Алтер его

Снимка


„Алтер его” е предаване на Радио Пловдив, в което си дават среща две същности на един радио водещ. 

В ефир „разговарят”, „спорят” или просто се шегуват един с друг  двете крайности на Петър Краевски – егото на сериозния човек и неговото второ „Аз” – сатирикът, който винаги търси контрапункта в ситуациите от нашето ежедневие. 

Тук са и авторът на едно предаване, и водещият, който не винаги е съгласен с идеите на сценариста. А защо не и поетичната душа, която оцелява под ироничните откоси на един хуморист. 

От всичко това следва, че „Алтер его” има културно-сатиричен профил и в него се говори сериозно за веселите неща и весело за сериозните неща

Петър Краевски, а и неговото алтер его Краю Петровски, „залагат” смело на литературните сатирични жанрове и тяхната радио адаптация. В рамките на радио шоуто звучат авторски афоризми, епиграми, хумористични стихове, лирични отклонения, сатирични, пародии и скечове.

Наред с нетрадиционния седмичен обзор и актуалните коментари на водещия, гостуват известни поети, писатели, сатирици, хумористи, бардове – все хора, изкушени от тънкостите на художественото слово. Слушайте това предаване, в което няма да се предаваме – всяка събота между 15.00 и 16.00 часа, както и в неделя от 6.00.

„Алтер его” – две в едно!

Автор и водещ: Петър Краевски

„Алтер его” – хайку и сенрю с Владислав Христов

Кой не знае какво е хайку? Кой не е писал за него? Всички сме наясно с тази поетична материя... Да, ама не, както казваше Петко Бочаров. Доста тънкости има в тази трудно доловима форма. Да не говорим за хумористичния й еквивалент – сенрю!..

обновено на 17.04.21 в 17:16

„Алтер его” - трима гости и етно-трибют за вота

В горещата следизборна обстановка „Алтер его“ ще сърфира по гребена на вълната, която изтласка Шоуто в Парламента. Нищо лошо в това...  Както ще заключим по някое време: „...нашите сънародници в чужбина показаха, че обичат да щракат с пръсти,..

обновено на 10.04.21 в 17:29

„Алтер его” - весел зодиак за всеки

В разгара на изборите, „Алтер его“ ще звучи с пълна сила, но без да ви досажда с предизборни послания. Ще заложим на лекия ефирен хумор, който сме вложили в нашия хумористичен зодиак! Бъдете с нас, защото ше бъдем кратки, весели и сладки. А..

обновено на 03.04.21 в 16:14

„Алтер его” – за древните и млади хумористи плюс Субдибула

Широко ще разперим ветрилото на хумора в „Алтер его“ тази събота!  Ще излъчим един „спестен“ фрагмент от интервюто с доц. Владимир Янев, който представя весели моменти от книгата си „Анекдоти и истории от Древна Гърция (ИК „Летера“, трето..

обновено на 27.03.21 в 16:11

„Алтер его” - анекдоти от Древна Елада с доц. Владимир Янев

“Всички сме по малко гърци“, е казал Дарида и това е така, защото Европейската цивилизация стъпва върху здравия постамент на античната гръцка култура. В този смисъл един „елин“ ще ни гостува тази събота - доц. Владимир Янев!  Той ни..

обновено на 21.03.21 в 10:15

 „Алтер его” - любовни стихове и смях!

С осмомартенски привкус ще бъде „Алтер его“ около празника на жената!  Егото и второто „Аз“ на водещия ще се надцакват с поетични строфи: Петър Краевски ще поздравява дамите с любовни стихове от трите си стихосбирки „Сомнамбул“,..

обновено на 06.03.21 в 16:36

„Алтер его” чества именити рожденици

Февруарски рожденици ще поздравим в „Алтер его“ тази събота, един от които не е човек! Но всички те са институции в културния ни живот.  Ще вдигнем наздравици за Сър Здравко Попов, Христо Карастоянов - Дядото, Недялко Йорданов ала Трендафил..

обновено на 27.02.21 в 16:16

„Алтер его” - парад на епиграмистите

Истински парад на епиграмистите ще отприщим в „Алтер его“! Но, внимание – не тази събота, а в неделя и понеделник, защото съботният ефир е запазен за пряко излъчване на футболен мач.  Ние с моето алтер его Краю Петровски сме футболни..

обновено на 13.02.21 в 10:11

Силвия Томова с „Уважаема госпожо“ в „Алтер его”

„Уважаема госпожо“ е новият сборник с разкази на Силвия Томова, която ще гостува в „Алтер его“ тази събота. Ще отворим дума за книгата, за литературата и за нещата от живота.  Ще споменем с добро и журналиста със сатирична душа Стойко Тонев,..

обновено на 06.02.21 в 16:14

„Алтер его” - поезия, сатира и автомобили

Много са гостите в „Алтер его“ тази събота!  С поетесата Анжела Димчева ще говорим за Европейската награда за литература, със сатирика Дончо Дончев (Гърбов) ще отворим дума за връзката между хумора и безопасното шофиране, а всички заедно ще си..

обновено на 30.01.21 в 16:12