Срещи

Снимка

Това е едно предаване за малко известни факти, събития, гледни точки и личности на ХХ - тото столетие. 

Тематичната му насоченост обхваща история, култура, народопсихология, Балканите и Балканския човек, Обединена Европа.
“Срещи с ХХ век” има амбицията да прибавя по още нещо към вечните въпроси, идващи отпреди Сократ - “Кой сме ние, откъде идваме, накъде отиваме?”


Предаването е в ефир всяка събота от 9.00 до 10.00 часа, както и от 22.00 до 23.00 в петък.

Автор и водещ: Людмила СугареваВ "Срещите" - за театъра и живота - с любов

Тази събота в „Срещите” с драматурга на Пловдивския театър Александър Секулов си говорим за театъра като обществена лаборатория на смисъл. И още за думите: раждане, любов, смърт, Бог, памет, които човек през времето на своя живот, ако иска, ако се..

обновено на 17.04.21 в 09:56

В "Срещите" - за изборите, които правим, и българските нрави

Тази събота в „Срещите” си говорим с доц. Илия Кожухаров за нас българите в  следизборното време.  Защо гредата в окото на другия е ключовата парола в днешния ни политически живот?  Подпираме се на размислите, тревогите, вижданията на мъже като Стоян..

обновено на 10.04.21 в 11:42

В „Срещите” - разговор за жените в изкуството

Три дами - художничката Вихра Григорова, джаз-певицата Мирослава Кацарова и галеристката и колекционер д-р Анна Джуркова разсъждават за особеностите на жената -творец. Мъжкото присъствие е на писателя Владимир Зарев, сам творец и споделящ живота..

обновено на 03.04.21 в 10:20

В "Срещите" - разговор за важните неща

Тази събота в ”Срещите” с писателя Николай Илчевски ще си говорим по книгата му „Репортажи от нищото” за красотата на световете извън новините. Ето ви малко:„Когато околните коментират парите си, се покачете на най-близката чука. Или седнете до здравец..

обновено на 27.03.21 в 08:46

В "Срещите" разговор за парите, страха и свободата

В „Срещите” тази събота с финансиста Светозар Гледачев - разговор за парите, това човешко откритие, по-значимо от писмеността и членоразделната реч, взети заедно. И ако визията на свободния човек е в основата на модерността, то в основата на какво ще..

обновено на 20.03.21 в 09:21

В "Срещите" разговор за уличното изкуство

За уличното изкуство и задължението му да брани правата си, така както улицата брани своите.  В „Срещите” тази събота ще говорим с професорите Цочо Бояджиев, Любомир Караджов и галеристката Краси Алексиева.  Бъдете с Радио Пловдив, ще е интересно.

обновено на 13.03.21 в 09:11

"Срещите" празнуват 22 години в ефир

Тази събота „Срещите” стават на 22 години. Предаването, което не се уморява да пита - КОИ СМЕ? ОТ КЪДЕ ИДВАМЕ НАКЪДЕ ОТИВАМЕ?  На своя рожден ден водещата Людмила Сугарева избира да пита себе си. Слушайте, може и да ви е интересно. Цялото предаване..

обновено на 06.03.21 в 07:13

В "Срещите" - теория и практика на конспирацията

Тази събота „Срещите” отварят дума за особеностите на конспирацията и човечеството в конспирологията. Гости ще са Димитър Стоянович - историк, Валентин Вацев - геополитик и проф. Цветан Теофанов, един от най-добрите познавачи на исляма. Бъдете с..

обновено на 27.02.21 в 08:24

В "Срещите" разговор за страха

Тази събота „Срещите” подемат разговор за страха.  Страхът като нещото, което ни смалява, прави ни зависими, дори склонни на предателства. Страхът, който ни прави мислещи, творящи същества, защото, той, страхът... ни закотвя за живота.  Иван..

обновено на 20.02.21 в 10:10

В "Срещите" разговор за театър във време на пандемия

Тази събота „Срещите” ви предлагат среща с директора на Пловдивския театър Кръстю Кръстев.  С него ще разговарьме за театъра като разказ за крехкостта на човека  и за  потребното ни изкуството по време на пандемия.  Слушайте ни, ще бъде интересно.

обновено на 13.02.21 в 14:30