Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вестниците в Пловдив на 28 март 2014 година

„Държавата ни отряза и 30-милионния заем” – излиза с едро челно заглавие в. Марица. Министърът на финансите Петър Чобанов попари за пореден път проектите на Пловдив. Финансирането на спортната зала Колодрум е препратено в бъдещето, когато се изясни сумата, която общината търси от държавата, описва вестника част от резултатите от вчерашното посещение в Пловдив на финансист №1. През октомври в министерството са получени данни, че за проекта са нужни 12 милиона лева, след това сумата набъбна на 17 милиона и вече аз самият не мога да разбера колко струва залата, казва финансовият министър. Наясно съм, че обектът е важен, но ще пристъпим към конкретика когато разбера за колко пари става дума, лаконично казва на среща с бизнеса под тепетата Петър Чобанов. Неговата визита обаче бе пропусната от кмета Иван Тотев, който иначе често се оплаква, че няма добра комуникация с него, вметва Марица. 30-милионния заем за който общината чака последната дума на министъра от есента също отива във фризера. С този кредит от ЕБВР градската управа възнамеряваше да ремонтира четири възлови пловдивски булеварда. По думите на министъра държавата трябва да бъде сигурна, че обслужването на поредния заем няма да натовари с нови данъци пловдивчани, тъй като с него общината достига тавана на допустимата задлъжнялост.

През 2013 г. рекетът е скочил тройно, а измамите двойно – така анализира в. Марица официалните данни от годишния отчет за дейността на ОД на МВР в Пловдив. През миналата година в региона са регистрирани близо 8500 престъпления, с над 150 повече от предходната, като всяко второ е кражба. Увеличението от 2 процента са определя от дирекцията като „незначително”. Иначе, по криминален коефициент (брой престъпления на 100 000 души) Пловдивска област е на 17 масто в страната от общо 28 дирекции.

Проф. Иван Добчев спечели награда "Икар" за режисурата на спектакъла "Възвишение" на Пловдивския драматичен театър. Приз за музиката към спектакъла "Дисни трилър" на Драмата взе и Петър Дундаков. Екипът на Драмата се бореше за признанието на професионалната гилдия в цели шест категории и бе единствената извънстолична трупа с толкова много номинации - за дебюта на Красимир Василев и режисурата на Иван Добчев във "Възвишение", за музика, майсторско техническо изпълнение и сценография на "Дисни трилър" и за драматургичен текст на "Глас" на Елена Алексиева. Награденият режисьор на култовия спектакъл Иван Добчев, който не успя да присъства на награждаването казва - "дължа всичко това на опожарения пловдивски театър, за чието возкресение и возвисение давам тази награда".
Още от категорията

Актьорът Стефан Попов на гости в "Клуб Неделя"

В 16ч. "Клуб неделя" започва със скъп гост. Емблематичният актьор от пловдивския драматичен театър- Стефан Попов ще разкаже за десетилетния си живот с магията на Мелпомена, споделената си любов с публиката, своите кино-превъплъщения и неочaкваните сценарни решения на живота. След 17ч. продължаваме със специалните интервюта с актьорите Христо Шопов и..

обновено на 03.02.19 в 11:09

Писателят Димитър Гачев и актьорът Петър Тосков - на гости в "Клуб неделя"

 "Клуб неделя" започваме в 16 ч.,  посрещайки  писателя Димитър Гачев , за да чуем неговия  ексклузивен и пристрастен  разказ за  непрежалимия му  приятел - големия  поет  Гриша Трифонов. За писането и музиката, таланта, трънливите житейски пътеки и  следите в литературата. В 17 ч. един от най- обичаните пловдивски актьори- Петър Тосков  ще донесе в..

обновено на 27.01.19 в 11:05

"Ден след ден" проблеми и приключения

Над 2000 езерни раци, уловени от бракониери, са разкрити при поредна нощна проверка на язовир „Батак“. Нарушенията са системни и продължават, а бракониерите рецидивисти имали и тайна вила в района. За поредната акция и мерките срещу бракониерския риболов ще говорим със Стоян Любомиров , инспектор от ИАРА-Падаржик. Само преди месец бракониери го..

публикувано на 08.06.18 в 14:55

Дебютанти и ветерани "Точно днес"

Дебютантите в парламента от Пловдив и от областта - Александър Сиди от Обединените патриоти и Веска Ненчева от БСП - пресрещаме ги на път за последните им участия  в работата на общинските съвети на Пловдив и на Карлово и малко преди като депутати да прекрачат прага на Народното събрание.  темите ветерани - като цената на газа и последиците от..

публикувано на 29.03.17 в 18:24

Откриха ремонтирания път Юндола – Разлог

Над 100 километра рехабилитирани участъци по програма "Транзитни пътища" бяха открити днес в областите Благоевград и Пазарджик. Официалната церемония се проведе на пътя Юндола- Разлог при разклона за село Баня в присъствието на премиера Бойко Борисов,  министър Лиляна Павлова, инж. Лазара Лазаров от Пътната агенция. Министър-председателят..

обновено на 13.12.15 в 15:26