Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вестниците в Пловдив на 28 февруари 2014 година

В днешния последен ден на февруари в редакцията пристигна само един пловдивски вестник – „Марица”. Във водещото си заглавие от първа страница всекидневникът ексклузивно съобщава „Моника маха министър Греков”. От публикацията става ясно, че е цитиран лидерът на РЗС Яне Янев. Пред „Марица” той заявил, че Моника Станишева подготвя първите рокади в кабинета на Пламен Орешарски и скоро нейна жертва ще е аграрният министър Димитър Греков. Обяснено е още, че Янев се позовавал на свои къртици във властта. Лидерът на РЗС уточнява, че преки изпълнители на заговора срещу проф. Греков били директорът на Държавен фонд „Земеделие” Мирослав Николов и заместничката му Виолета Александрова. Те направили тайни записи на пловдивския министър, за да го държат с компромати и да си осигурят индулгенция пред сегашната власт. „Семейството”, както ги нарича Янев, говорело, че Греков е пътник. Дори се споменава, че на негово място щял да бъде Джевдет Чакъров, проф. Пламен Моллов или Бюрхан Абазов. Семейството е покровителстнаво от Моника Станишева, категоричен е Яне Янев. „Марица” пише, че той е разкрил още, че през март на проверка в България пристигат 14 души от Европейската комисия от Главна дирекция „Земеделие” и ОЛАФ. „За да дойде такъв огромен екип от Брюксел, значи нещата са много сериозни. Има опасност да се отнеме акредитацията на ДФ „Земеделие” – разплащателна агенция. Ако това стане, България ще загуби около 15 милиарда лева за програмния период до 2020 година, предупреждава лидерът на РЗС.

„Скок в цената на тока веднага”- това искане на EVN извежда в заглавие „Марица”, уточнявайки, че дружеството настоява официално цената на тока да се вдигне със 7,9 на сто от юли тази година. Ако Държавната комисия за енергийно и водно регулиране приеме предложението, дневната тарифа ще се увеличи със 7,6 на сто, което означава, че от 15 стотинки на киловатчас без ДДС ще стане 16 също без ДДС и 19 стотинки с този данък. Нощната ще скочи с 14,7 процента – от 0, 086 на 0, 099 лева без ДДС или бли5зо 11 ститинки с ДДС. „Марица” цитира и обяснението на австрийската компания, че предложенията отразяват необходимите разходи за качествената работа на електроразпределителната система в Югоизточна България. Целта била да се преодолеят несъответствията, причинени от последните ценови решения на ДКЕВР.

„Ровят за поръчител срещу Райфъла” - четем на днешната криминална страница на „Марица”. Вестникът обяснява, че рекетьорите, подготвяли капан за Атанас Червенков, са се оказали дребни кокошкари. С похищението срещу Райфъра бандитите се надявали да скочат директно в луксозния живот на ъндърграунда. Разследващите не изключват възможността пропадналото похищение да е било поръчка. В публикацията се обяснява, че 22-годишният Живко Гайдаров от Гълъбово и 26-годишният Ангел Малинин от Костенец от години едва свързвали двата края. Преживявали от дребни кражби, но решили да сложат край на мизерията с един удар. Раказвайки подробно за подготовката на отвличането „Марица” уточнява, че неуспелите похитители са се явили в съдебната зала без адвокати, в залата не е имало нито един техен роднина, а защитата им е била поета от служебни адвокати. Вестникът цитира прокурор Христо Анчев, който казва, че се работи по различни версии, но засега няма данни за поръчител на престъплението. Магистратите постановиха постоянен арест за Гайдаров и Малинин – се добавя в публикацията.
Още от категорията

Актьорът Стефан Попов на гости в "Клуб Неделя"

В 16ч. "Клуб неделя" започва със скъп гост. Емблематичният актьор от пловдивския драматичен театър- Стефан Попов ще разкаже за десетилетния си живот с магията на Мелпомена, споделената си любов с публиката, своите кино-превъплъщения и неочaкваните сценарни решения на живота. След 17ч. продължаваме със специалните интервюта с актьорите Христо Шопов и..

обновено на 03.02.19 в 11:09

Писателят Димитър Гачев и актьорът Петър Тосков - на гости в "Клуб неделя"

 "Клуб неделя" започваме в 16 ч.,  посрещайки  писателя Димитър Гачев , за да чуем неговия  ексклузивен и пристрастен  разказ за  непрежалимия му  приятел - големия  поет  Гриша Трифонов. За писането и музиката, таланта, трънливите житейски пътеки и  следите в литературата. В 17 ч. един от най- обичаните пловдивски актьори- Петър Тосков  ще донесе в..

обновено на 27.01.19 в 11:05

"Ден след ден" проблеми и приключения

Над 2000 езерни раци, уловени от бракониери, са разкрити при поредна нощна проверка на язовир „Батак“. Нарушенията са системни и продължават, а бракониерите рецидивисти имали и тайна вила в района. За поредната акция и мерките срещу бракониерския риболов ще говорим със Стоян Любомиров , инспектор от ИАРА-Падаржик. Само преди месец бракониери го..

публикувано на 08.06.18 в 14:55

Дебютанти и ветерани "Точно днес"

Дебютантите в парламента от Пловдив и от областта - Александър Сиди от Обединените патриоти и Веска Ненчева от БСП - пресрещаме ги на път за последните им участия  в работата на общинските съвети на Пловдив и на Карлово и малко преди като депутати да прекрачат прага на Народното събрание.  темите ветерани - като цената на газа и последиците от..

публикувано на 29.03.17 в 18:24

Откриха ремонтирания път Юндола – Разлог

Над 100 километра рехабилитирани участъци по програма "Транзитни пътища" бяха открити днес в областите Благоевград и Пазарджик. Официалната церемония се проведе на пътя Юндола- Разлог при разклона за село Баня в присъствието на премиера Бойко Борисов,  министър Лиляна Павлова, инж. Лазара Лазаров от Пътната агенция. Министър-председателят..

обновено на 13.12.15 в 15:26