Добро утро, ден!

Снимка


Това е среща с известни и любопитни хора, която започва в 7 и 30 всяка делнична сутрин. 

С разрешението на домакините ни срещата продължава цял ден, даже цяла седмица...

Защото в нея говорим за 24 часовата въртележка, в която влизаме от звъна на будилника, през плановете, които вървят по вода или се спъват след среща с черна котка.

Питаме за бучката захар, за горчивата утайка, слушаме и се усмихваме, замисляме се, а може и да препишем рецепта за страхотен ден!

И така, всяка сутрин от понеделник до петък в 7.30 часа и още веднъж  - в събота от 7.00 до 8.00 часа :)


Монсеньор Румен Станев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица наш гост в "Добро утро, ден!" е монсеньор Румен Станев . Важни за него са дните, които следват, защото на 17 януари 2021г., в неделя ще бъде ръкоположен за епископ в София.  Това става след избор на папа Франциск, след посещението му в..

обновено на 15.01.21 в 17:19

"Добро утро, Ден" с проф. Александър Илиев

Театралният режисьор, пантомимист и  културен антрополог проф.  Александър Илиев  е първият гост в рубриката „Добро утро, Ден“ през 2021 г.  В неговата професионална биография  са вписани  над 160 авторски постановки, той е консултант и актьор в..

обновено на 09.01.21 в 07:56

"Добро утро, Ден!" с Илиян Илиев

Илиян Илиев е смятан за един от водещите кларинетисти на своето поколение. Възпитаник на Пловдивското музикално училище, на Националната музикална академия и на престижния “Джулиард скул”  в Ню Йорк. След завършването му свири в два оркестъра там,..

обновено на 20.12.20 в 10:19

Доктор Георги Цигаровски в „Добро утро, ден!“

Доктор Георги Цигаровски гостува в рубриката „Добро утро, ден!“. Той е дългогодишен общопрактикуващ лекар и заместник-председател на Районната колегия на Български лекарски съюз. Заради епидемията от Covid-19 дълго време уговаряме неговото сутрешно..

обновено на 11.12.20 в 16:56

Манол Пейков в "Добро утро, ден!"

Манол Пейков гостува на " Добро утро, ден! ". Издател и преводач, пловдивчанин и предприемач. Той ни разказва за неговото утро, говорим за това как приема пандемията и марките, с които ни се налага да живеем. Манол се движи  на поне пет писти в живота,..

обновено на 07.12.20 в 09:39

Галеристката Анна Дякова в "Добро утро, ден!"

Галеристката  Анна Дякова гостува тази седмица в „Добро утро,ден!“. Създадената преди 25 години от нея галерия „Дяков“ е една от първите в страната.  Ценителите познават липсата на компромис в избора на автори, както и липсата на компромис и в..

обновено на 27.11.20 в 16:53

"Добро утро, Ден!" с актьора Николай Станчев

Актьорът Николай Станчев вярва в Съдбата, която му показва пътя и го съпровожда в най-важните решения. Пита го, дали иска да стане футболист, музикант, да се посвети на биологията или правото? Показва му и сцената, оставя го да диша въздуха и се омайва от..

обновено на 20.11.20 в 17:51

"Добро утро, Ден!" с музикалния педагог Румяна Иванова

Румяна Иванова е музикален педагог, създател на школата „Арт Войс център“, която създава звезди. Това е най-кратката й визитка. По- дългата е, че е изключително скромна, силно привързана към работата си и към „дечицата“, както нарича..

обновено на 14.11.20 в 07:51

"Добро утро, ден" с Костадин Отонов

Истинският ден в Пловдив идва в светлина, а хаосът мирише на бои.  И това е най-прекрасното усещане за един артист на плаката, чието име е Костадин Отонов.  Присъствието му в града е знаково с многобройните плакати, създадени от ръцете му....след..

обновено на 07.11.20 в 08:08

Атанас Хранов в "Добро утро, ден!"

В „Добро утро, ден!“ не пропускаме да изтече месец октомври, който е важен за художника Атанас Хранов.   Тази година на 7 октомври му се роди син Никола, на 11-ти той имаше рожден ден, на 14-ти откри изложба  в Пловдив. Най-новите му творби по три от..

обновено на 31.10.20 в 08:12