Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вестниците в Пловдив на 28 септември 2009 г.

Скандалът с депонирането на 100 000 тона софийски бали в Цалапица се разраства със скоростта на лавина, пише Марица. В събота изданието помества мнението на председателя на групата съветници от ГЕРБ Дани Каназирева, според която Пловдив може да изпусне компенсацията от 25 милиона лева за балите, тъй като няма проектна готовност. Тя обвини общината, че с обществените поръчки за почистването на Марица и рекултивацията на сметището се облагодетелстват частните фирми на бившия зам.-кмет Атанас Славов Водстрой и на бившия зам.-аграрен министър Димитър Пейчев Тракия – ТМ. Тази сутрин вестникът помества отговора на двама експерти на общината – директорът по строителството Тошо Пашов заявява, че процедурите по обществените поръчки са перфектни. Със зам.-министър Евдокия Манева се разбрахме за 4 300 000 лева за почистване на коритото на Марица и 14 милиона за нов подлез между районите Западен и Южен, допълва Пашов. Пред Марица той пояснява, че общината бърза с почистването на реката, за да не бъде залят Пловдив.


Хайки за таксита с безбожни тарифи, с това заглавие ни посреща първата страница на Твоят ден. Инспекторите на ДАИ предприемат хайката до края на Есенния панаир. Те ще правят засади на жълтите коли около гарата, край автогарите и хотелите. Твоят ден посочва, че заради панаира такситата масово возят на тарифи от 5 до 7.50 лева на километър.


Белащица въстава срещу шофьорски произвол, изважда още под главата си Твоят ден. В истински ад се е превърнал живота на цял квартал в селото. Между 350 и 400 камиона и коли на ден минават с над 100 километра в час покрай къщите, дори да има знаци, не се спазват, посочват в протестна подписка жителите. Тя е адресирана до кмета на община Родопи и до Общинския съвет на Пловдив. След ремонта на шосето и прехвърлянето на тежкотоварния транспорт за каменната кариера през селото трафикът е станал непоносим. Камионите карат камъни от 4 сутринта до 23 часа, оплакват се хората.


Политическа информация от Твоят ден БСП Пловдив ще избира председател на 25 октомври. Така социалистите изпреварват с ден резултатите от прокурорската проверка срещу един от кандидатите – бившият директор на Университетска болница доц. Илия Баташки, отбелязва изданието.



Отново към Марица – всяка трета селска къща в Пловдивско се превръща в мини винпром. Тонове грозде ще се превърнат във вино и ракия в домашни условия. Колкото и да е рисковано, това е единственото спасение за дребните гроздопроизводители, за чиято реколта няма купувачи. В противен случай гроздето им ще изгние по теловете, четем в Марица.


Пловдивските издания предлагат и обширни приложения с информация за фирмите – изложители на Есенния панаир. Въпреки кризата няма отлив на участници, акцентира седмичникът Строителство имоти.
Още от категорията

Актьорът Стефан Попов на гости в "Клуб Неделя"

В 16ч. "Клуб неделя" започва със скъп гост. Емблематичният актьор от пловдивския драматичен театър- Стефан Попов ще разкаже за десетилетния си живот с магията на Мелпомена, споделената си любов с публиката, своите кино-превъплъщения и неочaкваните сценарни решения на живота. След 17ч. продължаваме със специалните интервюта с актьорите Христо Шопов и..

обновено на 03.02.19 в 11:09

Писателят Димитър Гачев и актьорът Петър Тосков - на гости в "Клуб неделя"

 "Клуб неделя" започваме в 16 ч.,  посрещайки  писателя Димитър Гачев , за да чуем неговия  ексклузивен и пристрастен  разказ за  непрежалимия му  приятел - големия  поет  Гриша Трифонов. За писането и музиката, таланта, трънливите житейски пътеки и  следите в литературата. В 17 ч. един от най- обичаните пловдивски актьори- Петър Тосков  ще донесе в..

обновено на 27.01.19 в 11:05

"Ден след ден" проблеми и приключения

Над 2000 езерни раци, уловени от бракониери, са разкрити при поредна нощна проверка на язовир „Батак“. Нарушенията са системни и продължават, а бракониерите рецидивисти имали и тайна вила в района. За поредната акция и мерките срещу бракониерския риболов ще говорим със Стоян Любомиров , инспектор от ИАРА-Падаржик. Само преди месец бракониери го..

публикувано на 08.06.18 в 14:55

Дебютанти и ветерани "Точно днес"

Дебютантите в парламента от Пловдив и от областта - Александър Сиди от Обединените патриоти и Веска Ненчева от БСП - пресрещаме ги на път за последните им участия  в работата на общинските съвети на Пловдив и на Карлово и малко преди като депутати да прекрачат прага на Народното събрание.  темите ветерани - като цената на газа и последиците от..

публикувано на 29.03.17 в 18:24

Откриха ремонтирания път Юндола – Разлог

Над 100 километра рехабилитирани участъци по програма "Транзитни пътища" бяха открити днес в областите Благоевград и Пазарджик. Официалната церемония се проведе на пътя Юндола- Разлог при разклона за село Баня в присъствието на премиера Бойко Борисов,  министър Лиляна Павлова, инж. Лазара Лазаров от Пътната агенция. Министър-председателят..

обновено на 13.12.15 в 15:26