Алтер его

Снимка


„Алтер его” е предаване на Радио Пловдив, в което си дават среща две същности на един радио водещ. 

В ефир „разговарят”, „спорят” или просто се шегуват един с друг  двете крайности на Петър Краевски – егото на сериозния човек и неговото второ „Аз” – сатирикът, който винаги търси контрапункта в ситуациите от нашето ежедневие. 

Тук са и авторът на едно предаване, и водещият, който не винаги е съгласен с идеите на сценариста. А защо не и поетичната душа, която оцелява под ироничните откоси на един хуморист. 

От всичко това следва, че „Алтер его” има културно-сатиричен профил и в него се говори сериозно за веселите неща и весело за сериозните неща

Петър Краевски, а и неговото алтер его Краю Петровски, „залагат” смело на литературните сатирични жанрове и тяхната радио адаптация. В рамките на радио шоуто звучат авторски афоризми, епиграми, хумористични стихове, лирични отклонения, сатирични, пародии и скечове.

Наред с нетрадиционния седмичен обзор и актуалните коментари на водещия, гостуват известни поети, писатели, сатирици, хумористи, бардове – все хора, изкушени от тънкостите на художественото слово. Слушайте това предаване, в което няма да се предаваме – всяка събота между 15.00 и 16.00 часа, както и в неделя от 6.00.

„Алтер его” – две в едно!

Автор и водещ: Петър Краевски

Четири жокера в „Алтер его”

Четири жокера в „Алтер его” Четирима от най-изявените съвременни сатирици ще гостуват с гласовете си в „Алтер его” тази събота. Те ще споделят вижданията си за това накъде върви българския хумор и ще ни зарадват с афоризми и епиграми за..

обновено на 22.02.20 в 16:09
Класическият портрет на Трендафил Акациев

„Алтер его” – за първия БГ дисидент и не само

Кой е първият български дисидент? Според Радой Ралин това е Трендафил Акациев – сборен образ, под който са творили много и различни сатирици от 1954-а година до днес.  След Голямата промяна обаче този бодлив псевдоним се свързва предимно с името..

обновено на 15.02.20 в 09:54

„Алтер его” – смях и гафове в ефира

Много и разнообразни рубрики очаквайте в „Алтер его” тази събота! Ще звучат радио скечове, депутатски мърфологизми, басни, смехо-маратони и… гафове.  Да, гафове, които сме допускали при записването на някои от веселите диалози между сатиричното „Аз”..

обновено на 08.02.20 в 10:13

Сатиричен калейдоскоп в „Алтер его”

Много и разнообразни отблясъци ще „звучат” в радио-калейдоскопа на „Алтер его”. Ето какво ще „видите” през радио-очилата тази събота:  Ще направим римуван седмичен обзор, ще напишем писмо до Стивън Хокинг, ще приготвим политически гювеч, ще..

обновено на 01.02.20 в 16:29

„Алтер его“ – за водната криза и не само!

Водната криза ще ни занимава в „Алтер его“ тази седмица. Знаем, че предаването се слуша по Интернет и в Перник, така че геройски поемаме риска да си изпросим група пернишки здравеняци с винкели пред студиото. Или перничанки, зажадняли да ни..

обновено на 25.01.20 в 13:46

„Алтер его“ – цензура и политическа коректност

За премълчаните истини, за автоцензурата и за съдбата на една инкриминирана песен ще говорим в „Алтер его“ тази събота. По-специално в центъра на нашето внимание ще бъде текстът на Виктор Самуилов „Направи си сам“, изпълнен от Стефан..

обновено на 18.01.20 в 10:31

„Алтер его” – хумористични скечове и музика!

Само скечове и музика ще има в новото издание на „Алтер его” тази събота!  Това е последното предаване от празничната ни Коледно-Новогодишна поредица. След това се връщаме към редовните ни рубрики и срещите с любопитни хора. Не пропускайте..

публикувано на 03.01.20 в 11:53

„Алтер его” – ново 20 през 2020-та!

Без гости и без лирични отклонения! Само чисти усмивки и музика – това  ще звучи в „Алтер его” в последните часове на 2019-та и в първия ден на 2020-та година.  Ще разпускаме предимно и радио-активно, за да съберем сатирични сили за..

публикувано на 27.12.19 в 09:19

Задава се Коледното радиошоу на „Алтер его”

Сатирични скечове, хумористични гегове и смехо-маратони ще звучат в Коледното радиошоу на „Алтер его” тази събота.  Петър Краевски великодушно ще остави второто си „Аз” да се развихри в ефира с гласовото съдействие на други две алтер-ега – тези..

обновено на 21.12.19 в 16:21

„Алтер его” за отживелиците с Борислава Лозанова от „Нула 32”

Що е то „отживелица”? Ако последваме примера на онази дама, превела „Под игото” на новобългарски, трябва да уточним, че „отживелица” означава „архаизъм, анахронизъм, рутина, нещо старо, изоставено, забравено, непотребно”…  Пардон,..

обновено на 14.12.19 в 10:08