Алтер его

Снимка


„Алтер его” е предаване на Радио Пловдив, в което си дават среща две същности на един радио водещ. 

В ефир „разговарят”, „спорят” или просто се шегуват един с друг  двете крайности на Петър Краевски – егото на сериозния човек и неговото второ „Аз” – сатирикът, който винаги търси контрапункта в ситуациите от нашето ежедневие. 

Тук са и авторът на едно предаване, и водещият, който не винаги е съгласен с идеите на сценариста. А защо не и поетичната душа, която оцелява под ироничните откоси на един хуморист. 

От всичко това следва, че „Алтер его” има културно-сатиричен профил и в него се говори сериозно за веселите неща и весело за сериозните неща

Петър Краевски, а и неговото алтер его Краю Петровски, „залагат” смело на литературните сатирични жанрове и тяхната радио адаптация. В рамките на радио шоуто звучат авторски афоризми, епиграми, хумористични стихове, лирични отклонения, сатирични, пародии и скечове.

Наред с нетрадиционния седмичен обзор и актуалните коментари на водещия, гостуват известни поети, писатели, сатирици, хумористи, бардове – все хора, изкушени от тънкостите на художественото слово. Слушайте това предаване, в което няма да се предаваме – всяка събота между 15.00 и 16.00 часа, както и в неделя от 6.00.

„Алтер его” – две в едно!

Автор и водещ: Петър Краевски

Венци Мартинов и Венета Козарева в „Алтер его“

Вицмейкърът и шоумен тип „тежка артилерия“ Венци Мартинов ще бъде специален гост в „Алтер его“ тази събота! Подгответе се за ударна доза усмивки, както и за сериозни послания по темата за хумора и цензурата по времето на социализма с намек за..

публикувано на 15.01.21 в 11:32

„Алтер его” с живописеца Иван Краевски

Бащата на егото и алтер егото ще „инспектира“ своите „синове“ в ефир! В това нестандартно издание на предаването очаквайте весело-сериозен разговор с живописеца Иван Краевски за изкуството, художествените стойности, за магичната красота на българската..

обновено на 09.01.21 в 10:32

Новогодишни истории с „Алтер его”!

С весели истории ще посрещнем Новата 2021-ва година в „Алтер его“ на Радио Пловдив и то с извънредно предпремиерно издание в петък!  Ще си спретнем истинско радио-парти с много тонизираща музика и усмивки от сърце! Очаквайте пикантни подробности..

обновено на 01.01.21 в 15:01

Задава се Коледното „Алтер его”!

„Алтер его“ на Бъдни вечер и по Коледа? Ето един от веселите начините да прекарате Празниците, без да се прекарате! Усмивки, тонизираща музика, поредна интрига между Петър Краевски и неговото второ „Аз“ и неочаквани подаръци в ефира – всичко..

обновено на 26.12.20 в 16:36

„Алтер его” - гостува Димитър Никифоров

Поетът Димитър Никифоров ще бъде гост в „Алтер его“ тази събота. С него ще разговаряме за поезия и сатира, ще представим и новата му стихосбирка „За честта на единака“. Димитър Никифоров е роден в с. Крушовица, Врачанско, от 20 г. живее в..

обновено на 19.12.20 в 16:14

"Алтер его” - хумор за здраве!

Без гости. Без дълбоки послания. Просто залагаме на хумора в поредния брой на „Алтер его“.                       Защото наближават светли празници и трябва да се настроим за Коледното и за Новогодишното ни радио шоу. Нещо повече, тази събота водещият..

обновено на 12.12.20 в 10:05

„Алтер его” - калейдоскоп от усмивки

Няма шега, няма измама – истински калейдоскоп от усмивки ще се завърти в „Алтер его“ тази събота!  Очаквайте весели рими, неподозирани пародии, усмихнати гости, както и весели словестни престрелки между водещия и неговото алтер его. А като..

обновено на 05.12.20 в 16:20

„Алтер его” - консервираме си смях

„Алтер его” - консервираме си смях Как се консервира смях за зимнина? А и не само смях? Ще научите точната рецепта, ако изберете „Алтер его“ и екип „3.14“ и тази събота след новините в 15 ч. Очаквайте сатирични бележки и хумористични..

обновено на 28.11.20 в 08:37

„Алтер его“ - пълна къща с гости

Радио шоуто „Алтер его“ ще отбележи началото на четвъртата си година в ефир с пълна къща гости: доц. Владимр Янев, Иван Вълев, Петър Чухов, Стефан Попов, Ваньо Вълчев, Марин Бодаков, Христо Карастоянов, Ириен Трендафилов, Любомил Лазаров и др...

обновено на 21.11.20 в 10:38

Три години „Алтер его“ в ефир

Неусетно минаха три години, откакто в ефира на Радио Пловдив стартира „Алтер его“ с автор и водещ Петър Краевски. Тази събота ще звучат весели фрагменти от разговорите на водещия „по ръба на бръснача“ с негови гости.  Ето някои някои от тях..

обновено на 16.11.20 в 10:32