Алтер его

Снимка


„Алтер его” е предаване на Радио Пловдив, в което си дават среща две същности на един радио водещ. 

В ефир „разговарят”, „спорят” или просто се шегуват един с друг  двете крайности на Петър Краевски – егото на сериозния човек и неговото второ „Аз” – сатирикът, който винаги търси контрапункта в ситуациите от нашето ежедневие. 

Тук са и авторът на едно предаване, и водещият, който не винаги е съгласен с идеите на сценариста. А защо не и поетичната душа, която оцелява под ироничните откоси на един хуморист. 

От всичко това следва, че „Алтер его” има културно-сатиричен профил и в него се говори сериозно за веселите неща и весело за сериозните неща

Петър Краевски, а и неговото алтер его Краю Петровски, „залагат” смело на литературните сатирични жанрове и тяхната радио адаптация. В рамките на радио шоуто звучат авторски афоризми, епиграми, хумористични стихове, лирични отклонения, сатирични, пародии и скечове.

Наред с нетрадиционния седмичен обзор и актуалните коментари на водещия, гостуват известни поети, писатели, сатирици, хумористи, бардове – все хора, изкушени от тънкостите на художественото слово. Слушайте това предаване, в което няма да се предаваме – всяка събота между 15.00 и 16.00 часа, както и в неделя от 6.00.

„Алтер его” – две в едно!

Автор и водещ: Петър Краевски

„Алтер его” – тонус, ритъм и настроение

Лятото е в разгара си! Лятно ще бъде и настроението в „Алтер его“! Ние от екип „3.14“ обещаваме да бъдем максимално кратки в приказките, пределно ударни в посланията и безотговорно разточителни в усмивките! „ За целта за пореден път ще ни гостува..

обновено на 24.07.21 в 18:02

„Алтер его” – смях по време на криза

Напук на политико-социалната криза, определяща социо-културния ни контекст, „Алтер его“ кротко ще избухне по лятната схема. Имаме какво да кажем със средствата на оперативната сатира и вече го направихме в друго предаване на Радио Пловдив.  Тук..

обновено на 17.07.21 в 10:31

„Алтер его”: Тандемът „Краевски – Лазаров“ в действие

Едно таро хумористично партньорство ще бъде възкресено в „Алтер его“ и тази събота. Поради деня за размисъл и всичките пред-и-след-изборни подробности, оставяме сатиричните си мераци настрана и се отдаваме на чистия хумор.   Очаквайте..

обновено на 10.07.21 в 16:22

„Алтер его” - скечове и музика

Лятото е в разгара си, затова„Алтер его“ минава на лятна схема. Ще заложим на чистия хумор – скечове и тонизираща музика!  Освен алтер егото на водещия, този път в записите участват и артистичните хипостази на Любомил Лазаров, с когото Петър..

обновено на 03.07.21 в 10:07

Весел потрес в „Алтер его” - Краю Петровски ще пее

Потресаващо, но весело „Алтер его“ се очертава тази събота! Сатиричното „Аз“ на водещия, Краю Петровски, ще се захване с концертна дейност... И то директно в ефир! Погледнато от една страна, не е добре да си причинявате това, което се задава, но..

обновено на 26.06.21 в 16:16

„Алтер его” - весел микс от поезия и сатира

По бардовски поетично и злободневно-сатирично ще бъде „Алтер его“ тази събота! Два са акцентите – Асен Димитров – Феликс ще представи поетичната антология „Пловдивски рецитал“, а  Роси Рос ще разгърне страниците на новата си стихосбирка „Любов“...

обновено на 12.06.21 в 10:18

Гален Ганев гостува в „Алтер его”

Разговор с изключителния поет Гален Ганев ви предлагаме тази събота в „Алтер его“ на Радио Пловдив! За поезията, за книгите, за амбицията, за безсмъртието, за Шекспир, за Радой Ралин... ето някои от темите, които ще засегнем сериозно, но и с усмивка...

обновено на 05.06.21 в 10:07

„Алтер его” – рок алтернатива в действие

Радиоактивно и рок-алтернативно ще бъде „Алтер его“ тази събота!  Ще ни гостуват рокаджии от различни поколения! Кои са те? Петър Чухов – поет, музикант от „Субдибула“ и „ЛаТекст“, и наш приятел, когото особено ценим. Той ще представи в аванс двете..

обновено на 30.05.21 в 12:12

„Алтер его” с Румен Леонидов и Венцислав Василев

В навечерието на 24-ти май ще се излъчи премиерно „Алтер его“ на Радио Пловдив, а едно от повторенията му ще бъде в деня на самия празник! Празнични ще са и нашите специални гости – Румен Леонидов и Венцислав Василев. Двама автори от две..

обновено на 22.05.21 в 16:23

„Алтер его” - как да се борим с мързела

Едно мързеливо „Алтер его“ бавно се задава на хоризонта. Полека-лека, без излишни усилия и с много лежерна музика ще протече предаването ни тази събота.  Покрай очертаващата се радио-разтуха ще поздравим на патерица двама рожденици: поетесата..

обновено на 15.05.21 в 16:12