Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Община Пловдив спечели 2.2 млн лева за изграждането на Младежки център

Министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова връчи на заместник-кмета на Пловдив по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков договор за изграждането на Младежки център в града под тепетата. Спечеленият от общината проект е на стойност 2 243 320.31 лева и се финансира от Програмата „Деца и младежи в риск“, Компонент 1 – Грижа за младежи в риск, по Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.

Общата цел на проекта е изграждането на съвременен Младежки център, който да предоставя следните услуги за младите хора в Пловдив и най-вече на младежите в риск и неравностойно положение, като организиране и участие в младежки обмени; участие в неформални обучения – гражданско образование, изграждане на социални умения, младежко лидерство и други; създаване на програми за реинтеграция на младежи, отпадащи от училище;

Основна целева група са децата и младежите от местните общности на възраст между 15 и 29 години; децата и младежите в риск, особено представители на социално слабите, от семейства с нисък доход, с девиантно поведение; извършващи противообществени и престъпни действия; настанени в социални институции; децата и младежите в риск от етническите малцинства.
Още от категорията

Поставят "втората игла" и на медиците в Смолян

Днес и утре ще бъде поставена втората доза от ваксината на Пфайзер-Бионтех на първите 25 медици от болничната и доболничната помощ в Смолян, ваксинирани в края на миналия декември. Това съобщиха от РЗИ Смолян.  От началото на имунизационната кампания в региона са ваксинирани 201 души, по данни на Единния информационен портал.  Припомням, че в него..

публикувано на 18.01.21 в 13:12

Отпускат 470 000 лева за укрепване на свлачището в Дряново

470 хиляди лева ще струва укрепването на двете скални свлачища в село Дряново до Лъки, стана ясно при инспекцията на премиера Бойко Борисов в селото.  Още днес следобед на извънредно заседание на Комисията за бедствия и аварии ще бъдат отпуснати средства за Дряново и други пострадали от наводненията населени места.  Първоначалните изчисления..

публикувано на 18.01.21 в 12:20

Арестуваха фалшификатори на документи

Тежко криминално престъпление, свързано с изработване на фалшиви документи, разкри полицията в Пловдив.  По първоначална информация става дума за паспорти на граждани от държави извън Европейския съюз.  Повече данни ще бъдат оповестени на съвместен брифинг с прокуратурата и отдел „Вътрешна сигурност“ на МВР.

публикувано на 18.01.21 в 12:18

Замръзна водата от единствената водоноска в Брестовица

Водата в единствената водоноска в село Брестовица е замръзнала тази нощ, съобщиха жители на селото.  "Намираме се в хуманитарна криза, в която хората нямат достъп до никаква вода, освен, ако не си купят", споделиха тази сутрин жители.  Дори и за не е замръзнала единствената водоноска не позволява хората от високите части на селото да се снабдяват..

публикувано на 18.01.21 в 11:47

Пловдив получи още 3 510 дози от ваксината на Пфайзер - Бионтех

Пристигнаха новите дози ваксини на Пфайзер и Бионтех за Пловдив. Флаконите са 585, по 6 дози във флакон, общо 3510 дози. Разделени са на две, едната част за реимунизация, а останалите са за нови ваксинации. Втора ваксина ще бъде поставена на  1755 души, съобщи  за Радио Пловдив д-р Аргир Аргиров, заместник-директор на РЗИ-Пловдив.  В края на миналата..

публикувано на 18.01.21 в 11:42