Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Психично болен бивш военен нападна полицаи и съседи с нож и лопата

| обновено на 29.04.14 в 15:44


Психично болен мъж  вилня  в жилището си в Пловдив, нападайки съседи и пристигналите полицаи. Това е станало снощи около 20.00 часа в  блока на ул. „Преспа” №12, където  живеещият на 15-етаж  бивш военен Васил Григоров започнал да блъска врати в дома си, да  хвърля през прозореца пиратки и буркани и да заплашва комшиите.  

Първи  се опитал да помогне домоуправителят, но в крайна сметка и той бил принуден да повика полиция. Пристигналите патрулни от 6-то РУП опитали да преговарят с  мъжа,  но той ги замерил с парчета от  стар бойлер, след което  яростно ги нападнал с нож и лопата.  Пробвалите да го успокоят домоуправител и един полицай били напръскани с нервно-паралитичен спрей.   След четири часа преговори с криминални психолози  бившият парашутист бил  отведен  в психодиспансера.  

57-годишният Васил Григоров се води на отчет в Центъра за психично здраве, но въпреки  няколкото  му въдворявания и принудителни лечения,  вече 14 години  продължава да тормози  всички живеещи в 22-етажният блок на ул. „Преспа” 12, оплакаха се неговите съседи.  Той е пенсионирен оръжейник от бившия парашутен полк, който след края на кариерата си е неочаквано е отключил яростна агресия към всички. Васил е с множество регистрации за хулигански прояви, незаконно притежавано оръжие и боеприпаси.  Многократно е нападал и заплашвал децата в района, но според съседите през последните 14 години нито една институция не е предприела нищо за решаването на проблема с психично болният мъж.  

Неговата бивша съпруга Янка Нешкова призна, че мъжът и често я е пребивал от бой, включително и след като са се развели през двехилядната година. В момента тя обитава съседно жилище на същия етаж в същия блок и разказва, че постоянно е обект на тормоз от негова страна. 

В момента Васил Григоров е в пловдивския психодиспансер, където се очаква да престои дълго врме, след което всички живеещи във входа ще предприемат законоустановените действия за неговото изселване от блока, категорично заяви домоуправителят  Марин Илиев.  Случаят е поет и от Окръжна прокуратура. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря.  Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора Екипи на пожарната , горското стопанство, доброволци и военни с техника продължават работа в засегантия от огъня периметър,  съобщи за Радио Пловдив   областният управител на Пловдив  и председател на оперативния щаб за..

обновено на 14.07.24 в 12:27

Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора

Трети ден продължава борбата с огнената стихия на територията на общините Калояново и Хисаря, където бе обявено бедствено положение. Огнищата обхващат периметър от 15 хиляди декара гори и равнини площи.  Съдействат и военните от пловдивския 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка.  Основните усилия днес са насочени към потушаването на огъня при..

обновено на 14.07.24 в 12:27

Откриха зона за шах на открито на Гребната база

С демонстративна партия шах между гросмайстор Виктория Радева и кмета на Пловдив Костадин Димитров на Гребната база бе открита нова площадка за шах на открито.  Играта завърши реми, а след това европейската ни шампионка показа пред присъстващите партията й от първия кръг на Европейското в Баку. Зоната за шах се намира до Младежкия център и..

публикувано на 14.07.24 в 12:27

100 колоездачи се включват във велотур "Момчиловци"

Национален велотур „Момчиловци“ се провежда днес в известното родопско село. В четвъртото издание на велотура ще участват над 100 колоездачи от цялата страна. Те ще преминат по 100-километров кръгов маршрут. Той стартира и финишира в Момчиловци, преминавайки през Смолян, Търън, Стоянов мост, Баните. Колоездачите участват със собствен велосипед и..

обновено на 14.07.24 в 09:28

ВиК авария ограничава трафика по бул. "Цар Борис III Обединител"

Авариен ремонт на магистрален водопровод ограничава трафика по западното платно на пловдивския бул. "Цар Борис III Обединител“  в участъка от ул. "Цанко Дюстабанов" до кръстовището с бул. "Христо Ботев". От 9 до 17 часа се спира движението на моторни превозни средства в района, съобщиха от общинското предприятие "Организация и контрол на..

обновено на 14.07.24 в 09:28