Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вестниците в Пловдив на 26 март

С крими заглавие от първа страница ни посреща Марица – Мокра поръчка за таксиметров бос. Пловдивски бизнесмен се размина на косъм от смъртта, след като вчера в първите часове на деня е бил напнаднат от двама маскирани мъже, въоръжени с ножове и метални палки, разказва вестникът. Наемниците са причакали Радослав Керанов пред дома му на бул. „Източен” и се опитали да го ликвидират. Предприемачът, който обаче е бивш боксьор, оказал яросна съпротива, успял да събори двамата на земята, а в схватката ранил единия с нож. Минути след като наемниците изчезнали, на място пристигнали няколко полицейски патрула, тъй като съсед се е обадил на 112, четем подробностите за екшъна в Марица.

Над 3200 подписа са събрани за отрицателно време в защита на маршрутките в Пловдив, съобщава изданието. Пътниците са разтревожени, че договорът за обслужването на 10-те линии изтича и в община Пловдив се обсъжда вариантът за съкращаване на маршрутките. Не сме правили подобни изявления, казва пред Марица ресорния зам.кмет Александър Държиков, който научил за подписката от репортера на вестника.

С 500 милиона разкрасяват Пловдив, е водещата тема в Твоят ден. Парите ще бъдат вложени през следващите три години по проекти за облагородяване на града, пояснява изданието. Предвижда се възстановяването на 14-метровата средновековна кула на знаковото за Пловдив Небет тепе, уточнява Твоят ден.

Отново към Марица – ВиК аварии блокират трафика в центъра. Пак къртят нов асфалт заради стари водопроводи. Вестникът разказва за това как стар водопровод се е пробил за втори път в рамките на няколко дни по бул. „Цар Борис Трети” Обединител вчера преди обед. Това наложило разбиването на асфалтовата покривка, положена през 2012 година, като тогава не са сменени тръбите на ВиК с аргумент, че няма проблем, четем в Марица.

В изданието намираме и репортаж за Античната базилика пред католическата катедрала Св. Лудвиг. На разграден двор без стопанин прилича националният паметник на културата в началото на бул. „Княгина Мария Луиза”, посочва вестникът и разказва как промените в собствеността са изгонили инвеститор, представил проект за експонирането на антиките и облагородяването на терена.

В Марица намираме и репортаж за готвен протест от жителите на пловдивското село Болярина. Те зеплашват да легнат пред камионите и да блокират движението по магистралата, ако в селото бъде отворена кариера за добив на варовици, каквито инвестиционни намерения има пловдивска фирма.
Още от категорията

Актьорът Стефан Попов на гости в "Клуб Неделя"

В 16ч. "Клуб неделя" започва със скъп гост. Емблематичният актьор от пловдивския драматичен театър- Стефан Попов ще разкаже за десетилетния си живот с магията на Мелпомена, споделената си любов с публиката, своите кино-превъплъщения и неочaкваните сценарни решения на живота. След 17ч. продължаваме със специалните интервюта с актьорите Христо Шопов и..

обновено на 03.02.19 в 11:09

Писателят Димитър Гачев и актьорът Петър Тосков - на гости в "Клуб неделя"

 "Клуб неделя" започваме в 16 ч.,  посрещайки  писателя Димитър Гачев , за да чуем неговия  ексклузивен и пристрастен  разказ за  непрежалимия му  приятел - големия  поет  Гриша Трифонов. За писането и музиката, таланта, трънливите житейски пътеки и  следите в литературата. В 17 ч. един от най- обичаните пловдивски актьори- Петър Тосков  ще донесе в..

обновено на 27.01.19 в 11:05

"Ден след ден" проблеми и приключения

Над 2000 езерни раци, уловени от бракониери, са разкрити при поредна нощна проверка на язовир „Батак“. Нарушенията са системни и продължават, а бракониерите рецидивисти имали и тайна вила в района. За поредната акция и мерките срещу бракониерския риболов ще говорим със Стоян Любомиров , инспектор от ИАРА-Падаржик. Само преди месец бракониери го..

публикувано на 08.06.18 в 14:55

Дебютанти и ветерани "Точно днес"

Дебютантите в парламента от Пловдив и от областта - Александър Сиди от Обединените патриоти и Веска Ненчева от БСП - пресрещаме ги на път за последните им участия  в работата на общинските съвети на Пловдив и на Карлово и малко преди като депутати да прекрачат прага на Народното събрание.  темите ветерани - като цената на газа и последиците от..

публикувано на 29.03.17 в 18:24

Откриха ремонтирания път Юндола – Разлог

Над 100 километра рехабилитирани участъци по програма "Транзитни пътища" бяха открити днес в областите Благоевград и Пазарджик. Официалната церемония се проведе на пътя Юндола- Разлог при разклона за село Баня в присъствието на премиера Бойко Борисов,  министър Лиляна Павлова, инж. Лазара Лазаров от Пътната агенция. Министър-председателят..

обновено на 13.12.15 в 15:26