Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вестниците в Пловдив на 19 май 2011 година

Пловдивските вестници информират за обявените в Пловдив от премиера Бойко Борисов оставки на висши държавни чиновници, откриването на почетното консулство на Казахстан в Стария град и срещите със студентите от Пловдивския университет. Вестник «Марица» уточнява, че във ВУЗ-а премиерът даде символичен старт на градежа на стортно-тренировъчна зала, но студентите поискаха кампус и се оплакаха, че близо 17 хиляди студенти нямат свое общежитие и са принудени 400 души да се къпят в една баня. В отговор Бойко Борисов коментира, че трябва да се избере кое първо да се направи, защото без инфраструктура не може. Така, че като завършат след години, да се прибират за няколко часа по магистрала.

Пловдивските вестници съобщават и подробности за подпалената кола на заместник-председателя на общинския съвет от квотата на ГЕРБ Сузана Николава. Публикацията в регионалното издание «Твоят ден» е под заглавие «Първи атентат срещу местен политик преди изборите». Луксозният «Лексус» е изгорял напълно, след като е разбит катинара на металния гараж, а колата е облята с бензин. Палежът е умишлен, гласи становището на пловдивската полиция и прокуратура, но няма индикации за политическа разправа, според Гергана Мутафова, шеф на Районната прокуратура. Лични, служебни и бизнес отношения са версиите, по които работи полицията.

Буквата «П» като Пловдив ще ни показва, че кръпката върху пътната настилка е направена от общинското звено към «Жилфонд». За първите щемпели сложени на бул.»Санкт Петербург» пред погледа на кмета Славчо Атанасов пише още «Марица» и уточнява, че необичайната маркировка е въведена с цел да се контролира качеството, според шефа на звеното Иван Знаменов. Той уверява, че три бригади ще работят на три смени и през почивните дни и до края на август ремонтът ще приключи.

«Твоят ден» информира и за пропадналата инициатива на над 90 фирми за монтиране на 100 камери по кръстовищата в район «Северен». На два пъти местният парламент на Пловдив отказа да даде разрешение. «Вцепенен съм от спънките» -коментира шефът на Трето РУП Никола Симов.

Сметището край Цалапица може да се превърне в градина, пише вестник «Новият глас» и допълва, че процедурата по възстановяването на запълнените девет клетки от регионалното депо вече е факт. За това са се договорили кметовете на общините, членуващи в сдружението за управлението на депото. Според заместник-кмета на Пловдив Александър Долев започва рекултивация, предвидена с проект и по този начин ще се напълнят деветте котлована на депото, но ще бъдат освободени три нови. Така се увеличава капацитетът на депото с още около 900 хиляди тона.

Стоян Нечев – Цеко е ключовата фигура, набирала букмейкърски пунктове за нелегални залагания, твърди в новия си брой вестник «Акцент». Основателят на охранителната фирма «Клуб 777» и бивш представител на силовата групировка СИК за Пловдив е работил заедно с благоевградски бизнесмен. Според седмичника, техни подставени хора са наемали квартални кафенета, в които са въртели черното тото.

Общинската съветничка д-р Лилия Учкунова признава пред «Акцент», че къщата на баба Хаджийка на ул."Гладстон", в която е централата на ВМРО-НИЕ, действително е записана на нейно име. Имотът е получен по реституционните закони и принадлежи на дружество «Гоце Делчев». Д-р Учкунова уверява, че ще го прехвърли на новия председател, когато тя се оттегли от поста. В тази връзка източници на вестника са съобщили, че зад разпространението на одата за най-възрастната съветничка, заради която бе уволнен общинският юрист Христо Андонов, всъщност стои заместник-кмет – Петя Гогова.
Още от категорията

Актьорът Стефан Попов на гости в "Клуб Неделя"

В 16ч. "Клуб неделя" започва със скъп гост. Емблематичният актьор от пловдивския драматичен театър- Стефан Попов ще разкаже за десетилетния си живот с магията на Мелпомена, споделената си любов с публиката, своите кино-превъплъщения и неочaкваните сценарни решения на живота. След 17ч. продължаваме със специалните интервюта с актьорите Христо Шопов и..

обновено на 03.02.19 в 11:09

Писателят Димитър Гачев и актьорът Петър Тосков - на гости в "Клуб неделя"

 "Клуб неделя" започваме в 16 ч.,  посрещайки  писателя Димитър Гачев , за да чуем неговия  ексклузивен и пристрастен  разказ за  непрежалимия му  приятел - големия  поет  Гриша Трифонов. За писането и музиката, таланта, трънливите житейски пътеки и  следите в литературата. В 17 ч. един от най- обичаните пловдивски актьори- Петър Тосков  ще донесе в..

обновено на 27.01.19 в 11:05

"Ден след ден" проблеми и приключения

Над 2000 езерни раци, уловени от бракониери, са разкрити при поредна нощна проверка на язовир „Батак“. Нарушенията са системни и продължават, а бракониерите рецидивисти имали и тайна вила в района. За поредната акция и мерките срещу бракониерския риболов ще говорим със Стоян Любомиров , инспектор от ИАРА-Падаржик. Само преди месец бракониери го..

публикувано на 08.06.18 в 14:55

Дебютанти и ветерани "Точно днес"

Дебютантите в парламента от Пловдив и от областта - Александър Сиди от Обединените патриоти и Веска Ненчева от БСП - пресрещаме ги на път за последните им участия  в работата на общинските съвети на Пловдив и на Карлово и малко преди като депутати да прекрачат прага на Народното събрание.  темите ветерани - като цената на газа и последиците от..

публикувано на 29.03.17 в 18:24

Откриха ремонтирания път Юндола – Разлог

Над 100 километра рехабилитирани участъци по програма "Транзитни пътища" бяха открити днес в областите Благоевград и Пазарджик. Официалната церемония се проведе на пътя Юндола- Разлог при разклона за село Баня в присъствието на премиера Бойко Борисов,  министър Лиляна Павлова, инж. Лазара Лазаров от Пътната агенция. Министър-председателят..

обновено на 13.12.15 в 15:26