Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вестниците в Пловдив на 6 март 2014 година

Криминален инцидент ни посреща на първите страници на двата пловдивски вестника – Пребиха изгонения от ГЕРБ Кулин, четем в Марица, подобен е акцентът и в Твоят ден. Става въпрос за изключеният от ГЕРБ общински съветник от община Родопи Атанас Кулин, който е бил нападнат и бит вчера сутринта. В края на февруари с неговия глас и на колегата му Йордан Божков от Новото време в Общинския съвет на Родопи бе извършен преврат и бе сменен председателя Георги Ташев, припомня Марица. Според пострадалия нападателят му е крещял да подаде оставка от местния парламент.

Още от първата страница на Марица – Запорираха дядо Вазов в Сопот. Бирник превзе родното място на патриарха на българската литература. Съдия-изпълнител е описал цялото имущество на община Сопот заради дълг към частна фирма от 3.4 млн. лв. Под запор са паметниците в града, включително и този на Иван Вазов, разказва Марица. Натрупаните дългове са от неплатена работа при изграждането на модерната пречиствателна станция на Сопот, четем в изданието.

Чинари по улиците на Пловдив вместо палми, разказва още във водещ материал Марица. Палмите, разбунили духовете сред озеленители и ботаници, не са включени в списъка за доставки на нова растителност за 2014 година. Вместо тях общината ще купи чинари, липа, явор, черен дъб, туя, кипарис и още 20-тина типични за Пловдив дървета, пояснява вестникът.

Един месец след първата копка подлез „Модър – Царевец” в застой, съобщава Марица. Въпреки помпозната церемония по старта на новото съоръжение, което ще свърже директно пловдивските райони Южен и Западен, репортен на Марица вчера около обед не е открил нито един работник или следа от строителни работи около прелеза на ул. Царевец. Изданието припомня, че работата по съоръжението трябва да приключи в края на 2015 година.

И нещо любопитно от притурката на Труд и 24 часа – Твоят ден – Учени отгледаха трева – климатик за слънчеви панели. Тревно покритие, което се засява под фотоволтаици и служи за охлаждането им, създадоха учени от Института по футуристични култури в Плевен. Технолотията за получаването на насаждението бе отличена на конкурса за иновации на международното селскостопанско изложение Агра в Пловдив, пояснява Тваят ден.
Още от категорията

Актьорът Стефан Попов на гости в "Клуб Неделя"

В 16ч. "Клуб неделя" започва със скъп гост. Емблематичният актьор от пловдивския драматичен театър- Стефан Попов ще разкаже за десетилетния си живот с магията на Мелпомена, споделената си любов с публиката, своите кино-превъплъщения и неочaкваните сценарни решения на живота. След 17ч. продължаваме със специалните интервюта с актьорите Христо Шопов и..

обновено на 03.02.19 в 11:09

Писателят Димитър Гачев и актьорът Петър Тосков - на гости в "Клуб неделя"

 "Клуб неделя" започваме в 16 ч.,  посрещайки  писателя Димитър Гачев , за да чуем неговия  ексклузивен и пристрастен  разказ за  непрежалимия му  приятел - големия  поет  Гриша Трифонов. За писането и музиката, таланта, трънливите житейски пътеки и  следите в литературата. В 17 ч. един от най- обичаните пловдивски актьори- Петър Тосков  ще донесе в..

обновено на 27.01.19 в 11:05

"Ден след ден" проблеми и приключения

Над 2000 езерни раци, уловени от бракониери, са разкрити при поредна нощна проверка на язовир „Батак“. Нарушенията са системни и продължават, а бракониерите рецидивисти имали и тайна вила в района. За поредната акция и мерките срещу бракониерския риболов ще говорим със Стоян Любомиров , инспектор от ИАРА-Падаржик. Само преди месец бракониери го..

публикувано на 08.06.18 в 14:55

Дебютанти и ветерани "Точно днес"

Дебютантите в парламента от Пловдив и от областта - Александър Сиди от Обединените патриоти и Веска Ненчева от БСП - пресрещаме ги на път за последните им участия  в работата на общинските съвети на Пловдив и на Карлово и малко преди като депутати да прекрачат прага на Народното събрание.  темите ветерани - като цената на газа и последиците от..

публикувано на 29.03.17 в 18:24

Откриха ремонтирания път Юндола – Разлог

Над 100 километра рехабилитирани участъци по програма "Транзитни пътища" бяха открити днес в областите Благоевград и Пазарджик. Официалната церемония се проведе на пътя Юндола- Разлог при разклона за село Баня в присъствието на премиера Бойко Борисов,  министър Лиляна Павлова, инж. Лазара Лазаров от Пътната агенция. Министър-председателят..

обновено на 13.12.15 в 15:26