Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вестниците в Пловдив на 7 декември 2012 година

За атрактивен и авангарден градски проект съобщава в. Марица от първата си страница – „Въздушни таксита Пловдив – Париж”, гласи челното заглавие. Идеята е на живеещия във Френската столица пловдивчанин Даниел Димов, който възнамерява да стартира бизнес полети от летище Пловдив до Париж. За целта той ще ползва собствените си самолети, които предлагат бързина и лукс при пътуванията. Родният предприемач вече е пратил запитване до летищните власти за сериозните си намерения. Летящите таксита могат да хвърчат до 10 дестинации в Европа. В момента дори пловдивчанинът регистрира авиокомпания, за извършване на полетите. Директорът на аеропота Дойчин Ангелов потвърждава информацията, като обаче уточнява, че разговорите с младия, 24 годишен български предприемач, който живее в чужбина, са на първоначален етап, идеята не е невъзможна, но предстои много работа преди да се реализира, лаконично обобщава Марица.

„Свалят тролейбусните жици в града” – гласи друга обща тема за днешните пловдивски вестници. Общината е решена да премахне контактната мрежа на тролеите, дълга 260 километра в двете посоки, като обезпечителна мярка по съдебните искове срещу проблемния превозвач „Градски транспорт. Те са на обща стойност от два милиона и сто хиляди лева, отбелязва регионалното издание Твоят ден. Новината е съобщена от кмета Иван Тотев на вчерашната общинска сесия. С баснословния иск градската управа възнамерява да се превърне в най-големия кредитор на приватизираното преди пет години бивше общинско предприятие със същото име. Целта е ако то бъде обявено във фалит и се стигне до разпределяне на активите му, общината да се яви първа в списъка на претендиращите, обяснява изданието. Причините за исковете са най-общо две – неизпълнението на приватизационния договор, според който купувачът трябваше да набави 65 тролейбуса, а той успя да внесе едва 20-сетина, които при това са почти трийсетгодишни. Втората претенция е за 300 000 лева, в чиито рамки общината иска да и се върнат изплатените от нея компенсации на превозвача. Ще има и още дела, предупреждава пловдивския кмет. Междувременно, съдебни изпълнители наскоро прибраха новите автобуси на „Градски транспорт” заради неплащан лизинг. Така, сега по неговите линии се движат около 25 рейса, при реално необходими 60, отбелязва Твоят ден.
Още от категорията

Актьорът Стефан Попов на гости в "Клуб Неделя"

В 16ч. "Клуб неделя" започва със скъп гост. Емблематичният актьор от пловдивския драматичен театър- Стефан Попов ще разкаже за десетилетния си живот с магията на Мелпомена, споделената си любов с публиката, своите кино-превъплъщения и неочaкваните сценарни решения на живота. След 17ч. продължаваме със специалните интервюта с актьорите Христо Шопов и..

обновено на 03.02.19 в 11:09

Писателят Димитър Гачев и актьорът Петър Тосков - на гости в "Клуб неделя"

 "Клуб неделя" започваме в 16 ч.,  посрещайки  писателя Димитър Гачев , за да чуем неговия  ексклузивен и пристрастен  разказ за  непрежалимия му  приятел - големия  поет  Гриша Трифонов. За писането и музиката, таланта, трънливите житейски пътеки и  следите в литературата. В 17 ч. един от най- обичаните пловдивски актьори- Петър Тосков  ще донесе в..

обновено на 27.01.19 в 11:05

"Ден след ден" проблеми и приключения

Над 2000 езерни раци, уловени от бракониери, са разкрити при поредна нощна проверка на язовир „Батак“. Нарушенията са системни и продължават, а бракониерите рецидивисти имали и тайна вила в района. За поредната акция и мерките срещу бракониерския риболов ще говорим със Стоян Любомиров , инспектор от ИАРА-Падаржик. Само преди месец бракониери го..

публикувано на 08.06.18 в 14:55

Дебютанти и ветерани "Точно днес"

Дебютантите в парламента от Пловдив и от областта - Александър Сиди от Обединените патриоти и Веска Ненчева от БСП - пресрещаме ги на път за последните им участия  в работата на общинските съвети на Пловдив и на Карлово и малко преди като депутати да прекрачат прага на Народното събрание.  темите ветерани - като цената на газа и последиците от..

публикувано на 29.03.17 в 18:24

Откриха ремонтирания път Юндола – Разлог

Над 100 километра рехабилитирани участъци по програма "Транзитни пътища" бяха открити днес в областите Благоевград и Пазарджик. Официалната церемония се проведе на пътя Юндола- Разлог при разклона за село Баня в присъствието на премиера Бойко Борисов,  министър Лиляна Павлова, инж. Лазара Лазаров от Пътната агенция. Министър-председателят..

обновено на 13.12.15 в 15:26