Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вестниците в Пловдив на 21 декември 2011 година

6-150 запорира сметки на джипита, които са разтрогнали договорите си за спешна помощ, но частната фирма продължава да им начислява дължими такси. Разкритата от Радио Пловдив информация е разработена във водещи материали на пловдивските Марица и Новият глас. Председателят на сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив д-р Александър Калайджиев съобщава пред изданията, че около 50 негови колеги са получили предизвестия за доброволно плащане към частната бърза помощ. Сумите били от 600 до 10 000 лева, въпреки, че джипитата са разтрогнали договорите си с груповата практика за неотложна помощ. Причината – пациентите били недоволни от качеството на обслужване на популярната с телефонния си номер 6-150. От фирмата отговарят, че медиите се включват в кампания за безплатна реклама на джипита, включени в конкурентни на нея структури.

Удариха предпразнично търговците на пиротехника, четем от първата страница на Твоят ден. Докато полицията се хвали със строгите мерки, отпред роми търгуват с фойерверки и бомбички, отбелязва вестникът. Става въпрос за терена пред пловдивския КАТ, където необезпокоявани от никого мургави търговци са струпали камари с пиратки на цени от 50 ст. до 3-4 лева, уточнява Твоят ден. По същата тема Новият глас допълва, че конфискуваната до момента нелегална пиротехника наброява 9800 единици. В Марица пък намираме полезна информация как да избираме електрическите гирлянди, за да намалим риска от битови пожари.

Отново към Марица – Само 7 пътника пуснаха SMS за билети. Инициативата на един от частните превозвачи в Пловдив по подобие на SMS-паркирането в столицата, срещна подкрепата на под 1 процент от ползващите две от линиите на фирмата. От там поясняват пред Марица, че вчера е бил едва първия ден от експеримента и резултатът е бил очакван.

Любопитна информация от Новият глас – Написаха учебник с емотикони. Популярните от скайп и други форми за чат емотикони намериха място и в учебник по история. Помагалото е за седми клас и е създадено от пловдивски педагози и ресурсни учители, за да улесни работата с деца със специфични образователни потребности, пояснява Глас. Учебникът обогатява представите за първите цивилизации – древна Елада, Тракия и Рим, допълва вестникът.

108 Коледи навъртя дядо Борко – с това заглавие Твоят ден представя най-възрастния мъж в Южна България. На Игнажден той е посетен от общински съветници от Стамболийски, които са го дарили с елхичка. Дядо Борко е роден на 11 септември 1904 година и е награден от Цар Борис ІІІ с часовник за отлична бойна подготовка. Продал го, за да спаси семейството си от глад - тези и други подробности от житието на столетника може да откриете в обширен репортаж на притурката на Труд и 24 часа.
Още от категорията

Актьорът Стефан Попов на гости в "Клуб Неделя"

В 16ч. "Клуб неделя" започва със скъп гост. Емблематичният актьор от пловдивския драматичен театър- Стефан Попов ще разкаже за десетилетния си живот с магията на Мелпомена, споделената си любов с публиката, своите кино-превъплъщения и неочaкваните сценарни решения на живота. След 17ч. продължаваме със специалните интервюта с актьорите Христо Шопов и..

обновено на 03.02.19 в 11:09

Писателят Димитър Гачев и актьорът Петър Тосков - на гости в "Клуб неделя"

 "Клуб неделя" започваме в 16 ч.,  посрещайки  писателя Димитър Гачев , за да чуем неговия  ексклузивен и пристрастен  разказ за  непрежалимия му  приятел - големия  поет  Гриша Трифонов. За писането и музиката, таланта, трънливите житейски пътеки и  следите в литературата. В 17 ч. един от най- обичаните пловдивски актьори- Петър Тосков  ще донесе в..

обновено на 27.01.19 в 11:05

"Ден след ден" проблеми и приключения

Над 2000 езерни раци, уловени от бракониери, са разкрити при поредна нощна проверка на язовир „Батак“. Нарушенията са системни и продължават, а бракониерите рецидивисти имали и тайна вила в района. За поредната акция и мерките срещу бракониерския риболов ще говорим със Стоян Любомиров , инспектор от ИАРА-Падаржик. Само преди месец бракониери го..

публикувано на 08.06.18 в 14:55

Дебютанти и ветерани "Точно днес"

Дебютантите в парламента от Пловдив и от областта - Александър Сиди от Обединените патриоти и Веска Ненчева от БСП - пресрещаме ги на път за последните им участия  в работата на общинските съвети на Пловдив и на Карлово и малко преди като депутати да прекрачат прага на Народното събрание.  темите ветерани - като цената на газа и последиците от..

публикувано на 29.03.17 в 18:24

Откриха ремонтирания път Юндола – Разлог

Над 100 километра рехабилитирани участъци по програма "Транзитни пътища" бяха открити днес в областите Благоевград и Пазарджик. Официалната церемония се проведе на пътя Юндола- Разлог при разклона за село Баня в присъствието на премиера Бойко Борисов,  министър Лиляна Павлова, инж. Лазара Лазаров от Пътната агенция. Министър-председателят..

обновено на 13.12.15 в 15:26