Алтер его

Снимка


„Алтер его” е предаване на Радио Пловдив, в което си дават среща две същности на един радио водещ. 

В ефир „разговарят”, „спорят” или просто се шегуват един с друг  двете крайности на Петър Краевски – егото на сериозния човек и неговото второ „Аз” – сатирикът, който винаги търси контрапункта в ситуациите от нашето ежедневие. 

Тук са и авторът на едно предаване, и водещият, който не винаги е съгласен с идеите на сценариста. А защо не и поетичната душа, която оцелява под ироничните откоси на един хуморист. 

От всичко това следва, че „Алтер его” има културно-сатиричен профил и в него се говори сериозно за веселите неща и весело за сериозните неща

Петър Краевски, а и неговото алтер его Краю Петровски, „залагат” смело на литературните сатирични жанрове и тяхната радио адаптация. В рамките на радио шоуто звучат авторски афоризми, епиграми, хумористични стихове, лирични отклонения, сатирични, пародии и скечове.

Наред с нетрадиционния седмичен обзор и актуалните коментари на водещия, гостуват известни поети, писатели, сатирици, хумористи, бардове – все хора, изкушени от тънкостите на художественото слово. Слушайте това предаване, в което няма да се предаваме – всяка събота между 15.00 и 16.00 часа, както и в неделя от 6.00.

„Алтер его” – две в едно!

Автор и водещ: Петър Краевски

 „Алтер его” - трева и звезди със Станислава Станоева

„Трева и звезди“ - това е първият сборник с разкази на Станислава Станоева, която познаваме като великолепна поетеса и журналист. С нея ще говорим за духа на 70-те и 80-те, който грижливо е приютен в тези 244 страници.  „Светла носталгия за..

обновено на 21.01.23 в 17:21

 „Алтер его” - нещата, за които мълчим с Ина Иванова

„Нещата за които мълчим“ е новата поетична книга на Ина Иванова. По този повод тя ще гостува в „Алтер его“ тази събота, но не за да си мълчим красноречиво в ефира, а за да отворим дума за поезията, която „озвучава“ премълчаните истини във всекиго..

обновено на 14.01.23 в 12:48

„Алтер его” - обзор на 2022-ра година и трима гости

Сатиричен преглед на отминалата 2022-ра година ще направим в „Алтер его“ и то с епиграмите на Краю Петровски, който се явява по-веселото „Аз“ на водещия Петър Краевски. Ще ни гостуват и трима именици – поетът Иван Вълев, поетът-сатирик..

обновено на 07.01.23 в 16:18

 „Алтер его” - новогодишни викторини и весели истории!

Новогодишни фойерверки на веселието сме заложили в „Алтер его“, драги приятели! Водещият по ръба на бръснача Петър Краевски ще тегли „изпитни билети“ от Новогодишната ни викторина, за да провери доколко неговото по-весело „Аз“ Краю Петровски..

обновено на 31.12.22 в 16:28

„Алтер его” черпи с Коледни бонбони, музика и смехомаратони!

Коледният дух завладя и малкият, но сплотен екип на „Алтер его“! Преди Бъдни вечер и в Коледните дни ще звучим на пълна мощност и то само с хубава музика и много усмвки! Без излишни приказки. Само смехомаратони! Не ни пропускайте – ще бъде..

обновено на 24.12.22 в 10:49

Задава се баснословно „Алтер его” - дословно!

В нашия радио-пърформанс отново ще отворим сатиричната съкровищница, за да извадим някои от най-интересните световни басни. Ще проследим генезиса на този популярен жанр, както и някои негови проявления в европейския социо-културен контекст...

обновено на 17.12.22 в 16:16

„Алтер его” - с музика и слово срещу войната

Отлагаме усмивките със седмица. Отново ще говорим против войната. Без алтер егото на водещия.  На фона на изострящата се криза в Украйна, ще апелираме за мир и човечност със стихове по темата и музика по същество. Всичко, казано в предаването..

публикувано на 09.12.22 в 10:11

„Алтер его” - химия на шегата с Михаил Вешим и футбол

И тази седмица сме на футболна вълна! Ще говорим за Световното първенство в Катар  със сатириците Михаил Вешим, Веселин Зидаров и Георги Николов.   Специален акцент в предаването ще бъде новата книга на Михаил Вешим „Химия на шегата“!  Главният..

обновено на 03.12.22 в 10:25

„Алтер его” - химия на шегата с Михаил Вешим и футбол

И тази седмица сме на футболна вълна! Ще говорим за Световното първенство в Катар с със сатириците Михаил Вешим, Веселин Зидаров и Георги Николов.  Специален акцент в предаването ще бъде новата книга на Михаил Вешим „Химия на шегата“! Главният..

публикувано на 02.12.22 в 11:41

„Алтер его” - футбол и сатира в действие!

На футболна вълна сме в поредното издание на „Алтер его“. Ще говорим за Световното по футбол с именити сатирици – епиграмистите Асен Димитров – Феликс, Борислав Ганчев,  Вихрен Бънков и карикатуриста Ивайло Цветков.  С тях ще се опитаме да..

публикувано на 25.11.22 в 14:27