. Журналистиката направи на пух и прах много знания от там, заради неправилния словоред в медиите, честата липса на членуване и изобщо всички особености уж за грабване вниманието на слушателя.

При нас да цепиш секундата е майсторлък. 60 секунди пред микрофона могат да ти се сторят вековна бездна, ако си забравиш граматиката.  

Обичам да говоря директно, нямам цип на устата и не броя нито до три, нито до десет, преди да изрека това, което мисля. Малцина го приемат. Така или иначе мен ме интересуват останалите.

Мечтая за ерудирани събеседници, интересни събития и слънце в ефира!

Гласът не винаги дава адекватна представа за визията, но със сигурност разкрива духа. Затова, макар и скрити в радиото, сме открити пред вас: от "По първи петли", през "Новият ден", по обедно време в "На светло" или по залез в  "POST Factum". 

За финал гръцка философия: О,τι γράφει η μοίρα, δεν ξεγράφει η χείρα! В превод: "Каквото напише съдбата, не се заличава от ръката"!


ВИЖТЕ ОЩЕ

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 18 октомври със Светлана Вълкова

Днес се прощаваме с Милчо Левиев „В отекването смисълът личи” – нова стихосбирка на Иван Овчаров „Залези и песни” – изложба живопис на Ангел Герджиков Младият поет Александър Габровски подготвя първата си книга „Палечка” – премиера в Държавен куклен театър – Варна Предстои седмото издание на Европейския международен конкурс за..

публикувано на 18.10.19 в 13:45

"Новият ден" на 18 октомври 2019 г. с Димитрина Дончева

От стреса във Финландия до спокойния живот в село Кривня. Интервю със Синика Раудаскоски, която има къща /на снимката/  със съпруга си в селото. За живота в село Бързица, разказваме в анонс за предаването „На село”. По какво изборите приличат на риболова? Размисли на един варненски рибар. Информираме и за експедицията за..

публикувано на 18.10.19 в 06:00

НОВИЯТ ДЕН в четвъртък, 17-ти октомври

Що е то ментална аритметика и как сработва при децата? Очаквайте интервю по темата след 8.00ч. с Красимира Маркова, която обучава по този метод; Недостигът   на  IT - специалисти в световен мащаб нараства, у нас липсват между 10 и 30 000, което не е малко. Ще ви срещнем с двама работодатели и студенти, които ще ни разкажат още след 9.00ч.;..

публикувано на 17.10.19 в 05:56

"На светло" на 16 октомври

Бъдещето на туризма е в краткосрочните почивки и пътувания. Още по темата накъде са ориентирани туристите от поколението Z (които разчитат предимно на технологиите и избират местата си за туризъм дигитално, като избягват класическите туристически агенции) от разговора на Дана Момчилова с Красимир Андреев от Асоциация на българските наемодатели..

публикувано на 16.10.19 в 13:37
Протестът на моряците от кораба

"Море и бряг" с Валери Великов, на 16 октомври

Около 1 милион долара за неизплатени заплати трябва да получат моряците от кораба "Амсел". Това съобщи за "Море и бряг" адвокатът на моряците Христо Раев. Корабът е бил продаден и парите са налични, но има трети лица, които предявяват претенции съм сумата и това бави изплащането на заплатите, въпреки че съдия-изпълнител е удовлетворил претенции..

публикувано на 16.10.19 в 09:15
rosa

"Новият ден" на 16 октомври с Мариела Димитрова

За какво да внимаваме при покупка на имот, какви са актуалните капани и каква е състоянието на пазара в момета? Коментираме в 8.10часа с адвокат Бисерка Маринова, преподавател в Университета по архитектура, строителство и геодезия ( УАСГ ) исобственик на агенция за недвижими имоти. Най-атрактивния демонстративен отбор по таекуондо, този на..

публикувано на 16.10.19 в 06:59
Заглавие в днешен английски вестник

"POST FACTUM" с Валери Великов, на 15 октомври

Започваме с шегите на фейсбук-зевзеците след снощната съкрушителна загуба на нашия национален отбор. Ще коментираме и грубите и дори расистки нападки в английските вестници, които излизат със заглавия „Лъвовете - 6, Животните – 0” или „Лъвовете – 6, Расистите – 0”. Проблеми със СИК-овете и протоколите очаква Стоил Цицелков, който е..

публикувано на 15.10.19 в 15:47