Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вестниците в Пловдив на 30 декември

Изявлението на Георги Гергов, че няма никакво намерение да заменя ЦУМ срещу държавния дял в Международен панаир – Пловдив е акцент за вестник „Новият глас” Повод за изказването на стопанина на столичния мол и мажоритарен собственик в пловдивското изложение станаха медийни публикации от вчера, в които се цитира министъра на културата Вежди Рашидов. Според него държавата е предложила на бизнесмена размяната, за да настани Националния исторически музей в ЦУМ. Георги Гергов припомня, че подобна идея е имало в предложение, направено преди 2-3 години на министерството на икономиката. Тогава обаче държавата не е харесала идеята, заради увеличаването на капитала, въпреки че Георги Гергов е предложил да се запази процентното съотношение, за да няма притеснения.

Предпразнично кметът на Стамболийски Иван Атанасов-Графа временно е отстранен от поста, защото не е прекратил участието си в събирателно търговско дружество. Решението на Общинската избирателна комисия е водеща тема за регионалното издание „Твоят ден”. Комисията спешно се събрала, заради сигнал, получен от местния председател на ВМРО-БНД Атанас Мавродиев. Той направил проучване в Агенцията по вписванията, което установило, че Иван Атанасов участва във фирма. Заедно със сигнала, комисията получила и декларация, подписана от ГЕРБ, БСП, СДС и ВМРО-БНД, в която се настоява кметът на Стамболийски да бъде отстранен от поста. За „Твоят ден” Иван Атанасов заявява, че отстраняването му следизборен бяс на триглавата коалиционна ламя.

Регионалното издание информира още, че в празничната нощ на пловдивчани ще бъде спестен шокът от двойните тарифи на такситата – това са уверили превозвачите. Утре вечер отпада обаче бонусът за возене от точка до точка за 3 лева, а над 5 лева – с 20% отстъпка. Въпреки уверенията на таксиметровите фирми, екипи на ДАИ ще превят хайки за таксита, возещи на космически тарифи.

Ромските махали на Пловдив масово се изнасят в Германия, Франция и Швейцария в търсене на работа и по-добър живот, съобщава вестник „Марица” и уточнява, че новата дестинация за емиграционната вълна от ромските квартали на Пловдив е Швейцария. Там нашите търсили първо подслон в лагерите за кюрди, защото чужденците осигурявали подслон, топла храна и 600 евро на месец за политическите бегълци.

Училищата в Пловдив започнаха да търсят места на ученици, върнали се от чужбина, съобщава вестник „Новият глас”. Тенденцията продължава дори в средата на срока, според Регионалния инспекторат по образование в Пловдив. Близо 100 младежи са се прибрали заедно със семействата си от странство и вече учат в града под тепетата. Причината за завръщането им е кризата, като най-много идват от Испания.

От друга публикация в „Марица” научаваме, че курортите са пълни, снегът е идеален за зимни спортове. Най-евтино могат да се карат ски на „Здравец”, където еднодневната карта излиза 15 лева, а детската е 12 – толкова струва и за гости на екохотела. Пистата е отлично обработена, а сред предлаганите екстри е кафе и чай, без да събуваш ските.

„Марица” припомня, че купонът на площад пред община Пловдив започва с група „Пето чувство” в 22.30 часа. В посрещането на Нова година ще се включат и танцьорите от ансамбъл „Тракия”. Фойерверки ще озарят небето над Пловдив в първите минути на 2012 година, но този път от сцената няма да звучат поздравителни слова на кмета, защото Иван Тотев смята за неуместни речите точно в тези минути, когато хората предпочитат да се поздравяват и да се хванат на хорото, което ще поведат танцьорите от ансамбъл „Тракия”. 45 минути след началото на новата 2012 година за пловдивчани ще пеят Вики и група „Мастило”.
Още от категорията

Актьорът Стефан Попов на гости в "Клуб Неделя"

В 16ч. "Клуб неделя" започва със скъп гост. Емблематичният актьор от пловдивския драматичен театър- Стефан Попов ще разкаже за десетилетния си живот с магията на Мелпомена, споделената си любов с публиката, своите кино-превъплъщения и неочaкваните сценарни решения на живота. След 17ч. продължаваме със специалните интервюта с актьорите Христо Шопов и..

обновено на 03.02.19 в 11:09

Писателят Димитър Гачев и актьорът Петър Тосков - на гости в "Клуб неделя"

 "Клуб неделя" започваме в 16 ч.,  посрещайки  писателя Димитър Гачев , за да чуем неговия  ексклузивен и пристрастен  разказ за  непрежалимия му  приятел - големия  поет  Гриша Трифонов. За писането и музиката, таланта, трънливите житейски пътеки и  следите в литературата. В 17 ч. един от най- обичаните пловдивски актьори- Петър Тосков  ще донесе в..

обновено на 27.01.19 в 11:05

"Ден след ден" проблеми и приключения

Над 2000 езерни раци, уловени от бракониери, са разкрити при поредна нощна проверка на язовир „Батак“. Нарушенията са системни и продължават, а бракониерите рецидивисти имали и тайна вила в района. За поредната акция и мерките срещу бракониерския риболов ще говорим със Стоян Любомиров , инспектор от ИАРА-Падаржик. Само преди месец бракониери го..

публикувано на 08.06.18 в 14:55

Дебютанти и ветерани "Точно днес"

Дебютантите в парламента от Пловдив и от областта - Александър Сиди от Обединените патриоти и Веска Ненчева от БСП - пресрещаме ги на път за последните им участия  в работата на общинските съвети на Пловдив и на Карлово и малко преди като депутати да прекрачат прага на Народното събрание.  темите ветерани - като цената на газа и последиците от..

публикувано на 29.03.17 в 18:24

Откриха ремонтирания път Юндола – Разлог

Над 100 километра рехабилитирани участъци по програма "Транзитни пътища" бяха открити днес в областите Благоевград и Пазарджик. Официалната церемония се проведе на пътя Юндола- Разлог при разклона за село Баня в присъствието на премиера Бойко Борисов,  министър Лиляна Павлова, инж. Лазара Лазаров от Пътната агенция. Министър-председателят..

обновено на 13.12.15 в 15:26