Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вестниците в Пловдив на 24 февруари

Бомба, заложена в кантората на частния съдебен изпълнител Петко Илиев, бе обезвредена в късния следобед в неделя, съобщава с едро челно заглавие в. Марица. Атентаторите са разбили витринното стъкло на партерния етаж на сградата на ул. „4 януари” и са заложили експлозивите. За късмет обаче, служител от офиса, който работел извънредно видял пакета със стърчащи от него жици и алармирал полицията. ЧСИ ръководи една от най- натоварените кантори в града. Петко Илиев е работил по изпълнителните дела на известни клиенти на прокуратурата като фамилията Рашкови, строителния предприемач Стоян Анастасов-Джимито, цитрусовия бос Сотир Янков, „ПОНС Холдинг”, длъжници на „Топлофикация”. Съдебния изпълнител уверява, че няма никаква представа кой е поставил бомбата в офиса му.

Въоръжен обир бе успешно извършен под носа на жандармерията в Хисаря, гласи друго водещо заглавие на Марица. Бандити, маскирани като полицаи са нападнали и ограбили край курортния град мъж, пренасящ крупна сума пари. Под дулата на пистолетите човекът ще-не ще им дал носените от него 15 000 лева. Обирът е станал в петък срещу събота вечерта, но не е отразен в криминалния бюлетин на полицията, подчертава Марица. Колата на жертвата е спряна от униформени, които вероятно са знаели за пренаянето на парите. Районът на Хисаря е точно един от ези, в които от две седмици патрулира усилено жандармерията в рамките на популяризираната акция на МВР за борба с престъпността в малките населени места, коментира този вестник. Предполага се, че точно от това са се възползвали бандитите, с хитрото хрумване да се дегизират като полицаи, което им е осигурило успешния удар, обобщава Марица.

Жестока надпревара се задава между строителни фирми за поръчката от 4 милиона лева за крупния ремонт на надлеза „Скобелева майка” на изхода на Пловдив, съобщава регионалното издание Твоят ден. Общо пет компании са подали документи, но вероятно две от тях ще бъдат отстранени. Така битката се очертава между три от тях, сред които са фирмите на Георги Гергов – „Пътища” и компания на Цветан Василев. Основният критерий, обявен от общината като поръчител е цената. Друга апетитна поръчка за 200 000 лева пуска градската управа, пише Твоят ден. С половината пари ще се кърпят дупки, а с другите ще се фугират пукнатините по големите булеварди. Сред тях отново е и „Шести септември”, чиято съвсем нова настилка вече се нацепи, подчертава изданието.

„Разчистват трошки в район „Северен” – гласи друго челно заглавие на Твоят ден. Акцията по принудителното вдигане за изоставените коли е насрочена за тази седмица, отсега са набелязани 16 стари коли, които продължават да си стоят на открито, въпреки предупрежденията към собствениците.
Още от категорията

Актьорът Стефан Попов на гости в "Клуб Неделя"

В 16ч. "Клуб неделя" започва със скъп гост. Емблематичният актьор от пловдивския драматичен театър- Стефан Попов ще разкаже за десетилетния си живот с магията на Мелпомена, споделената си любов с публиката, своите кино-превъплъщения и неочaкваните сценарни решения на живота. След 17ч. продължаваме със специалните интервюта с актьорите Христо Шопов и..

обновено на 03.02.19 в 11:09

Писателят Димитър Гачев и актьорът Петър Тосков - на гости в "Клуб неделя"

 "Клуб неделя" започваме в 16 ч.,  посрещайки  писателя Димитър Гачев , за да чуем неговия  ексклузивен и пристрастен  разказ за  непрежалимия му  приятел - големия  поет  Гриша Трифонов. За писането и музиката, таланта, трънливите житейски пътеки и  следите в литературата. В 17 ч. един от най- обичаните пловдивски актьори- Петър Тосков  ще донесе в..

обновено на 27.01.19 в 11:05

"Ден след ден" проблеми и приключения

Над 2000 езерни раци, уловени от бракониери, са разкрити при поредна нощна проверка на язовир „Батак“. Нарушенията са системни и продължават, а бракониерите рецидивисти имали и тайна вила в района. За поредната акция и мерките срещу бракониерския риболов ще говорим със Стоян Любомиров , инспектор от ИАРА-Падаржик. Само преди месец бракониери го..

публикувано на 08.06.18 в 14:55

Дебютанти и ветерани "Точно днес"

Дебютантите в парламента от Пловдив и от областта - Александър Сиди от Обединените патриоти и Веска Ненчева от БСП - пресрещаме ги на път за последните им участия  в работата на общинските съвети на Пловдив и на Карлово и малко преди като депутати да прекрачат прага на Народното събрание.  темите ветерани - като цената на газа и последиците от..

публикувано на 29.03.17 в 18:24

Откриха ремонтирания път Юндола – Разлог

Над 100 километра рехабилитирани участъци по програма "Транзитни пътища" бяха открити днес в областите Благоевград и Пазарджик. Официалната церемония се проведе на пътя Юндола- Разлог при разклона за село Баня в присъствието на премиера Бойко Борисов,  министър Лиляна Павлова, инж. Лазара Лазаров от Пътната агенция. Министър-председателят..

обновено на 13.12.15 в 15:26