Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общината контраатакува Батаклиев с иск за 1 230 000 лева

Собственикът на фирма "Градски транспорт" Ангел Батаклиев загуби на последна инстанция дело срещу Община Пловдив в размер на 300 хиляди лева, съобщи за Радио Пловдив шефът на дирекция "Правна" Илиян Иванов. Става въпрос за частичен иск от общо 10 милиона лева. По думите на Иванов, по този начин се елиминира възможността Батаклиев да съди градската институция за обезщетение по цялата сума на иска от 10 милиона лева.  

Припомням, че на предишните две инстанции-Апелативен и Окръжен съд-Пловдив делото беше спечелено от Община Пловдив. Искът беше заведен чрез фирма "Транс сити", с която Батаклиев приватизира преди години "Градски транспорт. Претенциите на ексчервения общински съветник бяха, че не е знаел за окаяното състояние, в което се намирала фирмата, която купува, установена е липса на около 46 автобуса, а състоянието на контактна тролейбусна мрежа е лошо.  

На 20 май, 2013 година Окръжен съд Пловдив обяви в неплатежоспособност фирма "Градски транспорт" АД и откри производство по несъстоятелност. Последва поредния "спасителен" ход от страна на Батаклиев.  Фирма "Транс сити ", изпълнителен директор на която фирма е самият той, формира задължения към" Градски транспорт "АД с мажоритарен собственик Ангел Батаклиев в размер на над 6 млн.лв и се нареди на второ място като кредитор след НАП.  

Предстои обявяването в несъстоятелност и на " Транс сити ", каза още Илиян Иванов. Като част от списъка с кредитори на дружеството, Община Пловдив ще претендира за 1 милион и 230 хиляди лева, която сума фирмата дължи на градската институция, уточни той.










Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Стартират поръчките за новите сгради на три училища в Пловдив

Обществените поръчки за строителството на новите сгради на Математическата гимназия, СУ "Патриарх Евтимий" и ОУ "Княз Александър Първи", за които Община Пловдив спечели финансиране от МОН, ще бъдат обявени до десет дни. С изграждането им ще бъдат решени много наболели и стари проблеми на града, това заяви ресорният заместник-кмет Владимир Темелков...

обновено на 25.07.24 в 14:40

Съдът нареди ново общо събрание да реши ще има ли кариера над Горнослав

Административният съд в Пловдив задължи кмета на община Асеновград да насрочи и проведе ново общо събрание в село Горнослав. Административният съд гледа жалба на бивша кметица на Горнослав Решението идва, след като бившата кметица на селото Ели Корбетова заведе дело, в което твърди, че проведеното на 3 юли общо събрание е незаконно. На него..

публикувано на 25.07.24 в 14:39

Дърва за огрев пламнаха в Асеновград

Гараж до двуетажна къща горя около девет часа сутринта на ул. "Асен Карастоянов" в Асеновград. В района се образува гъст дим.  Два екипа от пожарната са потушили огъня за около 2 часа. При инцидента няма пострадали. От пловдивската пожарна уточниха, че в гаража са били струпани дърва за огрев и боклуци, които са пламнали. Съседи и пожарникари са..

публикувано на 25.07.24 в 11:52

Започна разширяването на детска градина "Буратино"

Заместник-кметът на Община Пловдив Владимир Темелков и кметът на район "Централен" Георги Стаменов дадоха старт на строителството на нов корпус и физкултурен салон на детска градина „Буратино“.  С новите помещения ще се увеличи капацитетът на детското заведение и то ще стане едно от най-големите в район „Централен“. Очаква се строителството да..

публикувано на 25.07.24 в 11:01

Варна няма да обжалва решението на съда за акциите си в Панаира

Община Варна няма да обжалва решението на Софийския градски съд, който обяви за нищожно апортирането на акциите на Община Варна в Пловдивския панаир. Това написа във Фейсбук кметът на Варна Благомир Коцев.  Общината държеше 29% от дружеството „Международен панаир Пловдив“, част от „Пълдин туринвест“. Това означава, че акциите се връщат във Варна,..

публикувано на 25.07.24 в 11:00