Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вестниците в Пловдив на 7 февруари

„Рецидивист вилнее с такси” – под това заглавие в. „Марица” съобщава, че пред очите на ДАИ и КАТ таксиметров шофьор изнудва клиенти с по-висока тарифа. Таксист изнудва жена на пътя, а институциите са безсилни – отбелязва изданието. В писмо до вестника пловдивчанката Дора Димова описва ужаса и унижението, на които била подложена, опитвайки се да стигне бързо от пл. „Съединение” до Здравната каса. На ресторант „Стадиона” апаратът вече показвал 7 лева. Клиентката казала на шофьора да спре, но той опитал да я отвлече. Принуждавал я да му плати по специалната тарифа. Дамата обаче хвърлила 3 лева и успяла да скочи от колата в движение. Потърсила помощ в ДАИ, където я разиграли по Параграф 22. Димова дала точно описание на шофьора и дори показала визитка, която взела от колата. Инспекторите разпознали своя стар „клиент” Николай Чучулски. Служителите на ДАИ признали, че многократно са се занимавали с шофьора по жалби на граждани. Само за последните 2 години Чучулски имал 8 съставени акта. Поредната жертва на таксиметров
ия измамник не успяла да подаде дори жалба срещу него, защото в инспекцията й поискали касова бележка и дори фактура – отбелязва „Марица”.

Трима души от Старосел са се разболели от трихинелоза след ядене на домашно прасе – пише „Марица”. Един от тях е настанен в инфекциозна болница, останалите двама нямат клинични изяви на заболяването. Тримата са яли месото по коледните празници. От Здравната инспекция са заявили, че 30 са контактните по този случай, които се издирват за изследвания и профилактика. Изданието припомня, че в средата на януари от трихинелоза се разболяха 15 души. Болестта започва като грип, а сега има остри дихателни инфекции и лесно може да се обърка. Хората трябва при първите симптоми да потърсят помощ, за да не се забави лечението – отбелязва изданието.

Няма свински грип в Хисар! Слуховете за мистериозна смърт на мъже и други щуротии убиват туризма в града ни – твърди на страниците на „Марица” кметът на курортния град Пенка Ганева. „Мистериозна смърт ли? И то три пъти поред? Да, действително за десетина дни починаха трима мъже в сравнително млада възраст, но това е вследствие на различни заболявания. Няма нищо мистериозно в тези случаи” – твърди кметът на Хисар. Според нея фалшивите новини, пускани за курортния град, имат негативен икономически ефект върху туризма в общината.
Още от категорията

Актьорът Стефан Попов на гости в "Клуб Неделя"

В 16ч. "Клуб неделя" започва със скъп гост. Емблематичният актьор от пловдивския драматичен театър- Стефан Попов ще разкаже за десетилетния си живот с магията на Мелпомена, споделената си любов с публиката, своите кино-превъплъщения и неочaкваните сценарни решения на живота. След 17ч. продължаваме със специалните интервюта с актьорите Христо Шопов и..

обновено на 03.02.19 в 11:09

Писателят Димитър Гачев и актьорът Петър Тосков - на гости в "Клуб неделя"

 "Клуб неделя" започваме в 16 ч.,  посрещайки  писателя Димитър Гачев , за да чуем неговия  ексклузивен и пристрастен  разказ за  непрежалимия му  приятел - големия  поет  Гриша Трифонов. За писането и музиката, таланта, трънливите житейски пътеки и  следите в литературата. В 17 ч. един от най- обичаните пловдивски актьори- Петър Тосков  ще донесе в..

обновено на 27.01.19 в 11:05

"Ден след ден" проблеми и приключения

Над 2000 езерни раци, уловени от бракониери, са разкрити при поредна нощна проверка на язовир „Батак“. Нарушенията са системни и продължават, а бракониерите рецидивисти имали и тайна вила в района. За поредната акция и мерките срещу бракониерския риболов ще говорим със Стоян Любомиров , инспектор от ИАРА-Падаржик. Само преди месец бракониери го..

публикувано на 08.06.18 в 14:55

Дебютанти и ветерани "Точно днес"

Дебютантите в парламента от Пловдив и от областта - Александър Сиди от Обединените патриоти и Веска Ненчева от БСП - пресрещаме ги на път за последните им участия  в работата на общинските съвети на Пловдив и на Карлово и малко преди като депутати да прекрачат прага на Народното събрание.  темите ветерани - като цената на газа и последиците от..

публикувано на 29.03.17 в 18:24

Откриха ремонтирания път Юндола – Разлог

Над 100 километра рехабилитирани участъци по програма "Транзитни пътища" бяха открити днес в областите Благоевград и Пазарджик. Официалната церемония се проведе на пътя Юндола- Разлог при разклона за село Баня в присъствието на премиера Бойко Борисов,  министър Лиляна Павлова, инж. Лазара Лазаров от Пътната агенция. Министър-председателят..

обновено на 13.12.15 в 15:26