Добро утро, ден!

Снимка


Това е среща с известни и любопитни хора, която започва в 7 без 10 всяка делнична сутрин. 

С разрешението на домакините ни срещата продължава цял ден, даже цяла седмица...

Защото в нея говорим за 24 часовата въртележка, в която влизаме от звъна на будилника, през плановете, които вървят по вода или се спъват след среща с черна котка.

Питаме за бучката захар, за горчивата утайка, слушаме и се усмихваме, замисляме се, а може и да препишем рецепта за страхотен ден!

И така, всяка сутрин от понеделник до петък преди новините в 7.00 часа и още веднъж  - в събота от 7.00 до 8.00 часа :)


Скулпторът Цвятко Сиромашки в "Добро утро, ден!"

Какво е общото  между твърдостта на камъка и фината изящност на едно цвете? Отговорът на този въпрос ще бъде по-лесен, ако уточним, че цветето е точно  хризантема. И ако все още се затруднявате да откриете отговора, ще ви помогне известният..

публикувано на 21.02.20 в 16:06

„Добро утро, Ден“ с актрисата Ивана Папазова

Тази седмица, не на сцената, а пред микрофона Ивана Папазова ни разказа за своето утро, хаосът, който я побърква, но остава денят и ангажиментите да се движат в своята закономерност. Обича да „изчезва“,  да се скрие в прегръдката на природата. Връща се..

обновено на 14.02.20 в 11:27

"Добро утро, Ден!" с Разказвача на приказки

Тази седмица спорихме със зрелостта, която самонадеяно смята, че вече не сме във възрастта за приказки, защото сме сериозни хора, бързо и трудно живеем и въобще не ни е до приказния свят. А дали е така и защо не е -  чухме в разговор с Разказвача на..

публикувано на 07.02.20 в 09:28

Журналистът Иван Тропанкев в "Добро утро, ден!"

Българският писател и журналист Иван Тропанкев е гост на рубриката ни в последните дни на януари. Питаме за началото на деня му, а той добавя защо проблемите с мръсния въздух толкова го дразнят. Кога си казва „писна ми!“, както и за оценката му за..

публикувано на 31.01.20 в 09:59

Професор Димитър Шишков в "Добро утро, ден!"

В „Добро утро, ден!“ тази седмица гостува професор Димитър Шишков, известен лекар, шеф на Клиниката по урология в УБАЛ „Пловдив“, преподавател в Тракийския университет и бивш депутат. Професор Шишков никога не се притеснява да изразява  мнението..

публикувано на 24.01.20 в 10:38

Петър Тосков в "Добро утро, Ден!"

 В „Добро утро, ден!“ тази седмица гостува актьорът от Пловдивския драматичен театър Петър Тосков. Той има над 100 роли в театъра – някои незабравими, като двете главни роли в  два спектакъла  на „В очакване на Годо“,  и един моноспектакъл..

обновено на 18.01.20 в 07:09

„Добро утро, Ден“ с д-р Светла Балтова

Тази седмица в рубриката „Добро утро, Ден“, д-р Светла Балтова представи своята астрологична прогноза за 2020 - та година. Д-р Балтова е специалист по вътрешни болести, кардиология и ревматология. Автор е на книгата „Новата медицина“, и се..

публикувано на 10.01.20 в 12:22

"Добро утро, Ден" с Вихра Григорова

Ако се „залепиш“ за един сън, може да го познаеш в картина от живота си или направо да поискаш да си купиш картина.  Между сънищата и действията ни има невидима и необяснима връзка, но важното е да се се наспиш добре и на сутринта да успееш да..

публикувано на 19.12.19 в 16:24

"Добро утро, Ден!" с пианистката Галина Врачева

Тя e концертиращ пианист, преподавател, композитор и импровизатор на класическа музика. Възпитаник на Пловдивското музикално училище,  учи в София, Москва и Мюнхен, преподава в консерваториите в Амстердам , Мюнхен, Манхайм, Хайделберг и Киев. Дава..

публикувано на 12.12.19 в 14:25

Журналистът Евгений Тодоров в "Добро утро, ден!"

Известният  пловдивски журналист Евгений Тодоров е гост на "Добро утро, ден!". Той разказа какво определя деня му и как започва всяко утро програмата на телевизията, която той създаде преди 23 години.  С Евгений Тодоров разговаря Живка Танчева...

публикувано на 06.12.19 в 10:00