Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир не призна за убийството на Стефка Мерджанова

В първото си изявление пред съда обвиненият за убийството на Стефка Мерджанова Владимир Костадинов изложи своята версия за станалото като отново настоя, че е невинен и случилото се е нещастна случайност. Той разказа подробно обстоятелствата от началото на връзката между двамата до фаталния край на 12 юни 2013 г. Според Владимир връзката между тях е започнала през 2009 г. като на няколко пъти те са се разделяли. Междувременно той дори е бил поканен от бащата на Стефка да работи при него включително и за известно време да живее у тях. 

Но фаталната нощ Владимир отново поискал по телефона среща с момичето, но тя първоначално отказала. Затова той я проследил пред дома й, виждайки я да се качва в колата на друго момче Петко Ламбрев. Владимир продължил да кара с колата си след тях, стигайки до реката край Йоаким Груево, където влязъл в пререкание с другия младеж и двамата за кратко се спречкали. След това Владимир отново се върнал пред дома на Стефка и около час преди полунощ я видял да се прибира. Излязъл от колата, отново поискал да разговарят като този път момичето се съгласило. 

Двамата поели с колата към канала край Йоаким Груево, където според разказа на обвиняемия започнали да се разхождат. Времето било лошо, валял дъжд и духал вятър. Внезапно Стефка стъпила на стръмен бряг, където изведнъж се подхлъзнала и паднала в буйните води на канала. Владимир се втурнал да й помагал, но не успял, дори сам паднал вътре и едвам излязъл силно наранен. След това хукнал да я търси, викайки името й, но неуспешно. Уплашил се и в паниката тръгнал към Златитрап, където тогава живеел у приятел. 

Там престоял до сутринта, когато му позвънил бащата на Стефка, който нищо неподозиращ го повикал по работа. Младежът отишъл и започнал да му помага като в продължение на няколко часа не споменал нищо за трагедията.  Чак след обед бащата на Стефка се обадил ужасен с вестта, че тя е открита удавена. В началото Владимир лъжел, че не я е виждал. Полицията първо арестувало другото момче, с което била девойката по-рано, но постепенно ситуацията била разкрита и Владимир арестуван. При разпита пред съдията той така и не успя да даде разумен отговор защо не е потърсил никаква помощ и дори половин ден след това е мълчал пред бащата на загиналото момиче.

Преди обед показания дадоха и родителите на Стефка Маджарова, които разказаха, че не могат да се отърсят от трагедията, намират се в много тежка психично състояние и дори са потърсили специализирана психологическа помощ. Бащата на Стефка отново потвърди желанието си смятания за убиец на неговата дъщеря да получи най-тежката присъда – доживотен затвор без право на замяна.

Делото продължава в следващите два дни.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Потушиха пожара на Младежкия хълм

Отново пламна Младежкия хълм, видя репортер на Радио Пловдив. Пожарът се разгоря надвечер в северната част на хълма под билото.  Към мястото отидоха два пожарни автомобила.  Сигналът е подаден в 17:52 ч., съобщиха от пресцентъра на РДПБЗН-Пловдив.  Впоследствие пожарът е потушен. Изгорели са около 100 кв. м. сухи треви. Екип от огнеборци ще остане..

публикувано на 03.07.24 в 18:31

Кабинетът на ГЕРБ не мина, ДПС се разцепи

След три часа дебати депутатите отхвърлиха кандидатурата на Росен Желязков за министър-председател.  Предложението на ГЕРБ-СДС беше подкрепено от 98 депутати. Против глсуваха 138 народни прествители, двама се въздържаха. Всички депутати от ГЕРБ-СДС - 68, гласуваха "за".  Общо 38 депутати от ПП-ДБ бяха против, а един се въздържа. От "Възраждане"..

публикувано на 03.07.24 в 16:46

Медицински хеликоптер превози пострадала от Велинград до София

Жена в тежко състояние е транспортирана с хеликоптер от Велинград до София. От Министерството на здравеопазването уточняват, че 70-годишната пациентка е с черепно-мозъчна травма, получена по-рано днес, вследствие на падане. Първоначално жената е настанена в Многопрофилна болница за активно лечение - Велинград, но след преценка на медицинските..

публикувано на 03.07.24 в 16:06

Тежка катастрофа между Пазарджик и Панагюрище

Камион и лек автомобил се сблъскаха тежко на пътя между Пазарджик и Панагюрище в  село Левски този следобед.  При катастрофата тежко пострада шофьорът на автомобила, който беше е затиснат в колата и се наложи да бъде изваден с помощта на пожаникарите, повикани на място. Пострадалият е настанен в болница в Панагюрище с временна опасност за живота, с..

публикувано на 03.07.24 в 14:51

Медици се борят за живота на дете, блъснато от кола в Раковски

10-годишно дете е в тежко състояние след като е било блъснато от преминаващ  лек автомобил „Мерцедес“  в Раковски. По предварителни данни, детето е изскочило внезапно на пътя с колелото си  в зоната на кръстовище, без да види знака „Стоп“ и е било пометено от колата.  То е откарано в  болницата с множество травми, където лекарите се борят за..

обновено на 03.07.24 в 13:23