Мрежите

Снимка

"Мрежите" е седмично предаване на Радио Пловдив за общуването чрез социалните интернет сайтове. Излъчва се всяка неделя от 10 часа сутринта и е с времетраене един час. Мрежите може да слушате и още веднъж в понеделник от 22.00 до 23.00 часа.


Всяко издание третира конкретна тема, свързана с ежедневната комуникация на потребителите на "Фейсбук", "Туитър", "Ю тюб" и др., както и новини за самите сайтове. 

Целта ни е и да представим някои от най-активните и колоритни потребители на мрежите, не само личности, които предизвикват обществен интерес. Паралелно с излъчването информацията се тиражира и чрез профила на предаването във "Фейсбук". 

"Мрежите" са отличени с наградата на БНР "Сирак Скитник" .

Автор и водещ: Биляна Господарска


В "Мрежите" на 9-ти юли

В предаването тази неделя:  Microsoft закриваτ работни места,  Facebook откриваτ нов фронт за цензура,  Google обещават да не четат повече личната ни кореспонденция. Слушайте "Мрежите" в неделя - 09. 07. 2017 от 10 часа с водещ..

обновено на 09.07.17 в 09:24

В "Мрежите" - онлайн екстремизъм и емотикони

В "Мрежите" тази неделя: След атентата в Манчестър – световните лидери отново призовани да се борят с онлайн екстремизма и как смартфон спаси човешки живот.  Още: емотиконите променят правораздаването и какво означава да напишеш любовен имейл на..

публикувано на 28.05.17 в 09:10

В "Мрежите" - за AI, фишинг атаките и емотиконите в социалните мрежи

Очаквайте в "Мрежите" тази неделя: – Хората се боят от изкуствения интелект, но не от онзи, който представлява най-голямата заплаха. –ФБ и Гугъл жертви на хакерска фишинг атака. Техноексперти или лаици – никой не е застрахован. –Емотиконите и тяхната..

публикувано на 28.04.17 в 17:13

Заплаха, фалш и емигрант в "Мрежите"

В "Мрежите" на 4 декември: "Интернет архив"  е първият американски "емигрант", който заминава за Канада. Създателите му искат да го  спасяват от Доналд Тръмп. Разрастването на медиумното влияние на ФБ е заплашително, смятат  анализатори. Изобретиха..

публикувано на 04.12.16 в 08:26

Тази неделя в "Мрежите"

Тази неделя в  "Мрежите" ще разберете защо  - За първи път в историята на политиката софтуер анализира емоциите в политически дебат - как се чувстват и какво изпитват Тръмп и Клинтън един срещу друг според машината. - Ангела Меркел настоява, че:..

публикувано на 30.10.16 в 09:06

В "Мрежите" за хакерите, роботите и рекламодателите

В "Мрежите" на 14 август: На машините вече не им трябват  лицата ни, за да ни разпознаят. Стига им формата на тялото ни и стойката На хакерите вече не им трябва да проникват  в компютрите ни. Стигат им и мониторите ни, за да ни манипулират. На..

обновено на 12.08.16 в 16:03

В "Мрежите" на 3 юли

Авопилотът на електрическите Tesla модел S взе първата си жертва. Рисковано е да си обменяме линкове на лични съобщения. Робот-адвокат спечели 160 000 дела за 2 години Причините. Радио Пловдив. Неделя. След новините в 10.00

публикувано на 03.07.16 в 10:21

В "Мрежите"

В "Мрежите" Споделянето на материали в мрежата ни прави повърхностни, доказаха учени. Лепило за пешеходци патентоваха Google Електрошок по ръката ще наказва онези, които харчат безогледно. И още.  Радио Пловдив. Неделя. След..

обновено на 22.05.16 в 08:39

Разпознаване на терористи в "Мрежите" на 13 март

Как маскирани терористи ще бъдат разпознавани по снимката на ръцете им? Отговорите дават йордански учени.  Те казват, че разпознаването може да стане по уникалния начин, по който терористите изобразяват с ръцете си знака V - виктори (победа). Учените са..

публикувано на 13.03.16 в 15:54

В "Мрежите" за дълбокото и трудно достъпно интернет пространство

Знаете ли, че има огромно интернет пространство, което е скрито и в което не може да се проникне с помощта на обикновена интернет-търсачка?  Трудно достъпната дълбока мрежа е около 500 пъти по – голяма от тази, която познаваме.  Какво има там?..

публикувано на 14.02.16 в 13:07