ОП Транспорт

Снимка

Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г. е една от седемте оперативни програми на Република България, които се финансират от Структурните и Кохезионния фондове на ЕС. ОПТ е оперативната програма с най-голям бюджет в България - 2 003 481 163.68 евро.

Целта на ОПТ е развитието на железопътната, пътната и водна инфраструктура, както и стимулиране развитието на комбиниран транспорт в съответствие с транспортната политика на Европейския съюз и установените изисквания за развитие на Tранс-европейската транспортна мрежа за постигне на устойчивост на българската транспортна система.

Специфичното в ОПТ е предварителното определяне на конкретните бенефициенти по проектите и предварителното приоритизиране на индикативен списък с инфраструктурни проекти, предвидени за финасиране от програмата.

Оперативната програма се фокусира върху няколко стратегически приоритета, които ще допринесат за интегрирането на националната транспортна мрежа в тази на ЕС. Постигането им ще има основен принос за устойчивия и балансиран икономически растеж на страната в средносрочен и в дългосрочен план.

Тук публикуваме репортажи на БНР - Радио Пловдив за проекти, които се реализират благодарение на ОП „Транспорт" 2007-2013 г. 


Берое“ и „Ботев“ (Пловдив) с равенство

Божидар Васев отпадна от групата на Ботев

Полузащитникът на Ботев Божидар Васев отпадна за гостуването на Черно море от 16-ия кръг в първенството, съобщи официалният сайт на клуба. 22-годишният левичар получи травма в адуктора и се присъедини към групата на пропускащите визитата във Варна, в..

публикувано на 20.11.15 в 18:30

Контузени и болни в Локо

Защитникът на Локомотив (Пловдив) Радослав Димитров пропусна днешната тренировка заради настинка, съобщиха от спортно-техническото ръководство на тима. Състоянието му не е сериозно и той ще се възстанови до предстоящия домакински мач от27-ия кръг на..

публикувано на 22.04.15 в 17:26