Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вестниците в Пловдив на 15 февруари

Пловдив ще бъде домакин на своеобразна среща на върха между държавата и местната власт – съобщава вестник „Новият глас”. Премиерът Бойко Борисов и петима министри пристигат в четвъртък, за да обсъдят с кметове усвояването на еврофондовете, след като Брюксел размрази плащанията за България по всички оперативни програми. „Ще направим всичко възможно да помогнем на тези, които нямат административен капацитет” – заяви премиерът.
Дълбоки и опасни дупки се отвориха почти по всички булеварди след заледяването. Там, където имаше пукнатини, вече зеят ями – алармира в. „Марица”. С дупки е осеян прословутият бул. „България”, който трябваше да се реконструира още прези миналата година. Парите са отпуснати от републиканския бюджет в края на 2008 г., но конкурсът закъсня. Строителите ще започнат да работят, след като се затопли времето – уточнява вестникът.
За 30 евро летим до Ирландия от април. Свалят дойно таксите на летище „Пловдив”, чакат се още нискотарифни компании – пише в. „Твоят ден”. Полети по 30-ина евро от Пловдив до Ирландия стартират от пролетта. Те ще са с най-голямата в Европа евтина авиокомпания „Райън еър”. От 1-ви април пък ще има двойно намаление на таксите на летище „Пловдив” – обяви транспортният министър Александър Цветков. По този начин таксите ще станат 3 пъти по-ниски от тези на летище „София”. Целта е аеропортът край тепетата да стане по-атрактивен за нискотарифните компании – обясни Цветков. Той изрази надежда, че с намаляването на таксите ще се увеличат и дестинациите за редовни полети. Засега такъв има само един – до Москва, който стартира от тази година.
Готвят „Октопод” за пловдивските таксита, прокуратурата разпореди нощни хайки пред чалгабаровете – научаваме от страниците на „Твоят ден”. Въпрос на дни е да бъдат изненадани собствениците на жълти возила. Има нужда от такава акция, защото се знае, че доста таксита работят нелегално – коментират от общинската администрация. Редовните жълти коли в Пловдив са близо 1700, но по улиците на града се движат много повече коли на повикване – коментират от общината.
„Кризата опразни билбордовете в Пловдив, софийски фирми купуват рекламни съоръжения тук” – информира „Новият глас”. 14 наематели на общински площи за реклама вече са развалили договорите си през последните 3 месеца. В резултат на това до края на годината в бюджета няма да влязат по 9 200 лв месечно – изчисляват от общината. Софийски фирми вече започнаха да купуват готови, но неизползвани в момента билбордове в Пловдив.
Още от категорията

Актьорът Стефан Попов на гости в "Клуб Неделя"

В 16ч. "Клуб неделя" започва със скъп гост. Емблематичният актьор от пловдивския драматичен театър- Стефан Попов ще разкаже за десетилетния си живот с магията на Мелпомена, споделената си любов с публиката, своите кино-превъплъщения и неочaкваните сценарни решения на живота. След 17ч. продължаваме със специалните интервюта с актьорите Христо Шопов и..

обновено на 03.02.19 в 11:09

Писателят Димитър Гачев и актьорът Петър Тосков - на гости в "Клуб неделя"

 "Клуб неделя" започваме в 16 ч.,  посрещайки  писателя Димитър Гачев , за да чуем неговия  ексклузивен и пристрастен  разказ за  непрежалимия му  приятел - големия  поет  Гриша Трифонов. За писането и музиката, таланта, трънливите житейски пътеки и  следите в литературата. В 17 ч. един от най- обичаните пловдивски актьори- Петър Тосков  ще донесе в..

обновено на 27.01.19 в 11:05

"Ден след ден" проблеми и приключения

Над 2000 езерни раци, уловени от бракониери, са разкрити при поредна нощна проверка на язовир „Батак“. Нарушенията са системни и продължават, а бракониерите рецидивисти имали и тайна вила в района. За поредната акция и мерките срещу бракониерския риболов ще говорим със Стоян Любомиров , инспектор от ИАРА-Падаржик. Само преди месец бракониери го..

публикувано на 08.06.18 в 14:55

Дебютанти и ветерани "Точно днес"

Дебютантите в парламента от Пловдив и от областта - Александър Сиди от Обединените патриоти и Веска Ненчева от БСП - пресрещаме ги на път за последните им участия  в работата на общинските съвети на Пловдив и на Карлово и малко преди като депутати да прекрачат прага на Народното събрание.  темите ветерани - като цената на газа и последиците от..

публикувано на 29.03.17 в 18:24

Откриха ремонтирания път Юндола – Разлог

Над 100 километра рехабилитирани участъци по програма "Транзитни пътища" бяха открити днес в областите Благоевград и Пазарджик. Официалната церемония се проведе на пътя Юндола- Разлог при разклона за село Баня в присъствието на премиера Бойко Борисов,  министър Лиляна Павлова, инж. Лазара Лазаров от Пътната агенция. Министър-председателят..

обновено на 13.12.15 в 15:26