Алтер его

Снимка


„Алтер его” е предаване на Радио Пловдив, в което си дават среща две същности на един радио водещ. 

В ефир „разговарят”, „спорят” или просто се шегуват един с друг  двете крайности на Петър Краевски – егото на сериозния човек и неговото второ „Аз” – сатирикът, който винаги търси контрапункта в ситуациите от нашето ежедневие. 

Тук са и авторът на едно предаване, и водещият, който не винаги е съгласен с идеите на сценариста. А защо не и поетичната душа, която оцелява под ироничните откоси на един хуморист. 

От всичко това следва, че „Алтер его” има културно-сатиричен профил и в него се говори сериозно за веселите неща и весело за сериозните неща

Петър Краевски, а и неговото алтер его Краю Петровски, „залагат” смело на литературните сатирични жанрове и тяхната радио адаптация. В рамките на радио шоуто звучат авторски афоризми, епиграми, хумористични стихове, лирични отклонения, сатирични, пародии и скечове.

Наред с нетрадиционния седмичен обзор и актуалните коментари на водещия, гостуват известни поети, писатели, сатирици, хумористи, бардове – все хора, изкушени от тънкостите на художественото слово. Слушайте това предаване, в което няма да се предаваме – всяка събота между 15.00 и 16.00 часа, както и в неделя от 6.00.

„Алтер его” – две в едно!

Автор и водещ: Петър Краевски

„Алтер его” с македонския писател Иван Шопов

Тази събота в „Алтер его“ ще ни гостува младият македонски писател със сатирични наклонности Иван Шопов, който ще представи първата си книга на българския пазар „Залутани записки“.  По някое време ще се включи и блестящия български карикатурист..

обновено на 26.09.20 в 16:35

„Алтер его” – за габровския хумор от извора

Защо габровците обичат „Facebook“? Или как габровците освежават своите гости?  На тези и много други въпроси ще търсим отговор в поредното издание на „Алтер его“. Още повече, в Дома на хумора и сатирата се случват много и весели неща! За тях..

обновено на 19.09.20 в 11:47

„Алтер его” с новини от Симо Лазаров и Венци Мицов

Бащата на електронната музика ще ни гостува в „Алтер его“! Проф. д-р Симо Лазаров ще представи книгата си „70 случки с усмивка... за електронната музика в България“.  Очаквайте и музиканта Венци Мицов, който има остро сатирично перо и..

обновено на 12.09.20 в 16:21

„Алтер его” - за очарованието на думите с Ина Иванова

Чаровната Ина Иванова ще гостува в „Алтер его“ тази събота.  С нея ще говорим за  проекти в рамките на „Пловдив чете“: „Обучение по творческо писане и журналистика“ и „Забравените думи“. Тя е активен участник и в двете. Подробности очакваме на..

обновено на 06.09.20 в 15:43

"Алтер его” - каре гости и памет за Красимир Обретенов

Четирима са гостите в „Алтер его“ тази събота. Любопитни истории и епиграми ще ни каже Васил Сотиров, свои словограми ще сподели Владимир Виденов, а Христо Кидиков ще открадне шоуто с невероятна случка за агне и самолет. Ще ви допуснем и в..

обновено на 29.08.20 в 17:10

Алтер его” - за сатирата по време на криза

Как кризите влияят на сатириците? Къде е границата между сатирата и черния PR? Имаме ли памет за хумористите преди нас? Около тези въпроси ще завъртим разговора с нашите гости, а те са чест за нашето предаване – Васил Сотиров и Владимир Виденов!..

обновено на 22.08.20 в 16:07

„Алтер его” в кошера на Стършелите

Двама стършели ще жужат в „Алтер его“ тази събота – Михаил Вешим и Румен Белчев.  С първия ще си спомним за незабравимия сатирик и главен редактор на вестника Кръстьо Кръстев, а с втория ще поговорим за приоритетите на Бирената партия. Очаквайте още..

обновено на 15.08.20 в 10:08

„Алтер его” - лятно, шлагерно, с усмивка!

Тази събота скачаме смело в лятната схема! Ще звучим толкова шлагерно, че с право ще се запитате дали не излъчваме директно от някоя аудио касетка.  А гостът допълнително ще уплътни евъргрийн вълната, която ще ни залее – очаквайте самобитния талант..

обновено на 08.08.20 в 14:03

"Алтер его" - битка на СРС-та в ефир

Двама професори ще звучат в „Алтер его“ тази събота!  Битка на СРС-та в ефира? Егото на водещия ще форсира интервю с проф. Андрей Пантев, а алтер егото ще се опита да го надцака с фриволен запис с проф. Огнян Сапарев. Основният ни гост,  ще..

обновено на 01.08.20 в 16:22

„Алтер его” - световната басня

За баснята от Езоп до днес ще стане дума в „Алтер его“ тази събота. В една радио-езопиада ще проследим проявления на този неотмиращ жанр в най-големите европейски страни.  Ако останате с нас, ви обещаваме висото темпо, много усмивки и сериозни..

обновено на 25.07.20 в 16:02