Студентска практика - репортери


Снимка

БНР - Радио Пловдив се включи в проекта на МОН „Студентски практики”, който се реализира по ОП „Развитие на човешките ресурси” и е съфинансиран от Европейския социален фонд. Проект “Студентски практики” се изпълнява в партньорство с всичките 51 висши училища в България, създадени в съответствие със Закона за висшето образование. 

Първата група студенти от ПУ „Паисий Хилендарски” работиха с екипа на Радио Пловдив в летните месеци, за да се „усетят” ежедневието на репортера. Практикантите посещаваха събития, срещаха се с интересни хора, писаха новини, разказваха истории, монтираха репортажи, подготвяха интервюта, реализираха образователни и развлекателни рубрики за предаванията на Радио Пловдив и звучаха в ефира на медията. 

След тях в проекта се включиха и студенти от АМТИИ, които се запознаха с професията тонрежисьор и музикален редактор, продължават и практикантите репортери, който пробват силите си и като водещи на програми. 

Тук публикуваме част от журналистическите материали на студентите-практиканти в БНР - Радио Пловдив, като очакваме още техни колеги, които да станат част от екипа на нашата медия след обявяването на поредните практики.


Ирина Климова "Загадъчните музи"

Здравейте! Казвам се Ирина Климова и днес ще ви представя   рубриката „Загадъчните музи“.  Ще   се опитаме да разгадаем коя е загадъчната муза, вдъхновила Иван Крамской да нарисува един от най-тайнствените портрети в световната живопис –..

публикувано на 22.08.14 в 14:31

"Ходещо" изкуство - татуировките

Здравейте! Казвам се Катерина Йотовска и ще ви представя рубриката ""Ходещо" изкуство" с най-колоритния представител, завладял сърцето и душата на хората от векове насам, а именно татуировките.  В различните държави по света съществуват различни..

публикувано на 15.08.14 в 14:11

Тихомир Бортоласов в рубриката “Извън мейнстрийма”

Здравейте, аз съм Тони. В рубриката “Извън мейнстрийма” днес ще ви представя соловия артист Leo Bellew с проекта му Stage 1. Нат е музикант на 30 г, който живее в Аделаида, Австралия. Лично аз го открих, когато слушах Meat Puppets в youtube и в..

публикувано на 12.08.14 в 14:56

Десислава Карайлева, автор на рубриката "Радио блендер"

Здравейте ,уважаеми слушатели! Казвам се Десислава Карайлева и днес ще ви представя рубриката „Радио блендер“. Ще ви дам няколко съвета къде да отидете на почивка,какви освежаващи напитки можете да си приготвите сами и как да си прекарате свежо лятото...

публикувано на 08.08.14 в 15:44

Йорданка Шпиталова, автор на рубриката "България отвътре"

Здравейте! Казвам се Йорданка Шпиталова и днес ще ви представя рубриката „ България отвътре”. Всеки от нас е посещавал множество забележителности в страната и се е възхищавал, но колко от нас знаят историята на тези забележителности? Днес съм..

публикувано на 08.08.14 в 15:27

Димитрина Русекова, автор на рубриката "Коса"

Още от дълбока древност косата е била един от най-важните елементи за добрия външен вид както на жената, така и на мъжа. Дамската  коса е символ на женственост. През различните векове и народи прическите са се изменяли. Различните видове..

публикувано на 08.08.14 в 15:14

Десислава Попова, автор на рубриката "Начин на живот"

Защо да бъдем вегетарианци? Вегетарианството не е просто мода-това е начин на живот. Добре е човек да избере подходящ за него момент, в който да направи промяна със живота си. Не всеки е готов да стане вегетарианец. С времето вегетарианството..

публикувано на 08.08.14 в 14:20

Петя Загорчева, автор на рубриката "Любими сериали"

Здравейте! Аз съм Петя Загорчева и ще ви представя рубриката „Любими сериали”. По време на своята почивка, всеки предпочита да върши различни неща. Някои четат книги, други се отдават на игри. Има и такива, които обичат да разпускат чрез гледане..

публикувано на 05.08.14 в 15:38

Наталия Стоева, автор на рубриката "Извън закона"

Днес ще ви разкажа за Големия влаков обир . Никой не знае в чие съзнание първоначално се е родила идеята за обира на пощенския влак Глазгоу-Лондон от 1963г, но едно е сигурно – това остава един от най-смелите обири във британската история,..

публикувано на 05.08.14 в 15:13

Девора Тенева, автор на рубриката "Модни експлозии"

Казвам се Девора Тенева и ще ви разкажа за еволюцията на банските костюми.   Една тема, която сигурно ще заинтригува представителките на нежния пол, а защо не и силните.  Пътят, който са изминали банските не е чак толкова дълъг, но приблизително..

публикувано на 05.08.14 в 14:34