Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вестниците в Пловдив на 24 януари 2012

Вестникът с по-късен график на отпечатване - Марица – помества разширен репортаж за оповестената късно снощи присъда срещу соченият за ромски лидер Кирил Рашков от Катуница. 3,6 години затвор за Киро! Ще лежи в общежитие - гласи едрото заглавие. Да не се правят на Дева Мария, тези смърти да тежат на съвестта на Веселин, заяви Кирил Рашков и поиска да си ходи у дома. Той бе признат за виновен за отправени закани за убийство към Веселин Христев и Иванка Петрова. Броени часове по-късно, на 23 септември миналата година, при фатално прегазване издъхна техният племенник Ангел Христов. За закана за убийство, отправена след това, отново към Веселин Христев, вече с присъда от осем месеца затвор е внукът на Рашков, Кирил- младши, припомня Марица. Самият ромски лидер отказа да се признае за виновен. Дори и преди самото заседание и имало отправяни заплахи към една от свидетелките, заяви в съдебна зала районният прокурор Калоян Димитров. Поисканите от двамата жалбоподатели граждански искове от по десет хиляди лева всеки, бяха признати само до размер от по две хиляди лева. Марица описва разигралите се сцени след произнасяне на присъдата - Съпругата Костадинка едва не се свлече на земята. Няколко десетки жители на Катуница стоически издържаха края на делото, като след присъдата запалиха символично по една свещ, разказва вестника.

Забраниха евтините таксита, те вече са извън закона – съобщава от първа сраница Новият Глас. Това е факт след решение на КЗК, която наложи глоби от общо 62 330 лева на осем пловдивски фирми за това, че предлагат нерегламентирани услуги, по-просто казано, понеже возят за определена фиксирана сума по схемата „от точка – до точка” или на принципа 20 процента отстъпка при натрупани над 5 лева на таксометъра. Според „антимонополната” комисия, така тези фирми си осигурявали непозволено пазарно предимство пред останалите, определени като изрядни, конкуренти. Решението е предизвикало възмущение сред наказаните превозвачи, които твърдят, че не нарушават никой нормативен документ, понеже според тях просто няма такъв, който да им забранява тази форма на ценообразуване. Те дават за пример и всички останали големи градове в страната, където се процедира по същия начин и клиентите са напълно доволни, разказва Новият Глас.

Общинската тематика збира за централна в днешния си брой регионалното издание Твоят ден. Засипват с пари шестимата районни кметове, гласи жизнерадостното заглавие. Те ще разполагат с такива средства, каквито буквално не са виждали досега – цитира вестника пловдивският градоначалник Иван Тотев. Освен таксите от гаражи в размер на 2.5 млн. лева, които им бяха отнети от предишната власт, а сега върнати, районните управници ще получат и още 1.5 млн. лева от субсидията за приетия преди време софийски боклук, обяснява Твоят ден. Кметът на града Иван Тотев уверява, че тази година предстои правителството да издължи на Пловдив и последния транш за столичните отпадъци от 13.5 млн. лева, пише вестника и в статията надолу конкретизира определените за всеки район суми.
Още от категорията

Актьорът Стефан Попов на гости в "Клуб Неделя"

В 16ч. "Клуб неделя" започва със скъп гост. Емблематичният актьор от пловдивския драматичен театър- Стефан Попов ще разкаже за десетилетния си живот с магията на Мелпомена, споделената си любов с публиката, своите кино-превъплъщения и неочaкваните сценарни решения на живота. След 17ч. продължаваме със специалните интервюта с актьорите Христо Шопов и..

обновено на 03.02.19 в 11:09

Писателят Димитър Гачев и актьорът Петър Тосков - на гости в "Клуб неделя"

 "Клуб неделя" започваме в 16 ч.,  посрещайки  писателя Димитър Гачев , за да чуем неговия  ексклузивен и пристрастен  разказ за  непрежалимия му  приятел - големия  поет  Гриша Трифонов. За писането и музиката, таланта, трънливите житейски пътеки и  следите в литературата. В 17 ч. един от най- обичаните пловдивски актьори- Петър Тосков  ще донесе в..

обновено на 27.01.19 в 11:05

"Ден след ден" проблеми и приключения

Над 2000 езерни раци, уловени от бракониери, са разкрити при поредна нощна проверка на язовир „Батак“. Нарушенията са системни и продължават, а бракониерите рецидивисти имали и тайна вила в района. За поредната акция и мерките срещу бракониерския риболов ще говорим със Стоян Любомиров , инспектор от ИАРА-Падаржик. Само преди месец бракониери го..

публикувано на 08.06.18 в 14:55

Дебютанти и ветерани "Точно днес"

Дебютантите в парламента от Пловдив и от областта - Александър Сиди от Обединените патриоти и Веска Ненчева от БСП - пресрещаме ги на път за последните им участия  в работата на общинските съвети на Пловдив и на Карлово и малко преди като депутати да прекрачат прага на Народното събрание.  темите ветерани - като цената на газа и последиците от..

публикувано на 29.03.17 в 18:24

Откриха ремонтирания път Юндола – Разлог

Над 100 километра рехабилитирани участъци по програма "Транзитни пътища" бяха открити днес в областите Благоевград и Пазарджик. Официалната церемония се проведе на пътя Юндола- Разлог при разклона за село Баня в присъствието на премиера Бойко Борисов,  министър Лиляна Павлова, инж. Лазара Лазаров от Пътната агенция. Министър-председателят..

обновено на 13.12.15 в 15:26