Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вестниците в Пловдив на 31.12.2008 г.

Такситата бойкотират Нова година – предупреждава „Пловдивски труд”. Според изданието повече от половината таксита няма да излязат на работа довечера и в ранната сутрин на 1-и януари, тъй като са получили предупредителни писма от Автомобилната инспекция (ДАИ), че празникът не може да бъде оправдание за вземане на двойни и тройни суми. В писмените предупреждения на ДАИ се казвало, че ще има масирани проверки, които да установят дали таксиджиите надуват цените, както ставаше по време на есенния панаир. „Няма да си разваляме семейните празници за суми, които не се струват”, обяснява пред местния „Труд” Георги Мирчев, председател на Сдружението на таксиметровите водачи. Шефът на ДАИ Йордан Арабаджиев пък подчертава, че който иска да работи на по-висока тарифа, трябва да смени цените, обявени на стикерите, както и да провери апарата си в метрологията. До 1000 лева е глобата за таксита, които возят на двойна цена в новогодишната нощ, припомня в дописка по същата тема пловдивският „24 часа”.


Делът на общината в дружеството „Градски Транспорт” падна до 3%, пише в същия вестник и в „Марица”. Делът на градската управа в бившия общински превозвач е стопен с цели 30% след вдигането на капитала на дружеството с над 2 милиона лева от страна на мажоритарния собственик „Транс сити” на общинския съветник от БСП Ангел Батаклиев. Според заместник-кметът по икономиката Александър Константинов, който е съпартиец на Батаклиев, има 2 варианта – ако общината иска да запази своите 33% в Градски транспорт, трябва да внесе 700 000 лева свежи пари, или да апортира свой имот в дружеството.


Камери следят кой хвърля пиратки за ЧНГ на площад „Стефан Стамболов”, жандармерия, полиция и общински охранители ще бдят на новогодишния купон пред Община Пловдив, 30 лева е кувертът за изтрезвителя, където рискуват да попаднат видимо пияни купонджии – предпразничните предупреждения са от големи материали в „Марица” и пловдивските притурки на „Труд” и 24 часа. Купонът пред общината започва в 22 ч. под открито небе с артистите от „Комиците”, които специално за пловдивчани са пригодили сценария.


И трите пловдивски всекидневника информират за изпепелената работилница за свещи на улица „Тракия 80”. Пожарът е бил през нощта на понеделник срещу вторник. Близо 1 тон парафин се е разтопил в огнената стихия, засега се смята, че пожарът е умишлен, пише „Труд”, като помества разкази на очевидци. Според хора от съседни сгради свещоливницата е заработила тази есен. Пловдивският митрополит Николай казва, че не знае за пожара в частната работилница за свещи. Той е разпоредил свещите, които се продават в храмовете в Пловдив, да са с печат на синода и с подписа на владиката.
Още от категорията

Актьорът Стефан Попов на гости в "Клуб Неделя"

В 16ч. "Клуб неделя" започва със скъп гост. Емблематичният актьор от пловдивския драматичен театър- Стефан Попов ще разкаже за десетилетния си живот с магията на Мелпомена, споделената си любов с публиката, своите кино-превъплъщения и неочaкваните сценарни решения на живота. След 17ч. продължаваме със специалните интервюта с актьорите Христо Шопов и..

обновено на 03.02.19 в 11:09

Писателят Димитър Гачев и актьорът Петър Тосков - на гости в "Клуб неделя"

 "Клуб неделя" започваме в 16 ч.,  посрещайки  писателя Димитър Гачев , за да чуем неговия  ексклузивен и пристрастен  разказ за  непрежалимия му  приятел - големия  поет  Гриша Трифонов. За писането и музиката, таланта, трънливите житейски пътеки и  следите в литературата. В 17 ч. един от най- обичаните пловдивски актьори- Петър Тосков  ще донесе в..

обновено на 27.01.19 в 11:05

"Ден след ден" проблеми и приключения

Над 2000 езерни раци, уловени от бракониери, са разкрити при поредна нощна проверка на язовир „Батак“. Нарушенията са системни и продължават, а бракониерите рецидивисти имали и тайна вила в района. За поредната акция и мерките срещу бракониерския риболов ще говорим със Стоян Любомиров , инспектор от ИАРА-Падаржик. Само преди месец бракониери го..

публикувано на 08.06.18 в 14:55

Дебютанти и ветерани "Точно днес"

Дебютантите в парламента от Пловдив и от областта - Александър Сиди от Обединените патриоти и Веска Ненчева от БСП - пресрещаме ги на път за последните им участия  в работата на общинските съвети на Пловдив и на Карлово и малко преди като депутати да прекрачат прага на Народното събрание.  темите ветерани - като цената на газа и последиците от..

публикувано на 29.03.17 в 18:24

Откриха ремонтирания път Юндола – Разлог

Над 100 километра рехабилитирани участъци по програма "Транзитни пътища" бяха открити днес в областите Благоевград и Пазарджик. Официалната церемония се проведе на пътя Юндола- Разлог при разклона за село Баня в присъствието на премиера Бойко Борисов,  министър Лиляна Павлова, инж. Лазара Лазаров от Пътната агенция. Министър-председателят..

обновено на 13.12.15 в 15:26