Шейкър


Снимка 

Утринен неделен магазин. "Шейкър" е  предаване, ориентирано към дамската аудитория с интересни моменти и за мъжете. 

Свежи идеи за свободното време, здраве /физическо и духовно/, любими занимания, спорт, уикенд интереси, рубрики за стил и красота, астрология. 

Акцент на предаването са две основни теми, със събеседници по тях. Накратко, както се казва в популярната латинска сентенция:„От яйцето и до ябълката“.

Предаването се излъчва всяка неделя от 7 до 10ч.

Водещ: Дора Башакова


За нещата от живота в „Шейкър"

И тази неделя сме заедно, по радио Пловдив. Ще си говорим за изкуствения интелект и как се намесва в ежедневието ни? Мой събеседник е Мариета Милошева, сертифициран специалист по дигитален маркетинг и изкуствен интелект. Очаквайте и..

обновено на 25.05.24 в 16:15

Ранно утро с "Шейкър"

Все още е май, дъждовен, хладен, но ароматен като никой друг в календара!  Особено внимание и време отделяме тази сутрин на ароматите, и тяхното влияние върху хората и поведението им. С психолога Валентина Славова, която вече 13 години изследва влиянието..

публикувано на 18.05.24 в 16:05
Елена Родимова

Динамиката на съвременните връзки и взаимоотношения

Съвременните връзки и взаимоотношения са една от най-коментираните теми в съвременното общество. Те претърпяха значителни промени в резултат на развитието на технологиите, както и на редица социални и културни трансформации. В този..

обновено на 13.05.24 в 18:49

Изкуство и връзки в неделния „Шейкър“

Неделя е денят, в който ще си говорим подробно по темата за съвременните връзки и начина, по който се случват нещата. Различните видове връзки, които си имат и съответните имена. Говорим и за разбиранията по отношение на любовта и връзките, в..

публикувано на 11.05.24 в 16:05

Символите на вярата в изкуството

"Християнското изкуство е наситено със символика. Символичните изображения преобладават, предвид няколко фактора. Още първите християни, по време на гонението срещу тях в римската империя, са практикували своята вяра чрез обреди, които не са били..

публикувано на 05.05.24 в 09:31

Празнично утро с "Шейкър"

Най-светлото утро посрещаме заедно! С надежда за по-добри дни и за повече топлина в отношенията помежду ни, ви срещаме на Великден! Традиции, история, духовност, мисъл за живота и природата, се вплитат в минутите до 10.  "Християнското изкуство е..

обновено на 04.05.24 в 16:14

Цветна неделя с „Шейкър“

Заедно сме на Цветница. Честит празник! Символ на възраждането на природата и душата, на прехода от зима към лято. В християнството душата е "носителят" на действията на човека, на неговите мисли, надежди и емоции. Днес..

публикувано на 27.04.24 в 16:05

"Неделна закуска" със сценографа Кънчо Касабов

Като контрапункт на лежерното неделно утро, разговорът ни със сценографа Кънчо Касабов се случва в делничния ден, между учебните часове в Националната гимназия за сценични екранни изкуства. В гимназията Кънчо Касабов е учител по компютърна графика,..

обновено на 21.04.24 в 09:28

Ранно утро с "Шейкър"

Поредно неделно утро посрещаме заедно, с надежда за повече, повече хармония и баланс в отношенията, в живота въобще!  За баланса в изкуството си говорим със сценографа Кънчо Касабов, и за работата с формите и пространството. След срещата художника,..

обновено на 20.04.24 в 16:26

Отбелязват с велопоход световния ден на хемофилията

На 17-и април е Световният ден на хемофилията. Датата е свързана с рождения ден на Франк Шнабел, който е създател на Световната федерация по хемофилия. Бизнесменът от Канада е роден с тежка форма на хемофилия.  От 1989 година, пациентите в цял..

обновено на 15.04.24 в 13:29