Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вестниците в Пловдив на 25 март

Общинарите в Пловдив взеха 284 000 лева представителни е водещата тема за регионалната притурка на вестниците „Труд” и „24 часа” – „Твоят ден”. Изданието пояснява, че парите са изхарчени за представителни разходи през изминалата година, като с последното увеличение общинските съветници си докарват по 1200 лева на месец. Отделно за заплати са похарчени 96 000 лева от градската хазна. „Твоят ден” обяснява, че всеки един от 51 съветници без председателя има право на 640 лева разходи месечно за покриване на пътни, приемни, телефон и консултации. Те се осребряват срещу фактури. Повечето от общинарите се възползват от законовото право на тези пари. Вестник „Марица” представя същата тема със заглавието „Съветниците изхарчиха пари за две улици”.

Изданието информира за нов протест срещу абонамента в пловдивските забавачки. Писмо срещу новите правила за заплащане на такси в детските градини и ясли в Пловдив са внесли при омбудсмана Димитър Атанасов 236 родители. Наредбата, одобрена от общинския съвет, влезе в сила от 1 март и предизвика негодуване сред младите семейства с малки деца. Ако детето не ходи на градина или ясли, трябва да плати 20 лева на месец, това е абсурден абонамент, твърди пред вестника една от разгневените майки. Тя напомня, че през миналата година съдът е отменил незаконната такса – абонамент. Въпреки това кметът я наложи под ново име. Сега тя е посочена в наредбата като „постоянна част, независеща от посещаемостта на децата”. Месечната издръжка на едно дете в детски градини е около 350 лева, но родителите плащат само 50. Това заявява ресорният заместник-кмет Стефан Стоянов по повод недоволството на родителите. Стоянов обяснява пред „Марица”, че дори и тогава, когато едно дете не посещава забавачката, се правят разходи – за персонал, ток, вода, поддръжка на сградата. Според него във всички големи градове в България има такса при непосещение на детски градини и ясли.

Пловдив става меката на китайските инвестиции – това е заглавието на големия репортаж на „Марица” от мащабния българо-китайски бизнес форум, който започна вчера под тепетата. На първа страница вестникът помества голяма снимка от събитието, като коментира, че добрите намерения бяха скрепени с договор за побратимяване на Пловдив с 16-милионния мегаполис Шънджън.

Моника 2 – 26-годишна върти милиони за пиар. Мария Христова получи 193 057 лева за реклама на Транспортния проект в Пловдив, информира с отпратка от челната си страница „Марица”. Изданието припомня, че проектът е на стойност над 44 милиона лева, а за публичност и популяризиране е заделена внушителната сума от 193 000 лева. Пиарът е възложен на фирма „Съни Сити ЕООД”, регистрирана в Търговище. Вестникът разказва, че според Дакси фирмата се управлява от 26-годишната Мария Христова, която участва в още 4 търговски дружества, с които върти милиони от обществени поръчки за пиар. Младата дама е завъртяла проекти в над 10 общини.
Още от категорията

Актьорът Стефан Попов на гости в "Клуб Неделя"

В 16ч. "Клуб неделя" започва със скъп гост. Емблематичният актьор от пловдивския драматичен театър- Стефан Попов ще разкаже за десетилетния си живот с магията на Мелпомена, споделената си любов с публиката, своите кино-превъплъщения и неочaкваните сценарни решения на живота. След 17ч. продължаваме със специалните интервюта с актьорите Христо Шопов и..

обновено на 03.02.19 в 11:09

Писателят Димитър Гачев и актьорът Петър Тосков - на гости в "Клуб неделя"

 "Клуб неделя" започваме в 16 ч.,  посрещайки  писателя Димитър Гачев , за да чуем неговия  ексклузивен и пристрастен  разказ за  непрежалимия му  приятел - големия  поет  Гриша Трифонов. За писането и музиката, таланта, трънливите житейски пътеки и  следите в литературата. В 17 ч. един от най- обичаните пловдивски актьори- Петър Тосков  ще донесе в..

обновено на 27.01.19 в 11:05

"Ден след ден" проблеми и приключения

Над 2000 езерни раци, уловени от бракониери, са разкрити при поредна нощна проверка на язовир „Батак“. Нарушенията са системни и продължават, а бракониерите рецидивисти имали и тайна вила в района. За поредната акция и мерките срещу бракониерския риболов ще говорим със Стоян Любомиров , инспектор от ИАРА-Падаржик. Само преди месец бракониери го..

публикувано на 08.06.18 в 14:55

Дебютанти и ветерани "Точно днес"

Дебютантите в парламента от Пловдив и от областта - Александър Сиди от Обединените патриоти и Веска Ненчева от БСП - пресрещаме ги на път за последните им участия  в работата на общинските съвети на Пловдив и на Карлово и малко преди като депутати да прекрачат прага на Народното събрание.  темите ветерани - като цената на газа и последиците от..

публикувано на 29.03.17 в 18:24

Откриха ремонтирания път Юндола – Разлог

Над 100 километра рехабилитирани участъци по програма "Транзитни пътища" бяха открити днес в областите Благоевград и Пазарджик. Официалната церемония се проведе на пътя Юндола- Разлог при разклона за село Баня в присъствието на премиера Бойко Борисов,  министър Лиляна Павлова, инж. Лазара Лазаров от Пътната агенция. Министър-председателят..

обновено на 13.12.15 в 15:26