Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надзирателите готвят протест на 9.ХI, министър Златанова им обеща диалог

На 9-ти ноември надзирателите и служителите в затворите в България излизат на национален протест пред министерството на правосъдието. Решението бе взето на проведено от тях днес общо синдикално събрание в Пловдив.

Представители на над 2000 надзиратели и служители в затворническата администрация определиха точната дата на протестните си действия, след като, по думите им, всички други средства за комуникация с принципала – правосъдното министерство – са изчерпани.

Те настояват за изравняване на заплатите им с тези на колегите им от полиция, пожарна и останалите от „сектора сигурност”, заяви пред Радио Пловдив председателят на синдикалната организация Иван Петров.

До крайната мярка надзирателите стигат, след като за пореден път са станали жертва на лъжливи обещания, включително и от новото правителство и продължаващите абсурди, разказа синдикалният лидер. Структурата на профсъюза обхваща почти всички надзиратели в затворите в цялата страна, които са малко над 2 000 души.

Престъпността в държавата е нараства неудържимо, докато на ролята на надзирателите се отделя все по-малко внимание, което е недопустимо, споделиха събралите се служители от затворническата администрация от цялата страна.

Близко сме до сключването на споразумение със Синдиката на служителите на затворите, така че техните искания частично ще бъдат удовлетворени – заяви в Пловдив правосъдният министър Зинаида Златанова.

Позициите на недоволните служители на затворите и министър Зинаида Златанова чуйте в звуковия файл:
{audio}
Още от категорията

Бетонният мост отиде в историята

Предсрочно започна демонтажът на Бетонния мост в Пловдив. Началото бе обявено за тази сутрин, но дейностите стартираха още в късния следобед в петък.  Премахнато е съоръжението в средната му част, в зоната на ЖП линиите, след което ще се изгради нова конструкция, с около метър и половина по-висока.   Разрушителните дейности ще продължат три..

публикувано на 29.06.24 в 08:16

Отново протест срещу частен паркинг на Пещерско шосе

Жители на пловдивския район „Западен“ за втори път излизат на протест тази вечер срещу изграждането на паркинг на общинския терен пред болница „Пълмед“.  По-рано днес предложението да се прекрати договорът за наем на имота между общината и фирмата, собственик на лечебното заведение, внесено в Общинския съвет от районния кмет Тони Стойчева,..

обновено на 28.06.24 в 17:28

Бутат Бетонния мост още тази вечер

Днес следобед започва  демонтажът на Бетонния мост. Това съобщи ръководителят на проекта от страна на изпълнителя за Радио Пловдив. По проект ще се премахне съоръжението в средната му част, в зоната на ЖП линиите, след което ще се изгради нова конструкция, с около метър и половина по-висока.  Разрушителните дейности ще продължат три денонощия без..

обновено на 28.06.24 в 17:27

От 3 юли затварят част от Гребния канал в Пловдив

От 3 юли започва затваряне на пространствата на Гребния канал с ограждения, като отворени ще бъдат само проходите и подстъпите към Гребния канал. Това се налага във връзка с провеждането на предстоящите две Световни първенства по кану-каяк – за ветерани от 12 до 14 юли, и за юноши и младежи от 17 до 21 юли. От 6 часа на 10 юли до 20 часа на 21..

обновено на 28.06.24 в 17:26

Хванаха десетки пияни и дрогирани шофьори за две седмици в Пловдивско

Хиляди нарушители, десетки пияни и дрогирани шофьори заловиха екипите на „Пътна полиция“ и тринадесетте районни управления  на територията на Пловдив и региона  в рамките на продължилите две седмици стриктни проверки по пътищата.   В периода от 14 до 27 юли са проверени почти 20 500 автомобили и над 17 200 души. Засечени са близо 11 400..

обновено на 28.06.24 в 16:59