Любопитно петолиние

Снимка

“Любопитно петолиние” води началото си от 1967 година. То обедини три предавания: “На крилете на песента”, “Минута за джаз” и “Нашият диско клуб”. 

В “Любопитно петолиние” се пази жива връзката със слушателите, които са канени в студиото за разговор с любими изпълнители. Сред гостите в студиото са били “Щурците, “ФСБ”, “Фактор”, “Тангра”, “Сигнал”, “Тоника”, унгарците от “Локомотив ГТ”, и “Омега”. Разбира се - Лили Иванова , Йорданка Христова, мими Иванома, Симо Лазаров и още много други български и чужди певци. 

В “Любопитно петолиние” за първи път са записвани парчета на групите “Остава”, “Паралел 42”, както и на Петя Буюклиева.

По традиция музиканти и слушатели представят в “Любопитно петолиние” дискове, касети и плочи от своите колекции. Тук има превес на българската музика, особено през последните години, когато се повиши и родната ни музикална продукция. 

В “Любопитно петолиние” и един час - запазен за любителите на хард рока!

"Любопитно петолиние" - всяка неделя от 12.00 до 15.00 часа.

Водещ: Тома Спространов


Сбогуване с "Любопитно петолиние" след 57 години в ефир

На 31 декември 2023-та година, за последен път в ефира на Радио Пловдив бе излъчено  " Любопитно петолиние "  с автор и водещ Тома Спространов . В първия ден на 2024-та  емблематичното предаване навърши 57 години!  То води началото си от 1967..

публикувано на 02.01.24 в 15:44

Тома Спространов получи отличието "Почетен гражданин на Пловдив"

В изключително приятна атмосфера и на живо в студио 1 на радио Пловдив председателят на общински съвет Пловдив Савина Петкова връчи отличието "Почетен гражданин на град Пловдив", с което бе удостоен Тома Спространов с решение № 176, взето на сесията на..

публикувано на 15.09.17 в 11:04

Тома Спространов получава званието "Почетен гражданин на Пловдив"

В 18 часа днес,  в Първо студио на Радио Пловдив емблематичният радиоводещ Тома Спространов ще получи официално званието „Почетен гражданин на Пловдив“. То ще му бъде връчено от председателя на общинския съвет Савина Петкова.  Решението за..

обновено на 14.09.17 в 16:54