Треска в събота

 Снимка

"Треска в събота" e седмично музикално-информационно предаване на Радио Пловдив. В предаването за вас следим концертния музикален афиш на България, слушаме нови сингли, представяме и актуални  новини за имена от световната музикална сцена.

Акцент в предаването е отразяването на музикални събития от фестивали и музикални форуми провеждащи се в Пловдив - Есенен салон на изкуствата, Джаз фестивал, Фестивал на китарата, SoundsOfTheAges, POLINEROOOCK fest…

В това предаване за първи път са прозвучали гласовете на легендарни имена създали историята на световната поп и рок музика – Джон Лорд (DeepPurple), Кен Хенсли (UriahHeep), Рик Уейман (Yes), Кийт Емерсън (Emerson, Lake & Palmer), Пол Гилбърт (Mr. Big), Джо Лин Търнър (Rainbow, DeepPurple), Ян Акерман, Ренди Брекър, Били Кобъм, Ал Ди Меола, Лари Кориел…

Ако искате да разберете кой,кога и къде ще свири в България, да чуете нови сингли и новини около известни имена в музикалния шоубизнес, то вашето място е "Треска в събота" - всяка събота от 12.15 до 15.00 часа.

Водещ: Детелина Петрова


360 мил. лева за зъболечение, безплатни протези за възрастни

358 милиона и 882 хиляди лева е бюджетът за стоматологична помощ, разписан в  анекса към Националния рамков договор за стоматологична помощ , съобщи в програма "Точно днес" доктор Красимира Сариева, председател на Районната колегия на..

публикувано на 26.02.24 в 10:46

"Треска в събота" представя Plovdiv Jazz Fest 2019

Следващата седмица от 31 октомври до 2 ноември ще се проведе тазгодишното издание на фестивала Пловдив Джаз Фест. Основната програма се състои от 6 концерта, събрани в трите дни,концертите се провеждат в Дом на културата „Борис Христов“. Паралелната..

обновено на 26.10.19 в 08:37

"Треска в събота" представя Милчо Левиев - от Пловдив за Пловдив

Тази събота ще отдадем почит на големия Милчо Левиев. В предаването „Треска в събота“ на 19.09.2019г. от 14.00 часа ще звучи музика, изпълнена от Милчо Левиев в Пловдив през 2014 г.  Очаквайте още: какво каза Милчо Левиев – за концерта, албума,..

публикувано на 17.10.19 в 15:16

BOND гостува в "Треска в събота" преди концерта си в Пловдив

„Най-важното е да не се ограничаваш. Трябва да правиш нови неща, да пишеш нова музика, да не се страхуваш да експериментираш и най-важното -  да се наслаждаваш на това, което правиш“ – думи на Eos Counsell от световноизвестния струнен..

обновено на 27.03.19 в 09:12

Мира Кацарова гостува на "Треска в събота"

Откровено за музиката и джаза като кауза ще говорим в „Треска в събота“ с джаз певицата, носител на награда "Пловдив" за 2017 г и организатор на „Пловдив джаз фест“, Мирослава Кацарова. Разговорът ни в студиото на Радио Пловдив ще е дни преди..

публикувано на 11.01.19 в 09:03

"Арт Войс център" гостува на "Треска в събота"

В деня на откриването на Пловдив – Eвропейска столица на културата 2019 в предаването "Треска в събота" ще говорим за пловдивските таланти и участието им в културната програма на града. Гост в предаването ще бъде Румяна Иванова, създател и главен..

публикувано на 10.01.19 в 09:00

Завръщането на Roxette и музикалната алхимия на Dire Straits в "Live"

Тази събота - 26 април ще чуете Roxette Live:  Travelling The World. Това е последният реализиран продукт от лагера на шведското дуо. Компилацията излезе излезе на 6 декември миналата година  от Орфей Мюзик .Тя съдържа документален филм за..

публикувано на 24.04.14 в 16:29

Авторът на July Morning – Ken Hensley на частно парти в Пловдив

През изминалата седмица звездата на Uriah Heep Ken Hensley пристигна отново в България, по покана на фронтмена на българската група Sunrize Георги Мархолев. Поводът за визитата на Ken Hensley е проектът July Morning на Sunrize съвместно с Ken Hensley..

публикувано на 07.06.10 в 10:42

David Reinhardt - по стъпките на своя дядо Django Reinhardt

Наскоро завърши тазгодишното издание на Есенен салон на изкуствата Пловдив 2009. И тази година фестивала беше наситен с музикални събития едно от тях бе Фестивала на китарата .Той се проведе от 14 до 17 октомври в камерната зала на Драматичния театър...

публикувано на 13.11.09 в 12:06

Cecilio Perera –един от най-значимите мексикански китаристи в последните години

Един от гостите на тазгодишното издание на Фестивала на китарата в Пловдив беше мексиканският китарист Сесилио Перера.Той е само на 26 г ,но вече има зад гърба си концерти с големи симфонични оркестри,няколко CD-та ,дълъг списък от награди и първи места..

публикувано на 13.11.09 в 12:04