Алтер его

Снимка


„Алтер его” е предаване на Радио Пловдив, в което си дават среща две същности на един радио водещ. 

В ефир „разговарят”, „спорят” или просто се шегуват един с друг  двете крайности на Петър Краевски – егото на сериозния човек и неговото второ „Аз” – сатирикът, който винаги търси контрапункта в ситуациите от нашето ежедневие. 

Тук са и авторът на едно предаване, и водещият, който не винаги е съгласен с идеите на сценариста. А защо не и поетичната душа, която оцелява под ироничните откоси на един хуморист. 

От всичко това следва, че „Алтер его” има културно-сатиричен профил и в него се говори сериозно за веселите неща и весело за сериозните неща

Петър Краевски, а и неговото алтер его Краю Петровски, „залагат” смело на литературните сатирични жанрове и тяхната радио адаптация. В рамките на радио шоуто звучат авторски афоризми, епиграми, хумористични стихове, лирични отклонения, сатирични, пародии и скечове.

Наред с нетрадиционния седмичен обзор и актуалните коментари на водещия, гостуват известни поети, писатели, сатирици, хумористи, бардове – все хора, изкушени от тънкостите на художественото слово. Слушайте това предаване, в което няма да се предаваме – всяка събота между 15.00 и 16.00 часа, както и в неделя от 6.00.

„Алтер его” – две в едно!

Автор и водещ: Петър Краевски

В „Алтер его” - годишнини на „Стършел“ и Здравко Попов

Тази събота в „Алтер его“ ще отпразнуваме, макар и на патерица, 78 години от основаването на вестник „Стършел“ като разговаряме с главния редактор на легендарното издание Михаил Вешим. Ще отбележим рождения ден и на големия български сатирик и наш..

обновено на 24.02.24 в 16:15

„Алтер его” - поне пет повода за усмивка

С четирима гости ще води весели интервюта Петър Краевски тази събота! Очаквайте перлата на клуб „Зевзек“ Веселина Бабаджанкова, режисьора с неподправено чувство за хумор  Мишо Ланджев, шоумена Звезделин Минков и вицмейкъра Венци Мартинов...

обновено на 17.02.24 в 15:12

„Алтер его” – книга от Петър Чухов, новини от Замунда и още усмивки

Трима специални гости и една служебна гостенка очакваме в „Алтер его“ тази събота! Ще представим новата книга на поета рокаджия Петър Чухов „Тишината е спяща красавица“.  Водещият по ръба на бръснача Петър Краевски обещава да осигури и..

обновено на 10.02.24 в 17:30

„Алтер его” - изгубени в превода

За комичните преводи в ежедневието ще стане дума в новото издание на „Алтер его” по Радио Пловдив. Ще разговаряме по темата със Сашко Павлов – експертът, който е известен като дългогодишен преподавател по английски език в Пловдивския университет..

обновено на 03.02.24 в 10:18

„Алтер его”: „Аз съм българче“ и памет за Христо Карастоянов

Тази събота в „Алтер его“ ще отдадем почит на големия български писател и наш приятел Христо Карастоянов, който ни напусна преди няколко дни. В рубриката „Гласове, които помним“ ще излъчим фрагменти от интервюто, което той даде за нашето..

обновено на 27.01.24 в 12:49

„Алтер его” - гласове в сатиричната ни радиоантология

Радиоантологията на „Алтер его“ постоянно се попълва с гласовете на поети-сатирици и техните произведения.  Тази събота ще слушаме с усмивка специалните ни гости Виктор Самуилов, Ники Комедвенска, Георги Константинов и Борислав Ганчев...

обновено на 20.01.24 в 16:17

„Алтер его” - памет за Любомил Лазаров

Новата година започна с голяма загуба за нашето радио-поколение – напусна ни харамията на радио-ефира Любомил Лазаров.  Емблематичният водещ на радио-шоуто „Семейно канапе“ и „Телевизионен омбуцман“, които бяха любими на много хора в зората на..

обновено на 13.01.24 в 16:18

„Алтер его” - 161 години от рождението на Щастливеца

За Алеко Константинов и героя му Бай Ганьо ще говорим в „Алтер его“ тази събота. Това е второто ни предаване от поредицата за Щастливеца. Наши ефирни гости са  доц. д-р Йордан Ефтимов, който е в основата на инициативата на БТА „Алеко..

обновено на 06.01.24 в 10:10

Програмата на Локомотив за зимната подготовка

Треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш ще пробва няколко играчи на старта на подготовката. Черно-белите се събират на първа тренировка за новата година на 8 януари на "Лаута“. Тимът няма да има лагер в чужбина, като заниманията ще протичат предимно..

публикувано на 03.01.24 в 18:05

Весела Нова Година с усмивките на „Алтер его”

Без излишни приказки, но за сметка на това с много усмивки и тонизираща музика ще посрещнем Новата година в „Алтер его“ на Радио Пловдив!  За това сме се погрижили ние от екип „3.14“ - Петър Краевски и алтер егото Краю Петровски. Ще получим и..

обновено на 30.12.23 в 16:57