Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Групата на Славчо Атанасов подхвана кмета Иван Тотев за Колодрума

| обновено на 23.04.14 в 13:30

Съветниците от „Национален идеал за единство” няма да гласуват мандат на кмета Иван Тотев да преговаря с Министерския съвет за отпускането на 12 милиона лева за довършване на Колодрума в Пловдив. Това обяви от името на групата съветникът Слави Георгиев, уточнявайки, че предложението е внесено от Тотев за обсъждане на утрешната сесия на местния парламент. 

Георгиев подчерта, че са „за” изграждането на многофункционална спортна зала в Пловдив, но е необходимо Тотев да направи комисия от представители на партиите в Общинския съвет и независими съветници, която да се запознае с цялата документация по проекта. Около изграждането на Колодрума се въртят финансови потоци и вероятно става въпрос за конфликт на интереси –категорични са съветниците от НИЕ. 

Слави Георгиев смята, че сключеният през 2012-та година договор между „Главбулгарстрой” и община Пловдив не е ясен и прозрачен и в него липсват количествено-стойностни сметки. Първоначално заложените за обекта 28 милиона лева с ДДС са недостатъчни, няма да стигнат и допълнителните 12 милиона, които Тотев ще иска от правителството – заяви Георгиев. По думите му, ще са необходими поне още 6 милиона лева без ДДС, за да бъде издаден Акт 16 за обекта. Но дори и тогава, спортната зала няма да влезе в експлоатация, тъй като не е изградена околната инфраструктура, а за нея дори липсва проект.

„Една от най – големите загадки на Пловдив в момента е какво става около Колодрума и какви финансови потоци се въртят там.” – заяви бившият кмет Славчо Атанасов. Той зададе риторичния въпрос защо всички обществени поръчки в Пловдив се печелят от „Главбулгарстрой” и обясни, че тази фирма участва в изграждането на семейни имоти на кмета Тотев. 

Същевременно, съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов подчерта, че „Главбулгарстрой” е основен партньор на ГЕРБ в цялата страна, припомняйки, че тази фирма е изградила зала „Арена армеец” в столицата и редица обекти в градове, чиито кметове са от ГЕРБ. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Катастрофа затапи изхода на Пещерско шосе

Катастрофа затруднява движението на изхода на Пещерско шосе. Сигналът е получен след 8 ч. тази сутрин.  Според предварителната информация лек автомобил "Мерцедес" предприел ляв заовой и отнел предимството на мотоциклет "Хонда", чийто 33-годишен водач е откаран в болница за прегледи.  Той и 58-годишният шофьор на колата са изпробвани за употреба..

обновено на 27.06.24 в 10:32

Събарянето на Бетонния мост започва в събота сутринта

В събота, 29 юни сутринта, започва  демонтажът на Бетонния мост. По проект ще се премахне съоръжението в средната му част, в зоната на ЖП линиите, след което ще се изгради нова конструкция, с около метър и половина по-висока. Това съобщи в интервю за Радио Пловдив Николай Иванов, ръководител на проекта от страна на изпълнителя. Днес текат..

обновено на 27.06.24 в 10:07

Медицината отново най-желаната специалност в МУ-Пловдив

Ръст на кандидат-студентите за Медицински университет – Пловдив – това показват данните от подадените документи за участие в кампанията за прием. 1950 е общият брой на кандидатите, като миналата година те са били 1740, посочи зам.-ректорът по учебна дейност проф. д-р Веселина Горанова. Превес отново имат жените – 1480, а мъжете са 470...

публикувано на 27.06.24 в 09:35

Бури, градушки и валежи над половин България днес

Днес над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Има условия за градушки.  Най-интензивни ще са явленията в северозападните райони. В източната половина на страната през деня ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури в..

публикувано на 27.06.24 в 08:43
Проф. Христина Янчева

Проф. Христина Янчева е новият областен управител на Пловдив

Проф. Христина Янчева поема поста областен управител на област Пловдив. Това стана ясно след заседанието на Министерски съвет, съобщиха от правителствената пресслужба.  Проф. Янчева притежава дългогодишен управленски опит. От 2016 до март тази година тя беше ректор на Аграрния университет в Пловдив.  Янчева заменя на поста Илия Зюмбилев...

публикувано на 26.06.24 в 17:02