Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Маргарита Попова се среща с "будни" ученици в Пловдив

Вицепрезидентът Маргарита Попова пристига довечера в Пловдив, за да се срещне с ученици от 17 училища на Пловдив и Пазарджик, победители в проекта „Народните будители и аз”. В него се включиха повече от 16 000 ученици от 101 училища в областите Пловдив и Пазарджик.

Резултатите от третия етап на проекта ще бъдат представени от 19 ч. в хотел „Тримонциум”. Очаква се да присъстват още просветният министър Анелия Клисарова и председателят на парламентарната комисия по образование Ваня Добрева.

20 000 тома книги ще бъдат дарени от пет български издателства за школските библиотеки на 101 училища, участвали в третото издание на проекта „Народните будители и аз”. Проектът се реализира със съдействието на Ротари клуб Пловдив-Пълдин, Ротари клуб Пловдив, Ротари клуб Пловдив-Филипопол и Зонта клуб в Пловдив.
Още от категорията

Шефът на пловдивската полиция става главен секретар на МВР

Правителството реши да предложи старши комисар Петър Тодоров за нов главен секретар на МВР. Решението е било взето на закрито заседание на Министерски съвет. Тодоров наследи излезлия в бащинство Йордан Рогачев на поста директор на ОД на МВР в Пловдив. Петър Тодоров вече е титуляр на поста директор на ОД на МВР-Пловдив Очаква се да бъде издаден указ..

обновено на 04.08.21 в 21:41

Спасиха Старосел, 6 къщи изгоряха, но огънят бе прогонен

Продължава гасенето на пожара над хисарското село Старосел, където огнената стихия унищожи шест къщи, а хората там бяха евакуирани.   Вече няма опасност пламъците да настъпят повече.  Селото е спасено, категорични са пожарникарите.  В момента те, подкрепени от  доброволци и военнослужещи се борят с пламъците в гората край селището...

обновено на 04.08.21 в 21:41

Голям пожар избухна край Старосел, изгоряха 6 къщи, евакуират хората

Шест къщи са изгорели при големия пожар, който  избухна този следобед край хисарското село Старосел.  Горят сухи треви около цялото село,  пламнала е и близката борова гора, съобщи главен инспектор Димитър Бришимов от Пожарната в Пловдив. Екипаж от 24-а авиационна база Крумово с вертолет „Кугар“ се..

обновено на 04.08.21 в 20:18

Военни и днес помагат в гасенето на пожара над Розино

И днес военнослужещи участват в гасенето на пожара в Стара планина над карловското село Розино . 28 военнослужещи и 4 броя специализирана техника от формированието за овладяване и преодоляване на последствията при бедствия на 61-а Стрямска механизирана бригада от 05.00 ч. тази сутрин оказват помощ на пожарните служби в гасенето на огъня...

обновено на 04.08.21 в 16:29
Първата дискусия за Здравната стратегия се проведе в залата на Общинския съвет на Пловдив

Здравен фонд, хоспис и болница за долекуване в Пловдив до 2030 г.

Община Пловдив представи публично своята Здравна стратегия за периода до 2030-та година. Документът е един от първите по рода си в страната, не само в нашия град.  Стратегията бе представена от шефа на общинската дирекция „Здравеопазване“ д-р Калин Калинов.  На първата работна среща мнения споделиха експерти, специалисти, представители на..

публикувано на 04.08.21 в 15:25