Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вестниците в Пловдив на 7 август 2009г.

Дървената мафия ни пробутва ментета за огрев, ТИР-ове от Северна България заливат пловдивските села с нискокачествен материал – за проблема алармира вестник „Марица” и уточнява, че хората масово стават жертва на гастрольорите, защото са подмамени от по-ниската с 20 лева на кубик цена на дървата. Измамата ще бъде разкрита едва в отоплителния сезон – тогава хората ще усетят, че печките им не само не топлят, но ги и давят с дим. Сигнали за доставки на церово дърво – вид нискокачествена дървесина, която по принцип не се използва за огрев има са получени и в Държавното лесничейство в Асеновград Цветан Цветанов. Според него изгодата на доставчиците е голяма. Комисията за защита на конкуренцията следва да се самосезира, както за абсурдния дъмпинг, така и за очевидната измама на потребителите.


Във вестник Марица са и подробностите за екшъна в рейса Пловдив – Варна. Пиян мъж размахал газов пистолет над главата на пътник, който вдигал шум и му пречел да спи. „Дразнителят” обаче се оказал полицай, който заедно с брат си за минути обезвредили нападателя. Братята Михаил и Калин Савови са родени в Смолян и работят като каскадьори в Лас Вегас.


Рейдът на новия държавен ковчежник отприщи рокадите. Симеон Дянков дойде, маха шефа на данъчното. Заглавията са на водещия материал на пловдивския „24 часа”. Изданието уточнява, че шефовете на НАП- Пловдив Георги Търновалийски и Николай Брънчев си отиват до дни, според депутати от ГЕРБ. Снощи вицепремиерът Дянков се срещна с представители на дребния и среден бизнес, днес планира разговори с представители на митниците в Пловдив, Хасково и други градове от Южна България. Посещението му е част от обиколката, която прави в големите градове.


Местният „24 часа” информира още, че са изчезнали сергиите на Понеделник пазара, заради предстоящата реконструкция, която ще продължи два месеца. Ремонтът включва поставянето на покривна конструкция, която е съгласувана с института за паметници на културата, защото пазарът е в подножието на Трихълмието.


Телефонните измамници вече и заплашват – под това заглавие в „Пловдивски труд” са подробностите за поредната измама по вече известната, но действаща схема „катастрофа със загинал”. Този път наивна пенсионерка попадна в капана и изгоря с 10 хиляди лева. 70-т годишната жена е от Марково, а в момента се страхува заради отправени от нея и семейството й заплахи от мошениците. Този път към познатата схема са прибавени нови елементи. Докато плачела измамничката, представила се за дъщеря й, телефонът взел мъж и със строг глас обяснил, че е старшина от полицията и отправил заплахи към пенсионерката, че семейството й ще пострада ако ги издаде. Предишният ден друга възрастна жена бе измамена по същата телефонна схема с 20 хиляди лева.


В „Пловдивски труд” пише още, че вибрации като земетресението от онзи ден в Черно море напукват къщи в Цалапица. Автомобилният поток, който ги предизвиква е денонощен, защото тежкотоварните автомобили профучават през селото, без да намалят скоростта. Всякакви опити на кмета Георги Проданов да се намери решение засега удрят на камък, а причината е че отсечката през Цалапица попада в 3-то класната републиканска пътна мрежа.

Още от категорията

Актьорът Стефан Попов на гости в "Клуб Неделя"

В 16ч. "Клуб неделя" започва със скъп гост. Емблематичният актьор от пловдивския драматичен театър- Стефан Попов ще разкаже за десетилетния си живот с магията на Мелпомена, споделената си любов с публиката, своите кино-превъплъщения и неочaкваните сценарни решения на живота. След 17ч. продължаваме със специалните интервюта с актьорите Христо Шопов и..

обновено на 03.02.19 в 11:09

Писателят Димитър Гачев и актьорът Петър Тосков - на гости в "Клуб неделя"

 "Клуб неделя" започваме в 16 ч.,  посрещайки  писателя Димитър Гачев , за да чуем неговия  ексклузивен и пристрастен  разказ за  непрежалимия му  приятел - големия  поет  Гриша Трифонов. За писането и музиката, таланта, трънливите житейски пътеки и  следите в литературата. В 17 ч. един от най- обичаните пловдивски актьори- Петър Тосков  ще донесе в..

обновено на 27.01.19 в 11:05

"Ден след ден" проблеми и приключения

Над 2000 езерни раци, уловени от бракониери, са разкрити при поредна нощна проверка на язовир „Батак“. Нарушенията са системни и продължават, а бракониерите рецидивисти имали и тайна вила в района. За поредната акция и мерките срещу бракониерския риболов ще говорим със Стоян Любомиров , инспектор от ИАРА-Падаржик. Само преди месец бракониери го..

публикувано на 08.06.18 в 14:55

Дебютанти и ветерани "Точно днес"

Дебютантите в парламента от Пловдив и от областта - Александър Сиди от Обединените патриоти и Веска Ненчева от БСП - пресрещаме ги на път за последните им участия  в работата на общинските съвети на Пловдив и на Карлово и малко преди като депутати да прекрачат прага на Народното събрание.  темите ветерани - като цената на газа и последиците от..

публикувано на 29.03.17 в 18:24

Откриха ремонтирания път Юндола – Разлог

Над 100 километра рехабилитирани участъци по програма "Транзитни пътища" бяха открити днес в областите Благоевград и Пазарджик. Официалната церемония се проведе на пътя Юндола- Разлог при разклона за село Баня в присъствието на премиера Бойко Борисов,  министър Лиляна Павлова, инж. Лазара Лазаров от Пътната агенция. Министър-председателят..

обновено на 13.12.15 в 15:26