Алтер его

Снимка


„Алтер его” е предаване на Радио Пловдив, в което си дават среща две същности на един радио водещ. 

В ефир „разговарят”, „спорят” или просто се шегуват един с друг  двете крайности на Петър Краевски – егото на сериозния човек и неговото второ „Аз” – сатирикът, който винаги търси контрапункта в ситуациите от нашето ежедневие. 

Тук са и авторът на едно предаване, и водещият, който не винаги е съгласен с идеите на сценариста. А защо не и поетичната душа, която оцелява под ироничните откоси на един хуморист. 

От всичко това следва, че „Алтер его” има културно-сатиричен профил и в него се говори сериозно за веселите неща и весело за сериозните неща

Петър Краевски, а и неговото алтер его Краю Петровски, „залагат” смело на литературните сатирични жанрове и тяхната радио адаптация. В рамките на радио шоуто звучат авторски афоризми, епиграми, хумористични стихове, лирични отклонения, сатирични, пародии и скечове.

Наред с нетрадиционния седмичен обзор и актуалните коментари на водещия, гостуват известни поети, писатели, сатирици, хумористи, бардове – все хора, изкушени от тънкостите на художественото слово. Слушайте това предаване, в което няма да се предаваме – всяка събота между 15.00 и 16.00 часа, както и в неделя от 6.00.

„Алтер его” – две в едно!

Автор и водещ: Петър Краевски

„Алтер его” препуска с галопа на Коби!

„Галопът на Коби” е книгата на д-р Петър Илиев, който ще бъде специален гост в „Алтер его” тази събота. В нея са отразени любопитни моменти от неговия живот на емигрант. Кой е д-р Илиев? Той е роден през 1939-та година. Баща му е пасторът Симеон..

обновено на 30.11.19 в 10:07

„Алтер его” пита: „Ти! Сложи ли зелето?”

Сложихте ли зелето? Направихте ли туршийката? Паприковахте ли сланинката? Ето част от въпросите, които ще бъдат в епицентъра на нашето внимание тази събота.  Покрай тях ще помислим и върху това как да съхраним доброто си настроение и какво..

обновено на 23.11.19 в 10:07

„Алтер его” с Митко Новков и Златна превъзходна!

Кой изяде ябълката? И що за ябълка е това? Ябълката на Нютон? Ябълката на раздора? Златна превъзходна? Или ГМО, ашладисано на маракуя? Ето такива фундаментални въпроси ще разискваме с нашия гост Митко Новков по повод новата му книга „Изядената..

обновено на 16.11.19 в 11:10

Смях и сатирични новини в „Алтер его”!

Четирима весели гости ще звучат в „Алтер его” тази събота и всеки от тях ще ни зарадва с новина!  Очаквайте поета и епиграмиста Асен Димитров – Феликс, карикатуриста Константин Анастасов, блестящия афорист Валентин Димитров и универсалния..

обновено на 09.11.19 в 10:14

„Алтер его” – усмивки и шлагери на балотаж!

Истинска каскада от балотажи си организираме в „Алтер его” тази събота! Не политик срещу друг, а водещ срещу сатиричното му алтер его. И усмивките срещу шлагерите.  Именно със шлагерно звучене ще загатнем, че плочата, която постоянно ни..

обновено на 02.11.19 в 15:05

„Алтер его” – къде изчезнаха динозаврите и прочие

Къде се дянаха динозаврите? Това е фундаментален въпрос, който занимава екип „3.14” тази събота.  Ще разгледаме най-невероятните теории, някои от които са плашещи до смях! Освен това ще направим римуван разбор на отминалата седмица като говорим..

обновено на 26.10.19 в 10:25

Юбилейно парти в „Алтер его”

Задава се стотният брой на „Алтер его”! А това си заслужава едно радио-парти с много гости и подаръци. Поканени сте и вие, входът е свободен.  Ако празнувате с нас, ще чуете какви сюрпризи са ни приготвили: Йордан Велчев, Здравко Попов, Божана..

обновено на 19.10.19 в 10:23

„Денвър” с премиера на сингъл в „Алтер его”

Рок група „Денвър” ни оказва честта да направим световната премиера на новия им сингъл „Отечество”!  В студиото ще дойде фронтменът Стефан Гераксиев, който ще даде подробности за проекта. С него ще говорим за успехите на „Денвър” в Румъния, ще..

обновено на 11.10.19 в 17:06

 „Алтер его” – карикатури, трио „Олимпия”, Брус Уилис и прасе

Шарено ще бъде „Алтер его” тази събота! Ще разговаряме с трима специални гости.  Нека да ги номерираме за по-голяма прегледност:  1. Цочо Пеев, с когото ще отворим дума за Десетото биенале на карикатурата в Пловдив, което се откри под мотото:..

обновено на 05.10.19 в 14:41

„Алтер его” вдига глаголната температура с Веселина Божилова

За журналистиката преди и след Десети ноември ще говорим с Веселина Божилова.  Покрай веселите истории ще си кажем и някои важни неща за кризисната ситуация със Свободата на словото у нас. Ще коментираме директно – с примери от реалния живот и..

обновено на 28.09.19 в 10:08