Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вестниците в Пловдив на 16 май

Синята идея издъхна в Пловдив – под това заглавие е публикацията във вестник „Марица” за разпада на коалицията, след като Националният съвет на СДС взе решение да скъса новото предложение на Иван Костов за съвместно явяване на изборите догодина. В отговор на това емоционално решение, председателят на сините Мартин Димитров хвърли оставката си, както бе обещал, след като видя че и бламиран от пет организации в най-големите градове – София, Пловдив, Варна, Русе и Шумен. Ако лидерът на ДСБ беше дал път на младите, нямаше и двете партии да останат извън парламента догодина, коментира Димитров. От ДСБ казаха, че ще уважат всяко решение на коалиционните си партньори

„Марица” алармира, че сметките набъбват след обаждане на тайни импулсни номера започващи с 0871, 0881, 0891, по обяви за работа или за извършване на различни услуги. С над 100 лева са хвръкнали сметките за телефон на потърпевши, след като провели няколко кратки разговора по импулсни телефонни номера, чиято цена не била предварително обявена.

Във вестника са и подробности за щетите в село Драгомир от падналата градушка с размерите на грах. За минути земята побеляла и се образувала една педя лед.

„Великото преселение на народите” настъпва днес за 10 хиляди пловдивчани. Начело с кмета Иван Тотев и областния управител Здравко Димитров те поемат към Бургас за финала между Локо и „Лудогорец” – съобщава регионалното издание „Твоят ден” .
Мащабна операция по събаряне на 80 незаконни постройки в Столипино и квартал Изгрев предприе кметът на район „Източен Петър Петров – информира регионалното издание и уточнява, че първа жертва падна павилион на ул.”Батак”, разположен до основно училище „Пенчо Славейков”. Металната конструкция е нарязана за по-малко от час, собственикът му е неизвестен, вътре са открити около 5 чувала с картофи. По време на операцията не е имало протести.

На три места по Главната активисти на Съюз за Пловдив започват да събират подписи срещу заграждането на Античния театър. Отделно партията ще пусне мобилни екипи, които да записват мнението на гражданите по този проблем. Намерението четем в регионалното издание „Твоят ден, според лидера на партията Дани Каназирева няма по-абсурдна идея, така пловдивската управа прибягва до рекет на туристите.

По темата във вестник „Марица” е изявлението на кмета Иван Тотев, че Античният театър няма да се загражда с пана от поликарбонат. Ще се монтират само малки по размер рекламни фотоси на паметници на културата.

От друга публикация в „Твоят ден” става ясно, че малко над 4 милиона лева са спечелили общо тримата най-богати пловдивчани през миналата година. Двама от тях са натрупали парите си от продажби на акции, а третият е едноличен търговец. Те оглавяват класацията на пловдивската НАП за най-голям обявен доход за миналата година и са платили съответно и най-високи данъци. Четвъртият почти милионер е декларирал близо 995 хиляди лева, получени като обезщетение, дадено му от съда.
Още от категорията

Актьорът Стефан Попов на гости в "Клуб Неделя"

В 16ч. "Клуб неделя" започва със скъп гост. Емблематичният актьор от пловдивския драматичен театър- Стефан Попов ще разкаже за десетилетния си живот с магията на Мелпомена, споделената си любов с публиката, своите кино-превъплъщения и неочaкваните сценарни решения на живота. След 17ч. продължаваме със специалните интервюта с актьорите Христо Шопов и..

обновено на 03.02.19 в 11:09

Писателят Димитър Гачев и актьорът Петър Тосков - на гости в "Клуб неделя"

 "Клуб неделя" започваме в 16 ч.,  посрещайки  писателя Димитър Гачев , за да чуем неговия  ексклузивен и пристрастен  разказ за  непрежалимия му  приятел - големия  поет  Гриша Трифонов. За писането и музиката, таланта, трънливите житейски пътеки и  следите в литературата. В 17 ч. един от най- обичаните пловдивски актьори- Петър Тосков  ще донесе в..

обновено на 27.01.19 в 11:05

"Ден след ден" проблеми и приключения

Над 2000 езерни раци, уловени от бракониери, са разкрити при поредна нощна проверка на язовир „Батак“. Нарушенията са системни и продължават, а бракониерите рецидивисти имали и тайна вила в района. За поредната акция и мерките срещу бракониерския риболов ще говорим със Стоян Любомиров , инспектор от ИАРА-Падаржик. Само преди месец бракониери го..

публикувано на 08.06.18 в 14:55

Дебютанти и ветерани "Точно днес"

Дебютантите в парламента от Пловдив и от областта - Александър Сиди от Обединените патриоти и Веска Ненчева от БСП - пресрещаме ги на път за последните им участия  в работата на общинските съвети на Пловдив и на Карлово и малко преди като депутати да прекрачат прага на Народното събрание.  темите ветерани - като цената на газа и последиците от..

публикувано на 29.03.17 в 18:24

Откриха ремонтирания път Юндола – Разлог

Над 100 километра рехабилитирани участъци по програма "Транзитни пътища" бяха открити днес в областите Благоевград и Пазарджик. Официалната церемония се проведе на пътя Юндола- Разлог при разклона за село Баня в присъствието на премиера Бойко Борисов,  министър Лиляна Павлова, инж. Лазара Лазаров от Пътната агенция. Министър-председателят..

обновено на 13.12.15 в 15:26