Добро утро, ден!

Снимка


Това е среща с известни и любопитни хора, която започва в 7 без 10 всяка делнична сутрин. 

С разрешението на домакините ни срещата продължава цял ден, даже цяла седмица...

Защото в нея говорим за 24 часовата въртележка, в която влизаме от звъна на будилника, през плановете, които вървят по вода или се спъват след среща с черна котка.

Питаме за бучката захар, за горчивата утайка, слушаме и се усмихваме, замисляме се, а може и да препишем рецепта за страхотен ден!

И така, всяка сутрин от понеделник до петък преди новините в 7.00 часа и още веднъж  - в събота от 7.00 до 8.00 часа :)


"Добро утро, Ден!" с пианистката Галина Врачева

Тя e концертиращ пианист, преподавател, композитор и импровизатор на класическа музика. Възпитаник на Пловдивското музикално училище,  учи в София, Москва и Мюнхен, преподава в консерваториите в Амстердам , Мюнхен, Манхайм, Хайделберг и Киев. Дава..

публикувано на 12.12.19 в 14:25

Журналистът Евгений Тодоров в "Добро утро, ден!"

Известният  пловдивски журналист Евгений Тодоров е гост на "Добро утро, ден!". Той разказа какво определя деня му и как започва всяко утро програмата на телевизията, която той създаде преди 23 години.  С Евгений Тодоров разговаря Живка Танчева...

публикувано на 06.12.19 в 10:00

Джузепе Ди Франческо в "Добро утро, ден!"

Почетният консул на Италия Джузепе Ди Франческо ни гостува тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“.  Той е роден в Сицилия, завършил е политически науки в Перуджа, а след това специализира икономика на европейската интеграция във..

обновено на 01.12.19 в 10:11

"Добро утро, Ден" с изследователя и разказвач на истории Димитър Райчев - Мимо

Тази седмица в рубриката „Добро утро, Ден“ ни гостува Димитър Райчев -  Мимо, изследовател, автор на книги и албуми за историята на Пловдив, носител на почетното звание „Следовник на народните будители“. Ако разгърнете луксозните издания „Филипопол“,..

публикувано на 22.11.19 в 13:04

"Добро утро, Ден!" с австралийския тенор Марк Фаулър

В „Добро утро, Ден!“ гостува австралийският тенор Марк Фаулър. Той идва в България преди 13 години. От 6 години  е солист на Пловдивската опера.  Идва  у нас  след среща  с Райна Кабаиванска и Благовеста. Марк Фаулър  е завършил Оперното студио..

обновено на 15.11.19 в 12:27

"Добро утро, Ден" с основателя на Пловдивски автотмобилен клуб "Ретро" Дончо Дончев

Председателят на Пловдивския автомобилен клуб „Ретро“ инж. Дончо Дончев е роден в Старосел, но от дълги години живее в град Пловдив, на който е подарил сърцето си.  Разностранните му интереси го свързват с много хора: почитатели на ретроавтомобили,..

публикувано на 08.11.19 в 16:46

"Добро утро, Ден!" с историка Владимир Балчев

Представяте ли си днес кмет да отиде на търг за частен имот  и да агитира бизнесмените да не наддават, а да го отстъпят за градски музей. Пък и те да приемат?! Било е.  Можем да се доверим на разказа на историка Владимир Балчев и да слушаме другото,..

обновено на 02.11.19 в 07:23

"Добро утро, ден!" с финансиста Светозар Гледачев

 „Добро утро, ден!“ през тази седмица е със Светозар Гледачев . Често той е наш събеседник по Радио Пловдив, защото прогнозите му са максимално точни и умението му да откроява важното е ценено от слушателите и екипа ни. Говорим с него не само за..

публикувано на 25.10.19 в 10:51

"Добро утро, ден!" с джаз певицата Мирослава Кацарова

Откривам хиляда причини да се радвам на деня и живота,  казва джаз певицата Мирослава Кацарова, която гостува в „Добро утро, ден!“.  Тя е завършила богословие  и за нея това е в хармония с джаза.  Всеки от многобройните и концерти е неповторим...

публикувано на 18.10.19 в 14:52

"Добро утро, Ден" с художника Румен Жеков

Тази седмица в рубриката "Добро утро, Ден" гостува художникът Румен Жеков. За него всяко утро е различно, но общото е грижата за котарака и задължението да бъде сресан. Обича да се мотае артистично, да пие кафе, да пуши цигари и да приготвя закуска. Иска..

публикувано на 11.10.19 в 11:57