Алтер его

Снимка


„Алтер его” е предаване на Радио Пловдив, в което си дават среща две същности на един радио водещ. 

В ефир „разговарят”, „спорят” или просто се шегуват един с друг  двете крайности на Петър Краевски – егото на сериозния човек и неговото второ „Аз” – сатирикът, който винаги търси контрапункта в ситуациите от нашето ежедневие. 

Тук са и авторът на едно предаване, и водещият, който не винаги е съгласен с идеите на сценариста. А защо не и поетичната душа, която оцелява под ироничните откоси на един хуморист. 

От всичко това следва, че „Алтер его” има културно-сатиричен профил и в него се говори сериозно за веселите неща и весело за сериозните неща

Петър Краевски, а и неговото алтер его Краю Петровски, „залагат” смело на литературните сатирични жанрове и тяхната радио адаптация. В рамките на радио шоуто звучат авторски афоризми, епиграми, хумористични стихове, лирични отклонения, сатирични, пародии и скечове.

Наред с нетрадиционния седмичен обзор и актуалните коментари на водещия, гостуват известни поети, писатели, сатирици, хумористи, бардове – все хора, изкушени от тънкостите на художественото слово. Слушайте това предаване, в което няма да се предаваме – всяка събота между 15.00 и 16.00 часа, както и в неделя от 6.00.

„Алтер его” – две в едно!

Автор и водещ: Петър Краевски

„Алтер его” гостува на „Ъкадемия Каунь”

Кадрираният екип на „Алтер его“ се разрази като весело торнадо в Хасково. Бяхме на терен по покана на Янко Митев, който организира за поредна година хумористичния фестивал „Хасковски Каунь“.  Ние с алтер егото ми Краю Петровски не само бяхме..

обновено на 24.09.22 в 10:14

„Алтер его” – изпращаме лятото с усмивка

„Алтер его“ постепенно влиза в релси. Тази събота ще прозвучи последния брой по лятната схема, което ще рече – кратки, но ударни смешки и много тонизираща музика.  хоВъзползвайте се от шанса да слушате олекотената версия на нашия..

обновено на 17.09.22 в 18:13

„Алтер его” – за чудесата и не само

Що е чудо? Има ли то почва у нас? Ще си поставим тези въпроси в първата част на „Алтер его“ тази събота. Двете страни на водещия Петър Краевски и Краю Петровски ще детонират тази тема като влязат в импровизиран спор на място.  Освен това в ефира..

обновено на 10.09.22 в 17:33

"Алтер его" - веселяци, слушатели и лауреати

Задава се поредният летен брой на "Алтер его" !  Думата ще имат двама лауреати на престижни сатирични награди- Христо Карастоянов и Весел Цанков. Второто "Аз" на водещия ще премери хумористични сили с медийния войвода Любомир Лазаров! Ще отворим и..

обновено на 03.09.22 в 16:18

„Алтер его”– хумор на различни теми

Разнообразни поводи за усмивка сме заложили в поредния брой на „Алтер его”. Ще потърсим смешното с авторски хумор на такива теми като: “Застраховки”, “Бартер” и “Кино”. Ще си припомним и някои от най-емблемтичните анекдоти на арх. Чинков. А в..

обновено на 27.08.22 в 17:25

„Алтер его” – рецепти от политическата кухня

Разгарът на август ще разпали печките в нашата радио-кухня. Наближава новият парламентарен сезон. Задават се избори.  Редно е да се приготвим за традиционните манжички в българската политическа кулинария. Очаквайте любопитн рецепти, от които ще..

обновено на 20.08.22 в 10:19

„Алтер его” – хумористична журналистика в действие

Отговорни въпроси и отговори под въпрос ви очакват в поредното лятно издание на „Алтер его”!  Ще ви демонстрираме как журналистиката може да се превърне в игра на котка и мишка - нещо като Том и Джери, ама по радиото. На втори план ще се опитаме..

обновено на 13.08.22 в 17:25

„Алтер его” - шлагери, конкурси и Вийон

Задава се поредното лятно издание на „Алтер его“! Очаквайте поредица от музикални взривове в шлагерния регистър и гости, с които ще завъртим разговора около литературните конкурси – Васил Сотиров и Стоил Рошкев.  Ще чуете още баладата, с която..

обновено на 06.08.22 в 08:10

„Алтер его” със сатирата и песните на Иван Ненков

В поредното лятно издание на „Алтер его“ ще поставим акцент върху песните на хумориста и барда Иван Ненков!  Ще говорим за книгата с негови текстове за песни „За тебе хората говорят“, изпълнени от Тони Димитрова, различните формации на „Тоника“,..

обновено на 30.07.22 в 10:12

„Алтер его” – усмивки и фолклорни мотиви

„Алтер его” – усмивки и фолк мотиви Много весели моменти и тонизиращи фолк мотиви сме заредили в новия брой на  „Алтер его”! Очаквайте трима гости, внезапни новини, още по-внезапно слушателско включване и, разбира се, смехомаратон. Не ни..

обновено на 23.07.22 в 16:21